Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

pc naar tv: alles geprobeerd, maar nog steeds z/w beeld !!

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Probeer al een aantal weken mijn laptop op mijn tv aan te sluiten ..voornameljk om films op mijn tv te kunnen afspelen.. Probleem is dat ik wat ik ook probeer telkens weer zwart wit beeld op mijn tv krijg.. Ik heb het met diverse kabels geprobeerd (svideo, composiet, scart), maar het werkt maar steeds niet.. Ook de instellingen van mijn ATI videokaart zijn allemaal gecheckt en daar kan ik ook niets fout ion ontdekken..
  Hooop echt dat iemand mij kan helpen, want ik wordt zo onderhand gek van dit probleem (wel leuke films op mijn laptop, maar niet op tv)..

  Ik heb hieronder al een uitleg van de situatie met een aantal reacties op verschillende forums (helaas tevergeefs):

  [u:b1391b7de9][b:b1391b7de9]VRAAG:[/b:b1391b7de9][/u:b1391b7de9]
  Heb ook een probleem met het aansluiten van mijn pc (laptop) op tv. Laptop heeft een svideo poort, maar de tv niet. Als eerste optie heb ik toen een svideo -> scart kabel aangeschaft, om de pc op de scartpoort van de tv aan te sluiten. Helaas: ZWART/WIT BEELD (grrr..)
  Vervolgens een beetje op internet uitgezocht waar dat aan kan liggen, en er vervolgens vanuit gegaan dat mijn tv waarschijnlijk niet het svideo signaal van mijn pc kan verwerken en het dus een composiet signaal moet worden. Nu heb ik de eerste kabel geruild tegen een kabel met twee composiet stekkers en daarnaast een verdeelstekkertje van svideo naar composiet. Dit zou volgens de info op internet moeten werken. (het signaal wordt toch immers omgezet van svideo naar composiet/?..) maar je raadt het al: ZWART/WIT BEELD (grrrrrrrrrrrrrrrr..)

  Heeft iemand een tip om dit probleem op te lossen? zou ik heel blij mee zijn, wordt een beetje moe van al; die kabels die niet hun werk doen…:-)

  (PS: tv heeft alleen scart poort en composiet poort)

  greez Yoshi

  [u:b1391b7de9][b:b1391b7de9]REACTIE:[/b:b1391b7de9][/u:b1391b7de9]:
  Controleer of de video-uitgang op PAL ingesteld is, dus geen NTSC.

  [u:b1391b7de9][b:b1391b7de9]VRAAG:[/b:b1391b7de9][/u:b1391b7de9]
  Die instellingen staan allemaal correct: PAL, goede regiocode, etc, etc.
  Zou het nu kunnen liggen aan het feit dat de kabels niet goed zijn o.i.d. want ik heb het idee dat alle instellingen wel ok zijn zo.. hoorde wel van iemand dat de resolutie op 640 bij 480 moet staan, anders werkt het sowieso niet?? (heb ze geprobeerd op 800 bij 600, geen effect, mar lager krijg ik hem niet,..)

  Of zou het misschien liggen de (verouderde) driver? Bij al die instructies op internet staan bij die instellingenvensters boven elk tabblad een rood ATI logo… dat wordt bij mij niet weergegeven… kan dat duiden op een verouderde ati driver waardoor ik geen kleur krijg op mijn tv? (ik heb btw een ipg 340m adapter van ATI)..

  (PS: ik heb geprobeerd de nieuwste driver van ATI te downloaden, wat uiteraard wel lukte, maar toen ik hem wilde installeren gaf hij een foutmelding dat ie niet de goede hardware kon vinden… hoe weet ik welke driver geschikt is voor mijn adapter?)

  Hopelijk kan iemand mij verder helpen, want ik kom er al een week niet uit…

  yoshi

  [u:b1391b7de9][b:b1391b7de9]REACTIE:[/b:b1391b7de9][/u:b1391b7de9]
  Je kan proberen wat je wilt maar het probleem zit in de tv en daar kan je niets aan doen tenzij een nieuwe kopen,je tv is(te oud)hij heeft nl.geen s aansluiting als je van s naar tulp weer zou gaan dan is hij nl. wel weer in kleur dit kan je uit proberen met je cam.of dvcorder

  [u:b1391b7de9][b:b1391b7de9]VRAAG:[/b:b1391b7de9][/u:b1391b7de9]
  Bedankt voor de tip, maar ik vraag me eerlijk gezegd af of het aan de tv ligt. Op dit moment gebruik ik ook een svideo naar tulp stekker om mijn pc aan te sluiten op de composiet (camcorder-) ingang van mijn tv. dus dan zou ik in principe kleur moeten krijgen. (heb daarvoor een svideo naar scart geprobeerd, maar dat gaf ook zwart wit beeld).

  Het vreemde is dat ik dit gisteren getest heb op een gloenieuwe sharp tv (dus laptop via svideo/tulp connector naar tv) heb geprobeerd en toen kreeg ik alsnog zwart/wit beeld)
  Ligt het dan waarschijnlij toch aan mijn intellingen (of dat ik niet de juiste driver heb geinstalleerd)?

  ik heb zo langzamerhand wel een beetje alles geprobeerd lijkt mij… hopelijk heb je nog een verlossende tip….

