Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

GA-3D1 test

Anoniem
Red Dragon
24 antwoorden
 • Ik ben zelf naar de Gigabite presentatie geweest. Toen heb deze videokaart (dual GPU) en moederbord gezien (GV3D1 + K8NXP-SLI + WPKG). Er is mij verteld dat deze videokaart sneller is dan de 6600 GT SLI! Er is mij verteld dat deze videokaart de optimale snelheid haalt in combinatie met dit moederbord (hij werkt wel met een ander moederbord maar zal niet de optimale snelheid behalen).

  Heeft er iemand nog meer ervaring met deze videokaart?
  Is deze videokaart sneller dan de 6800 Ultra en de X850 XT PE?

  Alvast bedankt voor de reactie!
 • Hij is idd iets sneller dan een SLI opstelling met 2x6600GT. Echter is hij, net als die SLI opstelling, meestal niet sneller dan 1 6800GT. Red Dragon kan je er meer over vertellen. De kaart werkt dacht ik niet in andere moederborden dan het bord dat meegeleverd is.
 • veel leesplezier
  http://www.legionhardware.com/html/doc.php?id=384
  (uit deze review maak ik op dat ik niet erg enthousiast word van de 3d1)
  en wat meer info:
  http://www.ocworkbench.com/2004/gigabyte/GV-3D1/g1.htm

  Ik zou niet voor een SLI oplossing gaan wat de 3d1 toch eigenlijk is aangezien ze gedetecteerd worden als 2 losse 6600gt's.
  Meer nadelen dan voordelen zoals ik het zie.

  (het is zeker geen vervanging waardig voor je eigen config)
 • Red Dragon heeft de kaart inderdaad getest, hij kan er dus het meest over vertellen. De kaart werkt alleen op het Gigabyte SLI mobo, en beide cores werden erg warm, dus overklokken zit er niet in. Volgens mij had Red Dragon zelfs problemen op standaard snelheid. Een 6800GT blijft nog steeds een betere oplossing…
 • Ik heb inderdaad de Gygabyte GV-3D1 getest, je kan mijn test lezen in de Computer!Totaal van Maart en in PCZone Benelux nr. 90

  Enige reden dat de 3D1 Sneller is dan 2x 6600GT SLI is dat het geheugen op een hogere snelheid draait, verder is er niets sneller dan aan de 3D1.
  De 3D1 werkt niet in een ander moederbord, Ik heb de kaart geprobeerd in een MSI bord en dat werkte niet. Gigabyte zelf vertelde mij dat de kaart inderdaad alleen maar op het megeleverde bord werkt, dit word gedaan door de bios.

  Je bent verplicht het pakket te kopen wat 580 Euro kost, voor 580 Euro koop je ook een gewoon PCIe moederbord met een 6800GT PCIe en dat is beduidend sneller. (of nog goedkoper en sneller, voor 450 Euro heb je een X800XL + nForce 4 moederbord.)

  de 6800 Ultra en X850XT zijn helemaal sneller.

  In 3dmark '03 en '05 zal de 3D1 wel sneller zijn, dit komt door de optimalisaties van de drivers voor SLI voor deze benchmarks, omdat 3dmark altijd het zelfde is en niet afwijkt zoals eeen game kan men de perfecte balans creeeren in de drivers voor iedere chip.

  3dmark zegt niets over hoe een grafische kaart presteerd in games, de 3D1 presteerd dus in games minder dan een GeForce 6800GT of Radeon X800XL.

