Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Abit KT7A + Aopen Geforce MX4000.

Anoniem
vtje
15 antwoorden
 • Heb een Aopen Geforce MX4000 64MB AGP videokaart gekocht.
  Maar zodra ik het systeem aanzet, krijg ik piepjes en een zwart beeld. Met mijn oude Asus Geforce II V7700 64 MB videokaart heb ik dit probleem niet. Moederbord is een Abit KT7A, met de nieuwste BIOS.
  Iemand een oplossing voor dit probleem?
 • ik vermoed dat je voor je vorige kaart de drivers gebruikt heb die bijgevoegd zaten bij de videokaart (van asus dus) deze drivers bevatten meestal wat extra's tegenover de originele drivers van nvidea.

  Kijk je systeem eens na of er niets nagebleven is van drivers/software van asus (ivm videokaart) en verwijder die.

  Installeer dan de drivers van je nieuwe kaart, neem wel de originele drivers van nvidea en niet diegene die bijgevoegd zitten of deze van het merk zelf (aopen), deze zijn meestal toch ouder
 • Ik heb een lege geformateerde harddisk aangesloten op het systeem, maar toch boot het systeem niet.
  Krijg piepjes en een zwart scherm, start niet verder door.
 • het kan ook zijn, ik ken uw mobo wel niet, dat je pc wel doorstart maar jij het niet ziet, probleem dan zou kunnen zijn dat je je onboard video moet uitschakelen.

  Nu, zit er op je moederbord zelf een aansluiting voor een videokaart ?
  indien wel, haal je videokaart eruit, sluit de monitor aan op de aansluiting op het moederbord, start op ga naar het bios, en schakel de onboard video uit, save en schakel pc uit, dan kaart er terug in monitor aansluiten op kaart en start de pc terug op
 • Zit geen onboard videokaart op moederbord. Bij opstarten krijg ik piepjes, een zwart scherm met een knipperende cursor. Verder doet het systeem niets.
 • probeer eens te starten met alleen cpu-mem-videokaart, verder niets aansluiten. Als ie dan wel iets doen, ligt het dus aan andere onderdelen…
 • Uhm, het ligt hoogst waarschijnlijk aan de videkaart aljosja.. In ieder geval, check even de piepjes na, waarschijnlijk staan die wel in de handleiding van het moederbord of de website van abit. Daarmee zou je verder kunnen komen. Is het geheugen verder 100% goed?
 • Zal vanavond de BIOS piepjes checken.
  Het systeem draait goed met oude Asus Geforce II V7700 kaart.
 • oo, sorry, ik had niet gelezen dat ie wel goed draaide met de Geforce2. excuses, misschien helpt deze site nog
 • Aan drivers ofzo ligt het iig niet, want de hele zooi start nog niet eens op tot de post. (hoe kun je zoiets eigenlijk uberhaupt noemen :roll:)
  De MX4000 is een AGP 8x kaart. Ik vermoed dat je moederbord dit niet aankan en max een AGP 4x of zelfs 2x slot heeft. (ben te lui om het na te kijken :wink:)

  Normaal is dat geen probleem, tenzij de kaart de voltages van AGP 2x niet aankan. Kort samengevat, de kaart past niet bij het moederbord.

  [Edit] Toch ff gekeken, je mobo heeft idd een AGP 2x/4x slot.

  [Edit2] Is het deze kaart? Volgens AOpen kan ie wel AGP 4x aan, dus das raar.
 • [quote:c8dcbb6092="Comp-Freak"]Aan drivers ofzo ligt het iig niet, want de hele zooi start nog niet eens op tot de post. (hoe kun je zoiets eigenlijk uberhaupt noemen :roll:)[/quote:c8dcbb6092]dood
  [quote:c8dcbb6092="Interficior"]Ik vermoed dat je moederbord dit niet aankan en max een AGP 4x of zelfs 2x slot heeft. (ben te lui om het na te kijken :wink: )[/quote:c8dcbb6092]agp 2x/4x

  en je kaart is een 8x
  edit: beetje sloom, maar licht het niet aan de volts? mijn mobo kan alleen maar kaarten aan die 1.5v trekken
 • Agp 8x kaart werkt op AGP 4x in een AGP 4x bord, maar dat wist je zeker wel tdw? staat tenslote in de FAQ ;)

  In principe moet het dus gewoon werken, zou toch eerst even kijken of de oorzaak elders ligt.
 • [quote:647ecb7692="Red Dragon"]Agp 8x kaart werkt op AGP 4x in een AGP 4x bord, maar dat wist je zeker wel tdw? staat tenslote in de FAQ ;)[/quote:647ecb7692]wist ik, maar kan het niet met die volts te maken hebben?
 • Het zou kunnen dat de MX4000 niet op 1,5 volt wil draaien, of dat het moederbord geen 1,5volt wil geven (AGP 2.0 spec).
 • Het AGP slot van de KT7A is een X4.
  Het bios van dit moederbord is wel in sommige gevallen allergisch voor hardware veranderingen.
  Een reset van het bios bied in dit geval meestal een oplossing.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.