Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Net een nieuwe XFX 6600GT --Maar voeding red het niet

Anoniem
None
30 antwoorden
 • Hallo Mensen,

  Zit met de volgende probleem.. ik heb een nieuwe 6600 GT gekocht.. alleen als ik nu bijv. UT2004 wil spelen gaat de pc opnieuw opstarten of dan gaat de hardeschijf uit en dan weer aan.. heeel raar daarvoor had ik niet zulke probs met de hd enz. maar het is ook maar een 300 WATT voeding .. als ik niks doe dus geen games dan kan ik gewoon op windows internetten etc. geen prob maar 3de mark of UT gaat die raar doen..

  Ik denk zelf dat het door de voeding komt maar.. ik heb eigenlijk niet meer veel uit te besteden dus max. 40/50 euro voor een nieuwe voeding die wel stil moet zijn en mijn videokaart moet trekken..

  Mijn vraag is nu wat kan ik doen .. of welke voeding moet ik nemen ??

  Alvast bedankt

  mvg.KArell
 • Van welk merk is de voeding? Anders zou je het met een goede merkvoeding van 350Watt ook wel redden. Zalman, Tagan. etc etc.
 • In win of Power man staat erop.. raar ding .. is eignelijk wel stuil maar is wel 300 watt
 • Tagan380
  http://www.tweakers.net/pricewatch/72010?Landfilter=All
  Zalman400
  http://www.tweakers.net/pricewatch/73886?Landfilter=All
  Tagan420
  http://www.tweakers.net/pricewatch/95798?Landfilter=All

  Met de eerste kan je al heeel goed uit de voeten.
  Is dus genoeg ja…. wil je wat meer ruimte neem dan de 420, ben je zeker van je zaak en heb je bij toekomstige upgrades ook een prima voeding.
 • IS die tagan 380 watt wel genoeg voor mijn systeem??

  MEt de XFX 660 gt.. ??

  Daar heb ik wel intresse in

  thx voor het helpen
 • Ik denk het wel, maar je kan ook bij twijfel voor die Zalman 400 kunnen gaan. Heb 'm pas geinstalled (had eerst een Q-Tec voeding) want ik had ook beetje last van vermogen problemen. Bij de Zalman 400 doet het systeem netjes zijn werk en is door z'n passieve koeling haast geruisloos. Om m'n systeem helemaal stil te krijgen moest ik alleen nog even een casefan op 5v zetten :D Kan je die Zalman 400 echt aanraden. Succes
 • Had m'n verhaaltje hierboven al wat uitgebreid


  Maar ipv de zalman zou ik alsnog voor de Tagan 420 gaan ;)
  Aangezien daar echt ALLES op zit qua stekkers en de zalman heeft geen atx2.0, 6 polige PEG connector en 8 polige weetikveel wat connector :P
 • ja maar dat kost weer 75 euro .. ik vind dat echt te veel voor een voeding… ik zocht meer naar iets goedkopers..

  maar in ieder geval bedankt mensen :wink:
 • Dan kan je ook nog de Q-Tec 550 watt Gold Fan overwegen. Kost 59 euro en heeft goeie prijs/kwaliteits verhouding. Maat van mij heeft qua grafische kaart een 6800 er aan hangen en werkt prima dus 6600 moet geen probleem zijn lijkt me.
 • [quote:94af9a8523="gekido"]Dan kan je ook nog de Q-Tec 550 watt Gold Fan overwegen. Kost 59 euro en heeft goeie prijs/kwaliteits verhouding. Maat van mij heeft qua grafische kaart een 6800 er aan hangen en werkt prima dus 6600 moet geen probleem zijn lijkt me.[/quote:94af9a8523]Een 6800 kan ook langzamer gaan lopen als ie minder 'juice' krijgt, dus misschien loopt ie niet optimaal :P.

  Maar ik heb liever een 'echte', degelijke Tagan 380 dan een laaggewaardeerde Q-tec. Maar dat is mijn mening.
 • Tagan voedingen zijn inderdaad beter dan Q-tec qua stabiliteit. Maar omdat hij 75 euro te veel geld vind om uit te geven, is zo'n q-tec 550 watt een goeie 2de keus naar mijn mening.

  Ik heb vorig jaar m'n oude voeding (350 watt) vervangen voor die q-tec 550 watt omdat mijn oude fx5600xt kaart problemen gaf met de oude voeding. Omdat ik misschien over een jaartje m'n grafische kaart ga upgraden en ook een stillere voeding wou hebben, koos ik de Zalman 400 quiet solution, maar die kostte mij 99 euro en da's wederom boven het budget van karelll
 • Ik heb net een huntkey van 450 watt aangeschaft.
  45€ dus onder budget enigste verrassing voor mij was dat er een 24 pins voedingstekker op zat. Dus een nieuwe standaard.
  Maar erg degelijk ding en voltlijnen lijken goed.
 • Ik ben eruit.. heb toch de Q-tec 400 watt.. genomen met BIG FAN voor extra silence.. maakt maar maximaal 26 DB.. en heeft me in totaal met verzendkosten €29 euro gekost..

  Kijken hoe die is :wink:
 • nou liever een chieftec 360watt van 40 euro :-?

  Ik heb zo'n 550 watt Q-tec en die levert op de +12v (waar je vga kaart ook aan hangt) 18a, zelfde als de 360watt Chieftec. De tagan 480 watt die er nu inzit levert 28a, wat een stuk meer is
 • maar de q-tec zal het wel redden hoor… aangezien ik nu 300 watt heb..
 • :cry: niet verstandig, je kan inderdaad nog beter een chieftec 360 kiezen ipv een qtec 400.
  Qua power zullen ze namelijk gelijk liggen en wss is de chieftec wat sterker en kwalitatief beter en wss zelfs stiller :roll:

  De enige qtec die enigszins acceptabel is is de 550 echter sjoemelt qtec als een gek met de getallen, een qtec 550 is namelijk werkelijk maar een 420 watt voeding ongeveer qua capaciteit.

  IVM je dichte topic…
  Voor je trouwes je 6600gt had geinstalleerd had je best es een handleiding mogen lezen.
 • Karelll, lukt het nu wel een beetje?????
 • oww god ja.. ik ben erachter gekomen dat de 6600 gt een externe voeding ofzo heeft in de videokaart zelf.. en nu is die stabiel als ik weet niet wat.. echt goed. maar ja ik heb nu die voeding al besteld en vooruitbetaald .. heb geanuleerd maar kijken hoe ze dat gaan behandelen.
 • OMFG heb je dat stekkertje niet aangesloten ?? :-?

  Lekker slim dan, maar hij reboot niet meer ?
 • rtfm :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.