  Wat betreft de stabiliteit, dat zit wel snor hoor CV, de problemen die ik had en je vertelde waren opgelost na een verse installatie en andere drivers. Hitte en stabiliteit waren prima in orde.
 • Wat raar, ik heb die kerel van Gigabite gesproken uit Taiwan en hij zegt dat het wel werkt met andere MSI moederborden, maar met een lagere prestatie.
 • Weet je nog wie die man was? Ik ken wel een aantal mensen bij Gigabyte namelijk. Ik heb het zelf getest en ook andere websites hebben het getest en het kan niet.
  Verder is mij ook toevertrouwd dat het niet kan, daarom word het ook als pakket verkocht en niet los.
  Ik denk dat je de man verkeerd begreep of dat de man er naast zit.
 • Die man van GigaBite die ik gesproken heb heet J.J. Jan (dacht ik). De presentatie was op 21 Februari Hotel de Valk in Hengelo. Deze man van GigaBite praat wel heel snel en onduidelijk Engels. Misschien heb ik het ook wel verkeerd verstaan.
 • J.J. Jan ken ik wel, dat is inderdaad een Taiwanees maar woont en werkt gewoon in Nederland. ik spreek hem 10 maart weer, ik zal hem wel even vragen hoe het zit. Ik laat het daarna wel weten in deze post.
 • Ok dan hier maar weer opnieuw, waar en wanneer is hij te koop (en ik kwam op deze kaart door het artikel…)

  btw lijkt me wel een goede deal aangezien zo'n mobo 199 eurie kost. 2x een 6600gt = 2x 190= 380 is bij elkaar dus 579 euro als je alles los koopt.

  Volgens een andere revieuw was de game prestatie juist geweldig zie dat in je artikel niet helemaal terug. Hier wat tests van een andere revieuw (hopen dat er geen refer protectie is)
  [img:5ea6f6a8d3]http://www.legionhardware.com/Bench/Gigabyte_3D1/Doom3.gif[/img:5ea6f6a8d3]
  [img:5ea6f6a8d3]http://www.legionhardware.com/Bench/Gigabyte_3D1/FarCry.gif[/img:5ea6f6a8d3]
  [img:5ea6f6a8d3]http://www.legionhardware.com/Bench/Gigabyte_3D1/TombRaider.gif[/img:5ea6f6a8d3]
  [img:5ea6f6a8d3]http://www.legionhardware.com/Bench/Gigabyte_3D1/Halo.gif[/img:5ea6f6a8d3]
  [img:5ea6f6a8d3]http://www.legionhardware.com/Bench/Gigabyte_3D1/CoD.gif[/img:5ea6f6a8d3]
  [img:5ea6f6a8d3]http://www.legionhardware.com/Bench/Gigabyte_3D1/UT2004.gif[/img:5ea6f6a8d3]
  btw uit de test bleek dat de 8x nog niet goed werkte
  als je naar deze bechmarks kijkt komt hij toch aardig goed mee met een kaart die bijna 2x zo duur is.

  edit: had eerst in de PCM gekeken (ze lijken ook zo op elkaar :lol: ) daar zaten helemaal geen benchmarks bij. In C!T zijn Far Cry, Doom 3 en half life getest.
  prijs bij een winkel in engeland is 511 euro
 • Niet kopen. Een 6800GT is gewoon sneller en daarmee zit je niet vast aan 1 mobo. Ook denk ik dat je dan goedkoper uit bent.
 • Lees het topic nog es door … lijkt me wel duidelijk dan dat niemand van de heren hier deze kaart hier echt aanraad… en die review had ik ook gepost met de intentie deze kaart af te raden.
 • Die review waar SDK mee komt geeft wel erg rooskleurige cijfers zeg, zo komt het bij mij niet in de test naarvoren.

  Ik heb alleen de 3 zwaarste games van dit moment getest, wil in de toekomst ook Riddick als benchmark gaan gebruiken.

  Het moederbord bij de 3D1 is inderdaad erg mooi en compleet, ik heb de kaart + moederbord ook een 7 gegeven omdat het echt wel een mooi product is, maar dat wil nog niet zegen dat ik er voor zou gaan kiezen.
  een goed moederbord met een 6800GT zou ik een 8 geven :)
 • weet niet echt of riddick wel geschikt is voor een benchmark, zeker omdat je niks kan veranderen aan detail levels (alleen shader model versie) super zwaar is hij tot nu toe niet (pas paar levels gespeeld) en het is infeite gewoon doom3 engine. Goed voor test: Doom3, Far Cry, Half-Life, Call of Duty (wel hoge fps maar bij dit spel komen er soms totaal andere resultaten die je niet verwacht)
 • Ik zou deze kaart ook echt niet kopen, vind die benchmarks er wel heel goed uitzien voor de 3D1, denk niet dat ze kloppen :roll: Verder lijkt Riddick mij ook wel een goed spel om mee te benchmarken, is ook het eerste spel dat echt voor 64 bits is gemaakt, en als extra functie 32 bits ondersteuning heeft.
 • Ik heb voor Riddick een speciale benchmark tool, hij heeft overigens een eigen engine en niet de Doom III engine, er komen dus hele andere resultaten uit.

