Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

nieuw tft scherm

Anoniem
None
7 antwoorden
 • ik wil een nieuw tft scherm kopen om te gamen maar ik hoor dat die schermen daarvoor niet aangeraden worden omdat ze een hoge responsetijd hebben. klopt dat? maar als dat zo is, hoeveel responsetijd heeft een crt scherm dan want dan weet ik wat ik ongeveer koop
 • Er zijn nu ook zat betaalbare schermen met een lage responstijd, dus dat is geen argument meer om TFT's te mijden. Wat is je budget?

  Kijk bijv. 's naar de BenQ FP71E+:
  http://www.benq.nl/Products/LCD/index.cfm?product=485
 • Een TFT met 12ms responsetijd is ruim voldoende om feilloos de meeste spelen uit te voeren. Er zijn nu zelfs uitstekend geteste 19" schermen met 8ms responsetijd.

  Langzamer dan 15ms zou ik niet gaan, 12ms is uitstekend, 8ms is super.
 • Vertrouw ook niet blind op de responstijd die de leverancier aangeeft, maar lees reviews en kijk wat ze daar zeggen m.b.t. ghosting.
 • mn budget is ongeveer 500 euro.

  ik heb inderdaad laatst een mooie gezien met 8 ms, dus dat is een goeie om spellen op te spelen??

  Wat is ghosting eigelijk??
 • Dat is een ruim budget. Er zijn diverse tests geweest de afgelopen maanden van 17" en 19"TFT's in bijvoorbeeld PCM en Computer Totaal. Als je van groot en snel houdt dan kun je eens kijken naar de BenQ937S+: 19", 8ms.

  http://www.tweakers.net/pricewatch/102532?Landfilter=Ne

  Deze schijnt in de CT test van jan. of febr. heel goed getest te zijn. Over merken monitoren zijn net als bij merken autos hele bomen op te zetten. De een zweert bij merk A, de ander wil nooit iets anders dan merk B.

  Iiyama komt ook altijd minstens goed uit testen.

  Let je wel op wel/geen (goedkoper) ingebouwde speakers en een eventuele digitale aansluiting op de TFT (bij digitale uitgang op je videokaart een betere kwaliteit)?
 • [quote:975cec1bc5="KeesA"]Als je van groot en snel houdt dan kun je eens kijken naar de BenQ937S+: 19", 8ms.
  http://www.tweakers.net/pricewatch/102532?Landfilter=Ne
  [/quote:975cec1bc5]
  Hier sluit ik me bij aan. Ik heb zelf de BenQ 937S (zonder plusje dus, de 12ms versie) en geen last van ghosting. Ook als je niet aan het gamen bent een topscherm!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.