  [u:b1391b7de9][b:b1391b7de9]REACTIE:[/b:b1391b7de9][/u:b1391b7de9]
  nou het is jammer dat dit niet lukte bij mij was gisteren dit wel het probleem het enige wat dan nog zou kunnen is de driver en zeker weten dat hij op pal staat

  [u:b1391b7de9]VRAAG:[/u:b1391b7de9]
  tis inderdaad jammer dat het niet zo makkelijk gaat in dit geval. Instellingen zijn voor zover k het weet allemaal correct (pAL, regiocode, etc.)

  Misschien een nieuwe driver installeren is nog een optie.. Weet je toevallg welke ATI drivers gechikt zijn voor een IGP 340M adapter (de nieuwste drivers op de site van ATI pakt ie namelijk niet..)

  yoshi

  [u:b1391b7de9][b:b1391b7de9]REACTIE:[/b:b1391b7de9][/u:b1391b7de9]
  nee meer zou ik ook niet weten zelf gebruik ik altijd een nvidia kaart
  maar en daar heb ik nooit geen probleem mee
  dus de webside van ati maar uit pluizen om de goede driver te krijgen is nog het enige succes

  —————————————————-

  Tot zover mijn vragen en antwoorden op een ander forum.. sorry voor deze grote lap tekst, maar is er iemand die weet hoe dit probleem kan worden opgelost.. nieuwere ATI driver downloaden misschien (en zo ja welke dan?), want ik denk niet dat het aande tv ligt (op andere tv's hetzelfde probleem) of aan de kabels (zo;n beetje alle mogelijkheden geprobeerd..)

  IK HOOP OP EEN REACTIE !! :( en alvast heel erg bedankt!

  Yoshi
 • ik neem even aan dat je kaart een svhs uitgang heeft, en dat je die via een svhs kabel met een verloop op je scart aansluit.

  De oorzaak ligt in het verloop. er zijn namelijk goedkope verlopen van svhs >>scart die alleen werken op moderne tv's, en er zijn betere, die van het svhs signaal een composiet signaal maken en dat via de scart ingang naar de tv sturen.

  Er zijn ook svhs >> composiet verlopen, ook in beide soorten. Je moet dus een beter verloop kopen, persoonlijk zou ik dan een svhs >> composiet verloop je kopen, daar kan je aan het stukje kabel vaak zien wat de kwaliteit is. Dun is goedkoop, dikker ( 5-7 mm) is beter. dit is echter geen garantie.
 • en wat betreft de drivers voor je videokaart, op dit forum lees ik overal dat je voor de laatste viedodrivers op een laptop altijd bij de fabrikant van je laptop moet zijn en niet bij ATI zelf. Een en ander heeft te maken met de vele specifieke afstellingen van de videokart in de laptop (o.a. optimalisatie voor je scherm, aangezien je nooit een ander scherm aan je laptop zal hangen…)
 • bedankt voor de reacties! Ik heb inmiddels gecheckt of het probleem aan dekabels of aan de tv kan liggen.. ik heb nu namelijk ook via een svideo>scartkabel mijn pc aangesloten op een gloednieuwe tv van een vriend,.. en ook hier krijg ik weer alleen zwart/wit beeld… en op diezelfe nieuwe tv heb ik het ook al gfeprobeerd met een svideo>composiet kabel (and again: zwart/wit).. dat zou er toch op moeten duiden dat het niet aan de kabels of tv ligt, maar aan de (instellingen van) de laptop?
  Of maak ik nu een denkfout?

  wat k nog wel even zal proberen is om bij de mediamarkt een duurdere (dikkere) verloopkabel svideo>composiet te kopen en uit proberen (lang leve de onvoorwaarderlijke geld-terug-binnen-14 dagen-service van de mediamarkt :D ) ..

  Maar als dat niet werkt lijkt het mij logisch dat ik iets aan de instellingen moet veranderen op mijn pc.. ben alleen een beetje huiverig om zomaar nieuwere drivers erop te gooien, aangezien het hele zootje straks misschie dan niet meer werkt na installatie van een driver die achteraf toch niet helemaal geschikt bleek te zijn… oplossing?

  heb aldus een igp 340M adapter van ATI..
  hoop op reactie!
 • Gebruik je lange kabels? Iha is z/w beeld een gevolg van NTSC keuze. Ik heb gemerkt dat sommige videokaarten daarin zeer hardnekkig zijn. Tot nog toe dacht ik dat ATI daarvan geen last had. Langere kabels (S-VHS) geven ook meer problemen, tenminste dat is mijn ervaring. Composiet zou goed moeten zijn, echter wordt/staat je monitor ook als gewone 50Hz monitor/TV herkend/ingesteld?
  Verloop S-VHS-composiet zijn eventueel zelf te maken, die voldoen aardig. Wanneer een kort S-VHS snoer al geen kleursignaal geeft, dan zie ik zelf geen oplossing.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.