Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

tikkende monitor Daewoo CMC 1511b

Anoniem
None
9 antwoorden
 • De Daewoo monitor ontwaakt niet meer uit slaapstand en geeft een regelmatig tikkend geluid te horen. Het lijkt wel een wekker dat daar binnen in tikt. Na verbreking voedingskabel stopt het tikken. Verder geen reactie te zien en de aan/uitknop werkt ook niet meer naar behoren. Komt dit iemand bekend voor???
 • Ik zou een nieuwe kopen. Dit is niet echt te vertrouwen. Reparatie is veel duurder.
 • Dat tikkende geluid is bijna zeker het overspringen van vonken wat kan veroorzaakt worden door stof/aanslag bij de hoogspanning of het doorslaan van een condensator.
  Het is nogal riskant om hiernaar te gaan zoeken als de monitor op het net staat aangesloten , wil je zoeken, laat dan deze een poosje spanningloos staan en haal de kap eraf en kijk of er ergens brandsporen zijn of bol staande condensatoren,alleen met je ogen kijken en niet je vingers gebruiken om te voelen, gebruik een kunststof staafje als je iets wil beroeren en bedenk dat monitoren brand kunnen veroorzaken en dat er toch vele duizenden volts op diverse delen kunnen staan ook als de stekker eruit is.
  In sommige gevallen kan schoonmaken van het interrieur wel eens helpen, ook de aan/uitschakelaar kan verbrand zijn en dit veroorzaken.
  Wees heel voorzichtig en bedenk dat zulke monitoren ook brandgevaarlijk kunnen zijn als ze op het net staan aangesloten net als TV`s.
  Als je niet weet wat je doet,[b:fe83c834d9]doe het niet![/b:fe83c834d9]
 • Dit is duidelijk! Bedankt voor de tip
 • [quote:f354309476="Alipapa"]Dat tikkende geluid is bijna zeker het overspringen van vonken wat kan veroorzaakt worden door stof/aanslag bij de hoogspanning of het doorslaan van een condensator.[/quote:f354309476]Mijn monitor geeft wel gewoon beelt maar af en toe tikt die ook en dan flitst het beeld. Heeft dit ook dezelfde oorzaak?
 • 99% zeker als het beeld ook nog eens knippert!
 • soort van zelfde prob met 'n targa: soms tikkende geluidjes, vaak dat als je het scherm uitzet & dan later weer aan, dat het scherm heel breed is, dus dat een deel vh start menu buiten beeld valt :-? Meestal verdwijnt dit na een aantal min, dan wordt het scherm weer een aantal cm's smaller dan normaal :o

  Ook hetzelfde prob :lol: ?
 • [quote:0c11b99ed3="Alipapa"]99% zeker als het beeld ook nog eens knippert![/quote:0c11b99ed3]Het knippert inderdaad.
 • Laat er een deskundige naar kijken of doe het zelf als je de know how hebt en anders maar een nieuwe kopen!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.