Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

radeon 9600 start niet goed op

Anoniem
None
31 antwoorden
 • Wie heeft hier enig idee over.
  Ik heb net mijn geforce TI 4200 kaart ingewisseld voor een nieuwe Asus radeon 9600 xt. De kaart is geinstalleerd, drivers erbij en alles loopt goed. Echter na twee dagen krijg ik na het aanzetten van de computer mijn crt beeldscherm niet meer van standby. De pc staat aan, maar geeft schijnbaar geen signaal door aan de monitor.
  Stop ik de oude kaart er weer in, start ie meteen op. Vervang ik die weer door de radeon: start ie weer gewoon op. Na een dag of wat gebeurt echter weer het zelfde. De monitor blijft zwart en het systeem blijft hangen. De kaart die ik twee weken geleden kocht bij Informatique vertoonde het zelfde euvel, maar kon meteen worden omgeruild. Nu me dit weer overkomt lijkt me dat het toch niet aan hun ligt. (Sorry jongens :oops: maar wel perfecte service. ) Ik heb geen veranderingen in het bios aangebracht maar moet wellicht toch daar zijn.

  dit zijn mijn specificaties:
  Asus A7N8X-X mb, bios versie 1010 (meest recent),amd athlon xp 2400, 1024 mb Ram, WindowsXP #2, voeding = chieftex (max) 340 W
  Nou de rest die erin zit lijkt me minder interessant op dit moment.

  Ik hoop dat iemand enig idee heeft.
  martin
 • dat had ik ook met e radeon 9700 .. ik had het opgelost door op reset te drukken als ik me pc aan deed .. dus eerst normaal aan doen en daarna vervolgens na 3 sec. op reset drukken..

  probeer dat maar ff
 • Karelll
  ik zal je suggestie proberen, maar toch ben ik op zoek naar wat fundamentelere oplossingen.
  bedankt.
  martin
 • Normaal zou ik zeggen dat de voeding te zwak is, echter een chieftec van 340 watt zou het aan moeten kunnen. Heb je iets overgeclocked?

  Probeer (als dat mogelijk is) een andere voeding. Controleer verder ook even je condensatoren bij je processor. (die ronde tonnetjes) Als deze bol staan aan de bovenkant zijn die kapot. (hoewel dat in dit geval waarschijnlijk niet relevant is, toch ff checken, just to be sure)
 • Nee niets overgeklokt. De condensatoren zien er ook wel goed uit.
  Vanmorgen weer het zelfde probleem gehad. Ik heb het toen geprobeerd door de voeding van cd en dvd spelers te halen en van 1 van de hdd, maar dat maakte niet uit. (340 leek mij ook wel voldoende, maar je weet nooit)

  Toch startte hij later wel goed op, zonder dat de vga weer verwisseld was, maar nadat de kast wel een half uurtje 'onder stroom' had gestaan, dwz zonder de eindschakelaar van de stekkerdoos om te zetten.
  . Dus misschien is de voeding inderdaad de boosdoener. Ik zal hem eens wisselen met een 350 Qtec die in mijn dochters pc zit, wellicht biedt dat de oplossing.
  martin
 • Dat kan je idd proberen. (nou is QTek niet echt een best merk, maar proberen kan iig geen kwaad)
 • tja, dat kan zijn. Maar om nu out of the blue een nieuwe te kopen zonder te weten dat het hier inderdaad aan ligt vind ik ook wel wat begrotelijk.
  Overigens had ik gedacht dat Q tec niet zo slecht was maar dat valt dus tegen, schijnbaar.
 • Idd eerst zeker zijn dat het het oplost voor je wat koopt. (heel wijs :wink:)
  QTek is erg goedkoop, en levert dus ook voedingen die daar naar zijn. Voor een simpele pc en een gebruiker zonder hoge eisen is er niks aan de hand. Maar voor oc-en en exrta zware configuraties is een degelijke voeding nodig.
 • De pc heeft nu een dag zonder stroom gestaan en bij het aanzetten het zelfde probleem. Geen voeding op de monitor. Vervolgens laat ik de stekkerdoos aanstaan, waardoor er spanning op het mobo blijft staan en dan start ie na een half uurtje wel gewoon op.

