Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

3 monitoren aansluiten

Anoniem
Red Dragon
10 antwoorden
 • Ik wil 3 monitoren op mijn PC aansluiten op zo te kunnen gamen met goed zicht ;-) dus zeg maar op de twee monitoren aan de zijkanten bij een flight sim opzij kunnen kijken, heb gezien dat dit kan, maar ik weet niet precies hoe. Nu heb ik een videokaart met 2 aansluitingen en zou dus een 3e videokaart moeten installeren voor de 3e monitor, maar kan dit wel, want ik het ergens gehoord dan windows XP dit niet zou ondersteunen. Weet iemand hoe dit in z'n werk gaat en misschien is er ook nog wel een andere mogelijkheid om voor elkaar te krijgen wat ik wil ?
 • Volgens mij kan je wel 3 beeldschermen aansluiten, mijn buurman heeft het ook. Ik weet niet of je dan ook opzij kan kijken enz. bij flight sim.
 • Nog een vraagje, als het inderdaad mogelijk is, wat kan ik dan het beste doen wat betreft een 2e videokaart, moet ik dan dezelfde erin zetten of kan ik er een goedkoperen in zetten ?
 • Waarschijnlijk kan je er alleen nog een PCI kaart in stoppen, die zal denk ik van minder kwaliteit zijn, ik weet niet wat je nu voor videokaart hebt.
 • Ik zit er aan te denken een nieuw moederbord met nieuwe videokaarten aan te schaffen, dus wat dat betreft heb ik alle mogelijkheden. Ik zat te denken aan de ASUS A8N-SLI met in iedergeval 1 Asus EN6600 (Geforce 6600) en dan de tweede kaart of hetzelfde of een mindere, maar dat moet dus wel kunnen.
 • Even als tussendoor vraag hoe zit dat eigenlijk met SLI kun je dan ook gewoon 4 monitoren aansluiten?
  Graka's hebben tegenwoordig vaak 2 aansluitingen dus 2 graka's in de pc en je zit al gauw op 4 monitoren die je in theorie kunt aansturen.
 • Moderne videokaarten kunnen 2 monitoren aansturen.
  Met SLI ingeschakeld kan je maar 2 monitoren aansturen, omdat het natuurlijk werkt als 1 videokaart. Echter, met SLI uit, maar wel 2 PEG kaarten er in kan je idd 4 monitoren aansluiten. Dit zou opzich erg geschikt zijn voor wat de TS wil, omdat je op een SLI bord 2 goed presterende kaarten kan drukken. Op een ouder bord met AGP kan je idd alleen maar een PCI kaart drukken naast een AGP kaart en die presteren ook direct stukken minder.
  Hou er wel rekening mee dat de gewone 6600 geen SLI ondersteund. Voor zover ik weet is dit ook niet nodig als je de kaarten los van elkaar laat werken, maar mocht je er 2 dezelfde in hebben zitten, is het misschien wel leuk dat je SLI ook kan inschakelen als je dat wilt.
 • Ok, maar hoe zit het met het geheugen van de kaart, er zijn 128 Mb en 256 Mb kaarten, ik heb ergens gelezen dat 256 eigenlijk niet echt nodig is voor de gangbare resoluties die normaal gebruikt worden, maar omdat ik meerdere monitoren wil aansluiten is het misschien wel aan te raden, weet iemand dit ?
 • 256mb geheugen heeft alleen zin bij een krachtige kaart en dan als je games speelt, voor een dual monitor setup die alleen gebruikt word in office e.d. is 64mb al genoeg, zelfs 32mb zou al genoeg wezen.
 • Ik wil er goed flight sims mee kunnen spelen, en aangezien die nogal zwaar zijn is het dus wel nodig?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.