Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Resolutie niet aan te passen zonder 'harde' reboot

Anoniem
tdw
5 antwoorden
 • Hallo,

  Toen ik midden in een gevecht was in het spel C&C: renegade, liep mijn computer vast… Heel leuk, maar na 5 seconden rebootte hij uit zichzelf. Temperatuur is het niet, de CPU was maar 43C. Toen het weer was opgestart, was de resolutie 800x600x32 @72Hz. Ik heb dit geprobeerd in te stellen naar 1024x768x32 @85 (waar hij voorheen ook altijd op draaide), drukte op toepassen en poef… reboot :evil:
  Nog 3x geprobeerd, geen succes.

  Nu verdenk ik verder ook nog het moederboard, want mijn vader (ook met een asus) heeft ook wel eens last van reboots in spellen. Ook de voeding is een verdachte, want 250 watt is nogal weinig, maar dan vraag ik me af waarom hij dat nu doet. Zelfs met alle casefans uit reboot hij nog.
  Weten jullie waar het aan ligt? Ik niet hoor, en ik word er ook gek van!
  Thijs
  [edit] het is nu nog erger geworden, als ik een MS-DOS spel eindig, reboot het ook :cry: Heb nog eerder zin om dat ding het raam uit te flikkeren maarja…[/edit]
  [edit2]ik moet nu na elke reboot m'n pictogrammen slepen naar waar ze waren en m'n beeldscherm opnieuw instellen :cry: :evil: [/edit2]
 • hmm al op virussen gecheckt? Kan nooit kwaad!
  http://www.hitmanpro.nl/

  Installeer de video+mobo drivers eens opnieuw (als je nog kan zien wat je doet…)
 • hitmanpro al gedraaid…
  ik zal de drivers is opnieuw installeren
  [quote:0dffde67a0]als je nog kan zien wat je doet[/quote:0dffde67a0]
  kan nog net iets zien
 • tnx, het is gelukt!
 • wat heb je nou gedaan dat het gelukt is? Ik zou je overigens wel een betere voeding aanbevelen, 250 watt voor jou systeem is wel wat weinig.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.