  Dat lijkt toch wel heel erg op een defecte voeding, of kan er nog meer mis zijn ?
  gr martin.
 • wel c.f. nadat de voeding is verwissele opnieuw een dag zonder opstart probleem, dus het lijkt me dat ik voor mezelf maar een nieuwe psu uiit moet zoeken.
  Bedankt! :D
 • [quote:a161888f78="m.a.degraaff"]wel c.f. nadat de voeding is verwissele opnieuw een dag zonder opstart probleem, dus het lijkt me dat ik voor mezelf maar een nieuwe psu uiit moet zoeken.
  Bedankt! :D[/quote:a161888f78]Lijkt het idd op. Succes.
 • :evil: :evil: Dus niet.
  Inmiddels een mooie en stille Tagan 480 erin gezet maar het probleem blijft bestaan. Wie heeft hier nog suggesties voor. :cry:
 • Kan je misschien je BIOS instellingen hier neerzetten? Ik weet niet of het tot een oplossing leid, maar misschien wel. het proberen waard denk ik

  PS. gefeliciteerd met je prachtige nieuwe voeding :wink:
 • Ja die voeding is dan nog wel weer leuk… :-?
  De exacte gegevens voormijn bios moet ik nakijken. Uit mijn hoofd zeg ik AGP enabled (8x) Fastwrite disabled, en Aperture size op 64 MB.
  Welke gegevens kunnen nog meer belangrijk zijn?
 • Ik heb hetzelfde probleem met:
  Chieftect kast + chieftec 360 W voeding
  Asus A7N8X-deluxe rev2 (bios 1008, maar had met 1005, 1006 en 1007 hetzelfde probleem)
  Ati 9600 Pro

  Soms heb ik het elke keer en soms heb ik er weken geen last van. Ik los het op door op reset te drukken als ik geen piepje hoor bij het opstarten.

  De voeding loopt bij mij via een stekkerblok met schakelaar en een UPS. De stroom gaat er altijd vanaf als de pc uit gaat. (UPS uit en schakelaar om)

  Ik heb een kaartje liggen waarmee ik tijdens het booten de status van het Bios kan volgen. Die heb ik er een tijdje in gehad. Er was geen logica in te ontdekken. Hij hing steeds op een ander punt. Heb het uiteindelijk maar geaccepteerd dat ik ff op reset moet drukken.
 • Ik meen me iets te herinneren van een compatibiliteits probleem tussen de radeon 9600 serie en de NF2 chipset. Kan dat het misschien zijn?
 • [quote:e15a985f91="Comp-Freak"]Ik meen me iets te herinneren van een compatibiliteits probleem tussen de radeon 9600 serie en de NF2 chipset. Kan dat het misschien zijn?[/quote:e15a985f91]

  Daar lijkt het wel op ja.
  Vreemde is dan wel dat ik mijn pc tegelijk met 2 vrienden van me kocht. We hadden vrijwel dezelfde specs. (Mobo, cpu en videokaart waren iig gelijk) Zij hebben geen enkel probleem.
 • Mijn broertje had met zijn 9600se en A7N8X-X ook nergens last van. Best vaag, misschien dat iemand er meer van weet?
 • [quote:4c20a9e53c]Ik meen me iets te herinneren van een compatibiliteits probleem tussen de radeon 9600 serie en de NF2 chipset. Kan dat het misschien zijn?[/quote:4c20a9e53c]
  Enig idee waar ik daar meer over kan vinden.


  [quote:4c20a9e53c]Ik heb hetzelfde probleem met:
  Chieftect kast + chieftec 360 W voeding
  Asus A7N8X-deluxe rev2 (bios 1008, maar had met 1005, 1006 en 1007 hetzelfde probleem)
  Ati 9600 Pro

  Soms heb ik het elke keer en soms heb ik er weken geen last van. Ik los het op door op reset te drukken als ik geen piepje hoor bij het opstarten.[/quote:4c20a9e53c]

  ik heb ook een chieftec kast. Zou dat het zijn ? :D Ben toch bang van niet. En het reset idee is voor mij wel werkbaar, maar ik ben bang dat de rest van de familie daar heel anders over denkt.
  Werk hier overigens met bios 1010.

  Heb inmiddels deze vraag ook bij asus neergelegd, zal de vraag over compatabiliteit er aan vastknopen.
 • [quote:b2cb84a043]Kan je misschien je BIOS instellingen hier neerzetten? Ik weet niet of het tot een oplossing leid, maar misschien wel. het proberen waard denk ik [/quote:b2cb84a043]
  AGP spread spectrum: disabled
  Graphic aperture size: 512 MB
  AGP freq : auto
  system bios cachealble: disabled
  video ram cacheable: disabled
  agp vddq volt: 1,5 volt
  agp 8 x support: enabled
  agp fast write capability: disabled.

  deze gegevens komen uit de Advanced chipset features, het betreft een phoenix bios

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.