Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Aopen Aeolus Geforce 6600GT Opstart Probleem

Anoniem
BvdWoude
6 antwoorden
 • Titel zegt genoeg, maar de details zijn:

  Iedere keer als ik mijn PC normaal (WindowsXP Pro SP2 EN) opstart, en de nVidia Drivers (ForceWare 71.89) geïnstalleerd zijn en opgestart moeten worden, gaat mijn PC plat nadat ik de gebruiker heb geselecteerd (zij het Gast, Administrator, Boyd (mijn standaard gebruikersnaam)), en wordt er opnieuw opgestart. Zo slim als ik ben, reageer ik mijn frustraties af op de F8 toets, en in het volgende menu kies ik dan "Safe Mode", waar alles normaal functioneert. Vervolgens gooi ik de drivers eraf, en doet alles het normaal. Ik zit nu me suf te proberen, Beta Drivers te installeren, oudere drivers, maar het probleem blijft zich voordoen. De rest van de dingen in mijn PC'tje zijn:

  MB: Gigabyte K8NF-9
  Processor: AMD64 3200+ 2 gHz
  HD: Maxtor 40 GB
  DVD: MSI (de gewone 16x speler van MSI)
  CDRW: Lite-On
  DirectX 9 is geïnstalleerd

  Ik vermoed dus dat het aan de driver ligt. Dit denk ik ook omdat ik een blauw scherm krijg voordat de computer zichzelf opnieuw opstart, en dat blijft niet langer dan 3 seconden staan, en met mijn ogen heb ik waar kunnen nemen dat het probleem veroorzaakt wordt door een soort van "infinite loop error" in N4Disp (iets van die aard). Ik heb ook mijn TV aangesloten op de TV-Out poort, maar die heb ik gisteren los geplugd om te kijken of dat het probleem misschien kon zijn. Ik heb ook alles vandaag opnieuw geïnstalleerd, van Windows totaan alle spellen die erop stonden. Het vervelende is, dat het best wel vervelend speelt zonder drivers. Daarom zou ik graag willen weten wat ik moet doen, ik heb hier al eerder een probleem mee gehad (Artifacts), ik heb na 2 maanden pas een nieuwe kaart ontvangen, dus ik hoop dat het deze keer zonder retournering opgelost kan worden. Ik denk zelf dat nieuwe FirmWare het zou kunnen doen, of een nieuw BIOS, maar ik heb liever een simpelere oplossing en ik denk dat die ook mogelijk is..
 • Firmware/bios van je grafische kaart moet je niet aan zitten, daar ligt het probleem denk ik niet. Je kan hooguit de bios van je moederbord vernieuwen maar alleen als er op de site van gigabyte staat dat daar belangrijke veranderingen in staan.
  Heb je de drivers voor je moederbord geinstaleerd? de nForce 5.10 drivers om precies te zijn.

  verder ben ik wel benieuwd naar wat voor voeding je hebt.
 • Voeding: Enhance Sonar 360Watt met 2 fans erin, net nieuw dus daar zou het niet aan kunnen liggen. Heb wat zitten zoeken, er stond iets van: nv4_disp, nou ik dus alles rondzoeken voor dat bestand, bestaan er een stuk of 3 allemaal .dll bestanden. Dus ben ik teruggeschakeld naar SP1 van de SP2, en toen de nVidia Drivers (zowel MB als 3d-kaart) opnieuw geïnstalleerd, beiden nieuwste versie, en het probleem bleef. Wel heb ik iets in de melding kunnen lezen over een memory fout en een infinite loop error, wat zou het kunnen zijn? Ik denk nu dat het een probleem is van de schakeling van de hardware naar software (dus ergens in de drivers)… of dat er teveel nv4_disp.dll bestandjes zijn???
 • Hmm, die fout ken ik, maar dat was bij mij afgelopen met SP1 en nu zitten we al aan SP2. Ga eens naar rechter muis op "deze computer" > eigenschappen > tabblad geavanceerd > bij "opstart en herstelinstellingen" klik je op instellingen > haal het vinkje weg bij "de computer automatisch opnieuw opstarten. Nu krijg je als het goed is een blauw scherm en moet je zelf op reset drukken. Op dit scherm staat de foutcode.

  Als het niet te veel moeite is zou ik haast aanraden om windows er een keer opnieuw op te zetten. (incl sp2) Dan de moederborddrivers en dan de videokaartdrivers. Doordat je sp2 hebt, zit dan iig ook al dx9 er op.
 • heb ik al gedaan, gisteren. iig bedankt voor de tip om de foutmelding goed te kunnen lezen, en de Windows heb ik dus opnieuw geïnstalleerd, en helaas, veel nut heeft het niet gehad… (ben ook m'n muziekbestanden kwijt omdat ik mijn 2de HD had losgekoppelt, en die is voor backup)
 • Het kan ook zijn dat het geheugen van je systeem defect is of niet compatible, heb je de kans om de grafischce kaart en of je geheugen in een andere pc te testen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.