  Riddick is een stuk zwaarder dan Call of Duty, Call of Duty is ook nog eens te CPU afhankelijk en te oud. net als UT2004.
 • [quote:d2beb0962c="Red Dragon"]Ik heb voor Riddick een speciale benchmark tool, hij heeft overigens een eigen engine en niet de Doom III engine, er komen dus hele andere resultaten uit.

  Riddick is een stuk zwaarder dan Call of Duty, Call of Duty is ook nog eens te CPU afhankelijk en te oud. net als UT2004.[/quote:d2beb0962c]

  geeft toch een schitterend prestatieverschil (btw gebruik voortaan ook van die balkjes ipv gewoon een tabelletje we leven in de 21ste eeuw hoor :wink: )
  http://graphics.tomshardware.com/graphic/20041004/images/image010.gif
 • Ik gebruik express geen balkjes, balkjes geven een erg vertekend beeld, met cijfers zie je de daadwerkelijke verschillen, soms verschilt het maar 5fps en dan ziet het met een balk eruit of het een wereld van verschil is.
  dat heeft niets met de 21ste eeuw te maken.

  [EDIT]een tweede nog veel belangrijkere reden is dat grafieken/balken veel meer ruimte in beslag nemen dan gewoon cijfers, aangezien je met geschreven pers altijd zit met ruimte gebrek moet ik of met cijfers werken of minder benchmarks doen, dan kies ik toch voor cijfers, minder benchmarks geeft ook een slecht beeld.
 • [quote:aaadfd2139="Red Dragon"]Ik gebruik express geen balkjes, balkjes geven een erg vertekend beeld, met cijfers zie je de daadwerkelijke verschillen, soms verschilt het maar 5fps en dan ziet het met een balk eruit of het een wereld van verschil is.
  dat heeft niets met de 21ste eeuw te maken.

  [EDIT]een tweede nog veel belangrijkere reden is dat grafieken/balken veel meer ruimte in beslag nemen dan gewoon cijfers, aangezien je met geschreven pers altijd zit met ruimte gebrek moet ik of met cijfers werken of minder benchmarks doen, dan kies ik toch voor cijfers, minder benchmarks geeft ook een slecht beeld.[/quote:aaadfd2139]
  bij een goede balk staan de cijfers in de staafjes of erachter… zie mijn voorbeeld
  +sinds wanneer mag ruimte voor duidelijkeheid gaan.
  Voordat het offtopic wordt heb ik dit ff op het feedback forum gepost bij hardware.
 • [quote:389b109d9f="CV"]Ik zou deze kaart ook echt niet kopen, vind die benchmarks er wel heel goed uitzien voor de 3D1, denk niet dat ze kloppen :roll: Verder lijkt Riddick mij ook wel een goed spel om mee te benchmarken, is ook het eerste spel dat echt voor 64 bits is gemaakt, en als extra functie 32 bits ondersteuning heeft.[/quote:389b109d9f]
  lol wat een onzin en als extra 32 bits, het is eerder andersom :wink: ff een kijkje in je system map en je treft aan:
  Win32x86 variant, dezelfde met SSE en dezelfde met SSE2 tot slot een AMD 64 exe en dll's. 3 van de 4 zijn dus speciaal voor 32 bits processoren gemaakt en dan ook nog eens gespecialiseerd per processor type. (mijn p4 heeft sse 1 en 2 weet niet of amd xp's ook sse2 hebben) Bovendien is eerst de xbox versie gemaakt en is vervolgens de pc, directors cut met extra's, uitgekomen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.