Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Achterkap monitor weghalen eenvoudig ?

Anoniem
musicom76
6 antwoorden
 • * Bekijk myReact van gdtobias

  Berichten: 43
  Reg. datum: 12 oktober 2004
  Ik wou binnenkort even een keer mijn 5,5 jaar oude LG Flatron 795FT open maken om te kijken of ik hem nog wat scherper kan krijgen dmv een stelschroef op de trafo. Ik heb daar leuke verhalen over gehoord. Het enige wat me een beetje dwarszit is een ervaring met een televisie. Ik wou dat ding ook een keer open maken om te kijken wat er mis was, maar bij het loshalen van de achterkap, bleek dat aan de achterkap zelf ook een heleboel gemonteerd was, de printplaat zat bijv. in twee geleiders geschoven die in de wand van de achterkap zaten.

  Is het bij moderne monitoren nog steeds zo ingewikkeld om zo'n ding open te halen en weer te sluiten, of is het gewoon 4 schroeven losmaken en voorzichtig wegtrekken/terugzetten ?

  Wat zijn jullie ervaringen (misschien wel met bovengenoemde monitor) ?
 • Zelf heb ik wel eens een monitor open gehaald en dat was erg makkelijk. Wel zit de basisprint in gleufjes geschoven van de achterkap, om zo ondersteuning te krijgen als de monitor rechtop staat. Maar verder geen moeilijkheden.

  [b:6e02675281]Let wel op!!! Op een monitor staat als hij aan is 25000 volt of meer!![/b:6e02675281]
  Zorg er dus voor dat de stekker er uit is als je hem opent en dat hij een tijd heeft uitgestaan. Met het bijstellen dus ook heel erg oppassen, want daarbij staat de monitor natuurlijk aan.
 • Ik moet er trouwens bij zeggen dat mijn monitor op 60hz wel scherp(er) is. Is het dan zo dat de focus (iets) verandert als de refreshrate hoger is ?
 • [quote:2afa9db6f1="musicom76"]Ik moet er trouwens bij zeggen dat mijn monitor op 60hz wel scherp(er) is. Is het dan zo dat de focus (iets) verandert als de refreshrate hoger is ?[/quote:2afa9db6f1]

  Zou wel effe uit kijken . Ondanks veel kennis op het gebied van elektronica :-? is het mij wel gelukt om een verticale streep op de monitor te krijgen, wel leuk tot de streep een stip word :oops:
 • [quote:9d507bbb4e="musicom76"]Ik moet er trouwens bij zeggen dat mijn monitor op 60hz wel scherp(er) is. Is het dan zo dat de focus (iets) verandert als de refreshrate hoger is ?[/quote:9d507bbb4e]Klinkt als bandbreedte probleem. Welke resolutie gebruik je? Lagere resolutie zou in dat geval ook moeten resulteren in een betere weergave (bij dezelfde refreshrate).
  Heb je er een KVM switch of een verlengkabel aanhangen?
 • Dat ie niet scherp is kan denk ik ook aan de beeldbuis liggen. Zie je vooral bij goedkope monitoren. (zoals bij ons op school 200 stuks :roll:)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.