Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

GF 6600 GT overclocken

Anoniem
None
18 antwoorden
 • keb hier dus een GF 6600 GT, kben er dik tevreden mee :wink: , maar ik zou em tog nog graag een btje overclocken als dat kan. nou wil ik graag weten hoe hoog ik met de kloksnelheden kan komme met de standaard koeler, en verder dan dat ga ik gwoon niet. iemand die er ervaring mee heeft/of weet hoever ik kan??
 • Je schijnt met een 6600GT er ver te kunnen komen, maar dat verschilt per chip, dus ik zou zeggen proberen met bijvoorbeeld Rivatuner.
 • Inderdaad uitproberen is hier je man, gewoon stapje voor stapje de core klok omhoog halen en kijken of je geen vastlopers of vertekeningen in het beeld krijg te zien (dmv een spel ofzo). Daarna doe je hetzelfde met de memory.
  Er is dus geen vaste waarde die iedereen haalt ofzo dat scheelt per kaart weer.
 • Zelf vind ik coolbits een heel handige toevoeging aan de forceware drivers. Je kunt het hier downloaden. Hiermee kun je in het tabje van je videokaart-instellingen overclocken. Je kunt de drivers automatisch laten overclocken, je kunt bij handmatig de optimale klokfrequentie laten detecteren (in beide gevallen hoef je dus niets zelf in te stellen) en je kun uiteraard ook zelf de klokfrequentie instellen.

  Veel succes!
 • coobits is wat beperkt, Rivatuner geeft meer mogelijkheden, zo kan je de overklok beveiliging omzeilen als je vind dat die te gevoelig is afgesteld.
 • keb em nu dus op 1100MHZ mem staan, en de core op 300MHZ voor 2D en op 540MHZ voor 3D, het verschil is wel merkbaar (als je de FPS laat zien dan) die draait net ff hoger (6-10 ofzo) ik heb dit met coolbit gdaan.

  keb ook rivatuner, maar daar kan je dus iets met bit 08 mask enzo doen… maar dat snap ik nog niet helemaal. in de FAQ staat wat over de 6800LE, maar daarbij staat bij de dingen die niet aangevinkt staan wel wat ingevuld, zoals vertex unit X, enabled enzo.

  als ik zelf extra vinkjes aanmaak, wat gebeurt er dan?? want als ik er een paar aan/uit doe, dan zie ik aan die 8x1.3vp nx veranderen, of moet ik dan eerst toepassen enzo doen??
 • Dat gedeelte in de FAQ slaat op de 6800LE en 6800, dat moet je niet proberen met je 6600GT, dat kan namelijk niet, de 6600Gt heeft slechst 8 pipelines en meer dan dat kan je niet activeren omdat er simpelweg niet meer zijn.
 • ok bedankt, hoef ik et niet te proberen ook :lol:
 • heb je een temperatuuraflezing bij Rivatuner?
  anders is die via een bioslfahs te activeren.
  540 lijkt me wel veilig, ik lees wel 590 maar met andere koeler…
  Die T-uitlezing geeft meer zekerheid.
  Zo heb ik het bij mijn MSI gedaan, wel goed lezen…. eigen risico!
  http://forum-d.msi.com.tw/index.php?topic=1269.0
 • Ja, die van mij is op 3D perfomance – 575 en de mem. op 1225

  Haal bij 3dmark 9028 pt., heb wel de standaard koeler van XFX

  http://service.futuremark.com/compare?2k3=3806497
 • ik heb ook die van XFX, heb jij dezelfde doos met: best getest door computer totaal maart 2005? :P

  maar ik heb dus ook zon glimmende koeler. de standaard van XFX. maar op die site van die link staat dat de core clock 501 MHZ was, en het geheugen 1229 MHZ. en jij zei dat je core op 575 stond. maar ik denk zelf ook wel dat ik best verder kan komen dan wat ik nu heb.

  heb jij et BTW met detect optimal setting gedaan, met coolbits, in het nvidia menu??
 • In de link staat 500 mhz omdat 3dmark soms de 2D settings aangeeft ipv de 3D settings die je hebt overgeklokt, hij gebruikt wel die 575mhz overklok maar geeft aan dat hij op 500mhz draaid. dit komt omdat hij pas kijkt naar de klok speeds op het moment dat de testen klaar zijn, hij is dan al naar 2D settings gegaan.

  geheugen speeds zijn voor zover ik weet bij 2D en 3D settings gelijk.
 • bij mij staat die, zoals de standaard is voor 2D op 300MHZ, en ik zou niet weten wrm ik em hoger zou zetten. wat betreft de geheugen snelheid, daar hebbie glijk in, dies in beiden gevallen glijk (kan et volges mij wel veranderen maar laat wel lkkr zitten zo :) )
 • Zoals Red Dragon al zij.. 3dmark 03 geeft soms anders aan maar de core zit gewoon op 575. Als ik hem op deze weer 580 zet dan begin die artifacts te geven maar op 575 is die net goed :wink: de mem. kan mischien nog wel hoger maar ik weet niet of dat uit maakt bij Temperatuur.. maar ik vind 9000 pt wel netjes met een p4 toch ? :lol:
 • geheugen overklokken heeft wel zin met een 128bits kaart, dus zeker doen als je een hogere score wil.
  Het geheugen word wel warm en daarmee ook de Printplaat van je grafische kaart, gewoon even een extra fan over je kaart laten blazen ;) :)
 • komt dat ff goed uit, ben ook bezig met een plexiglas plaat in mn comp, waarin ik ook 1/2 fans maak waarvan er zoiezo eentje op de video blaast. en desnoods ook eentje regt op de CPU. en als et ff ken ook nog eentje meer an de voorkant, bij mn hdd's.
  er was alleen een probleempje gister…. toen ik ging zagen, barste het stuk dat ik eruit wilde zagen….. :cry: maar me vader mos tog nieuwe zaaggies hebbe voor zn decoupeerzaag, dus dan neemt die glukkig ook wat fijnere zaagjes mee :D
 • Extra fan zal wel helpen denk ik .. heb ik ook niet.. dan maar ff derin zetten en hoger proberen over te klokken.. mijn 6600 gtje is not stressed op 53 graden en stressed denk ik zo rond de 65 .. mischien een zalman koelertje erbij .. kan ik een beetje hoger overklokken en lekker still deze koeler van XFX maakt echt een hoop geluid, en heb hem 24/7 aan staan :lol:
 • ik hoor mn XFX cooler niet, mn cpu-stofzuiger komt overal bovenuit, als ik niet uitkijk stijgt mn comp op.
  maar in iedergval bedankt voor de reacties :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.