Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

xfx 6600 gt geluid productie

Anoniem
Cembalo1
16 antwoorden
 • [quote:4cc7e9c926="eric1234"]dat gaat dan best wel een probleem worde ja die paar euries voor die kaart maken ook ni uit
  alleen is tie ook egt stil?
  hoeveel db denk je? dit moet egt laag zijn[/quote:4cc7e9c926]Kan je wat minder in IM-taal typen? Dat leest wat fijner.

  In ieder geval, je kunt op www.zalman.co.kr kijken voor de specs. Op 5 Volt zegt vrijwel iedereen dat hij zo goed als onhoorbaar is.

  Edit: 18,5 dB op 5 Volt dus.
 • ik heb sinds kort deze videokaart en mijn pc was stil
  ik dacht dat het wel zou meevallen niet dus nou heb ik gehoord dat je er ook een zalman op kan zetten/bouwen iemand ervaring mee ?
  tevens heb/had ik een probleem nadat ik die videokaart erin had gezet nieuwste drivers enzo dat wanneer ik ging counter strike al snel vast stond of opnieuw opstarte uit het niets!! maar de afgelopen twee dagen heeft tie dit niet meer gedaan omruilen geld terug garantie verloopt binne 14 dage wat moet ik doen ? weet iemand de oorzaak van dit probleem een vriend van me heeft namelijk precies het zelfde probleem met soort zelfde systeem.


  amd 64 3000+
  msi K8TM-ILSR
  xfx 6600 GT agp
  Mosel512 md ddr sd ram (pc3200) 400 mHz
  maxtor 120gb 7200 rpm 2 mb chache
  sweex voeding 450 watt super low noise
  sweex wireless pci card 11g
  AC Silencer 64 TCL S754/S939
  Philips 190s5cs 19 inch 12ms
 • Die vastlopers kunnen heel goed liggen aan de goedkope voeding. Watt zegt lang niet alles helaas. Die voedingen van Sweex zijn behoorlijk brak. Ik kan nu vragen of je je voltages kan posten, maar opzich heeft dat ook weer weinig zin aangezien de sensoren lang niet altijd kloppen. Je kan iig met een multimeter de 12 en de 5 volt lijn makkelijk nameten aan een molex stekkertje. Wat natuurlijk ook kan is even een betere voeding proberen van bijv. Tagan, Antec, OCZ of Zalman.


  Over het lawaai, je kan idd een zalman fan er op zetten. Welteverstaan de VF-700 Cu of de VF-700 Al-Cu. Ze zijn allebei even stil, alleen koelt de Cu iets beter dan de Al-Cu. Die laatste is wel weer goedkoper.
 • uhm ja hoe kan ik die voltages zien met speedfan? maar ik heb nu de laatste twee dagen geen problemen meer alles werkt perfect en stabiel dus ik kijk het nog wel ff aan
  over die cooler op die videokaart weet je mischien ook waar ik dat ken laten doen wil namelijk niet zelf der aan gaan zitte prutse ?
 • Voltages kan je idd uitlezen met speedfan.

  Monteren van de koeler wordt iig niet zomaar gedaan door pc zaken. Online shops zeker niet, een gewone winkel kan je misschien in overleg met de zaak wat regelen. Anders moet je kijken of iemand anders het voor je kan doen. Let er wel op dat je garantie vervalt als je de koeler verwisseld. Ook al doet een zaak dit voor je.
 • hmzz ja begrijpelijk heb ff een foto gemaakt
  hoop dat je der wat mee ken

  [img:40f448c374]http://pic14.picturetrail.com/VOL507/3320436/6806300/90750531.jpg[/img:40f448c374]
 • het is begrijpelijk, als je vcore 1.43v bedraagt, is de proc behoorlijk instabiel. Ik heb r al last van bij 1.46v. Over die koeler, waarom doe je het niet zelf? Het is echt heel makkelijk, kijk maar even in de FAQ. Daar staat het heel goed uitgelegd.
 • die ligt nu gem rond de 1.50 maar dan speel ik nog geen counter strike !!!
  zou dat dus het probleem zijn ?
  mwa ik doe het niet zelf omdat ik ut zelf nog nooit gedaan heb en nooit gezien heb laat het liever doen of jij moet zo vriendelijk zijn me fftjes te helpen ha
 • heb ff veel programmas late draaie ook counterstrike en een keer met alles uit die vcore blijft 1.49 a 1.50
 • waar woon je :) ? Ik had t ook nog nooit gedaan, maar ik begrijp het wel, toen ik t met mijn 6600GT deed, vond ik t ook best spannend. Het is de vraag alleen of je iemand bereid vindt dit te doen :wink:
 • ik woon in rotterdam
  jha hoop het zal wel toch
  waar ligt monnickendam?
  wat zijn eigleijk de kosten van zo een cooler ?


  [i:a40269d592]
 • Monnickendam ligt 10 km boven Amsterdam en 1 km onder Volendam, maar dat terzijde. De VF700-Cu heb ik voor 28 euro gekocht, bij MyCom wel te verstaan, dus als jij zal hem misschien wel goedkoper kunnen krijgen…, maar nogmaals, ik denk dat je geen enkele winkel zo gek krijgt je koeler op je kaart te bouwen.
 • dat gaat dan best wel een probleem worde ja die paar euries voor die kaart maken ook ni uit
  alleen is tie ook egt stil?
  hoeveel db denk je? dit moet egt laag zijn
 • De 12 volt lijn lijkt me wat laag, maar zoals ik al zei, de sensoren kunnen er ook naast zitten. Ik heb ook nog nooit een mobo gezien dat de vcore goed kon meten. Probeer iig de 12 volt eens te meten met een multimeter, als die goed is, is je vcore ook wel goed.

  @Aljosja: Die vcore is echt niet zo triest om daar direct het probleem op af te schuiven, ook omdat je weet dat de sensoren er zo 0,2 volt naast kunnen zitten.

  Verder zou ik wel willen helpen, ware het niet dat ik dan het hele land door mag reizen vanuit het verre oosten :wink:
 • toen ik deze zalman VF 700CU op mijn 6600 ging zetten vond ik het ook heel spannend/eng hoe je het wil noemen. maar je kan altijd nog ff terugvallen op de super handleiding die alles kort maar krachtig verteld.

  ik heb hem er dus ook op zitten en ik moet zeggen je hoort hem niet eens :D
 • ik heb nu een programmatje geinstalleerd (experttool) dat er voor zorgt dat tie het hoogst noodzakelijke koelt zodat de temperaturen binnen aangename grenzen blijve natuurlijk en automatisch sneller gaat wanner de temperatuur stijgt.

  en dit scheelt egt zeer veel in de geluidsproductie ik hoor hem al bijna ni meer wel een beetje nog denk ong 25 a 30 db
  nu zit ik dus weer te twijfelen om die zalman erop te zetten en over die voeding alles werkt nu het probleem het zich volges mij zelf opgelost en wanneer dit niet het geval is ruil ik deze om voor een Tagan 480 watt

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.