Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Zalman VF-700 superkoeler

Anoniem
NoepZor
22 antwoorden
 • FF een reactie, na een aantal onderwerpen hier gelezen te hebben, een Zalman VF-700 Cu (koper) aangeschaft nadat mijn koelertje van de ATI Radeon9800 PRo kaduuk was, en ben supertevreden.

  Koelt perfect, ook op 5V stand, en heerlijk stil!
  Guys, thanks for the advice. :D
 • Intercooler uit je wrx halen en een blokje installeren met wat water helpt ook ;) je hebt alleen wat minder vermogen :lol:

  Wellicht was deze opmerking wat beter geplaatst in het grote koeltopic :)
 • @Vandread, ik heb deze topic hierheen verplaatst, ik vond hem hier beter geplaats.

  De Zalman ZF-700-CU heb ik ook getest op een 6600GT en op een X800, ik vind het een uitstekende koeler.
 • Ik heb de reviews her en der wel gelezen, er zit maar een paar graden tussen de alcu en de cu, maakt het nu veel uit of je de Alcu of de Cu neemt, ik ga toch niet overclocken, ivm kutkaart.
 • Volgens mij maakt het niet zoveel uit, tenzij je het voor de looks doe ofzo. De review op tweakers gaf aan dat er ook weinig koel verschil zat tussen die 2.
  Misschien dat je even goed de CU versie kan nemen en deze ook kan plaatsen op een volgende videokaart?
 • Ik heb de ALCu en de Cu getest, het scheelt toch weer een paar graadjes, als je een overklokker bent zou ik voor de Cu gaan, wil je gewoon een goede koeling en stilte zou ik voor de ALcu gaan en dan op 5volt draaien.
 • mjah zon cu versie staat natuurlijk mooi bij al mn blingbling koper op de hercules en bij mn Zalman 7000CU-Led, maar kost iets meer
 • zit 8 Euro verschil tussen volgens mij? Tja, het is aan jou om die extra 8 euro wel of niet te lappen :)
 • Ik had hem ook gekocht maar weer terug gebracht, past niet op mijn 5900XT :-(

  Ik heb van die koelblokjes op mijn geheugen die zorgen dat ik de koeler niet laag genoeg krijg, en ik durf die blokjes er eigenlijk niet vanaf te halen. Zaten namelijk erg strak vast.
 • tja ik wil hem toch overklokken, en dan is de alu de beste optie.
  En inderdaad dit is een betere plek voor mijn onderwerp, toch leuk dat er meteen weer een discussie ontstaat.

  Volgens mij is het geen k-kaart, maar ligt het aan ATI zelf op het moment, dat Nvidia op ditm oment gewoon de betere connecties heeft met softwarefabrikanten, en daardoor ook veel betere drivers heeft voor hun software omdat ze veel uitgebreider getest worden in een eerder stadium. Ze zijn gewoon ATI op dit moment al een tijdje aan het aftroeven.
 • Ik weet niet wat dit nVidia vs ATI verhaal met deze koeling te maken heeft Flanker27, maar het klopt van geen kanten.
 • Snap de connectie Zalman VF700-CU past niet op FX5900XT niet helemaal met Nvidia maakt zogenaamd betere drivers en test beter dan ATi.
 • Wat is waarschijnlijk 'koeler', deze Zalman of de standaard nVidia reference koeler op mijn 6800GT?

  Mijn boerenverstand zegt me dat de standaard koeler het waarschijnlijk beter doet omdat die een stuk groter is en lucht blaast over het geheugen…
 • Deze waaier blaast ook overal lucht heen, dus met de bijgeleverde ramsinks blijft dat wel koel. Verder is het een goede degelijke massieve koperen koeler, wat goed koelt. Ik denk dat die stock cooler gewoon van alu is ? Zoek anders wat reviews en kijk of ze de standaard koeler meetesten!
 • Zalman ZF700-CU op 12V is beter dan de standaard 6800GT cooler.
 • ik weet niet wat die standaard koeler doet, maar de Zalman draait op 12 V inderdaad op 2650 toeren en op 5V de helft. Kijk dus maar of er verschil in zit.

  [quote:b93204b002]Noepzor: …ik ga toch niet overclocken, ivm kutkaart.[/quote:b93204b002]

  Vandaar mijn opmerking over ATI/Nvidia, en dit heeft inderdaad niks te maken met Zalman. Maar zie verder het antwoord van
  Noepzor zelf dus, die geeft hetzelfde antwoord Red Dragon, daar ging het mij om.
 • [quote:9bd252c833="Flanker27"][quote:9bd252c833]Noepzor: …ik ga toch niet overclocken, ivm kutkaart.[/quote:9bd252c833]
  Vandaar mijn opmerking over ATI/Nvidia, en dit heeft inderdaad niks te maken met Zalman.[/quote:9bd252c833]
  Zijn vorige kaart (precies dezelfde) deed het juist wel heel goed trouwes :lol:
 • [quote:c3c5b4c189="Dracoplasm"]Ik had hem ook gekocht maar weer terug gebracht, past niet op mijn 5900XT :-(

  Ik heb van die koelblokjes op mijn geheugen die zorgen dat ik de koeler niet laag genoeg krijg, en ik durf die blokjes er eigenlijk niet vanaf te halen. Zaten namelijk erg strak vast.[/quote:c3c5b4c189]


  Ik heb een MSI 5900xt en daar past die Zalman VF700 Cu koeler er gewoon op, zonder probleem gemonteerd en heb zelfs gezorgd voor iets betere prestaties nadat ik 'm al overgeklokt had….. Ben er super tevreden mee, met de kaart was ik al tevreden maar ook met de Zalman koeler, een aanrader!!
 • ik heb hem ook op mijn 6600GT apg alleen dan passen de RAM-cooler dingetjes :P niet
 • Hmmm, ik weet niet… Het gaat in mijn geval (ben pas 15 he…) toch echt om teveel geld, het aanpassen van iets goedkoops als mijn DPS kaartje durf ik wel.. Maar als ik hier nu iets afbreek ben ik meteen 450,- kwijt aangezien ik wel kan fluiten naar mijn garantie… Kan het natuurlijk wel door de PC winkel waar ik het ding koop laten doen, maar ik denk dat het echt nooooooit mag van mijn pa dus dan valt dat 'gat' in je kast wel erg op :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.