Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Vervangen Leadtek MX440 64mb

Anoniem
Zenos
5 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik heb hier een pc staan die steeds uitvalt en volgens mij ligt het aan de videokaart (Leadtek Winfast A170 DDR-T Geforce4 MX440 64mb met TV-out). Er zit namelijk een nieuw mobo in, een nieuwe hd en de voeding is vervangen. Zou het kunnen dat m'n pc bij het opstarten steeds uitvalt doordat de videokaart kapot is?

  Als we er even van uitgaan dat het de videokaart is, is m'n eerste vraag; hoe zit dat mer garantie? De kaart is nét drie jaar oud en komt bij Vobis vandaan. Ik had één jaar vobis-garantie. Op de site van Leadtek kan ik niets over garantieperiodes van de fabrikant vinden.

  Dan bestaat er ook nog zoiets als consumentenbescherming. Je mag als consument van een product verwachten dat 't een bepaalde tijd mee gaat zonder kapot te gaan. Gaat 't kapot, dan kan je je verhaal halen bij de winkelier (in dit geval Vobis). Maar bestaat die wet als sinds april 2002 en hoe lang gaat een videokaart mee (niet overclocked of zwaarbelast)?

  Als ik ondanks alles toch een nieuwe moet kopen, wat moet dan m'n keuze worden? Ik ben hartstikke tevreden over m'n huidige Leadtek Geforce4 MX440 64mb TV-out. Ik draai vooral desktoptoepassingen, heb graag een TV-out en eventueel twéé uitgangen voor beeld (VGA en DVI ofzo?). Als ik ooit een spelletje (NFS Underground ofzo) speelde verwonderde ik me zelfs over de hoge kwaliteit.

  Wat raden jullie me aan? Ik zou het liefst eerst de garantie of consumentenbescherming proberen. Maar hóe sterk sta ik? (van www.staiksterk.nl word ik niet echt veel wijzer).

  Ik hoop dat jullie me kunnen helpen!
 • Leadtek over garantie: http://www.leadtek.com.tw/eng/company/legal.asp
 • Dat gaat alleen over software.
 • na 3 jaar denk ik dat je van garantie weinig meer moet verwachten.

  dat je op need for speed nog denkt dat het er aardig uitziet komt omdat je het nog nooit op een nieuwe generatiekaart hebt gezien.
  hij laat namelijk 3kwart van de effecten weg bij jouw kaart waardoor hij nog redelijk aantal frames per seconden geeft (ik weet het want ik heb hier vergelijkingsmateriaal).

  maar als je naar een nieuwe kaart zou gaan kijken, wat is je budget en belangrijk, wat heb je verder voor systeem?
 • [quote:735db7ee4b="roel-online"]Er zit namelijk een nieuw mobo in, een nieuwe hd en de voeding is vervangen. Zou het kunnen dat m'n pc bij het opstarten steeds uitvalt doordat de videokaart kapot is?[/quote:735db7ee4b]Je weet dus zeker dat de nieuwere onderdelen geen gebreken hebben? :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.