Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

PC blijft problemen geven met gamen

Anoniem
SAPPhIRE
26 antwoorden
 • Probeer eens op beide HDD's de swap op 1280 te zetten?! :-?

  Greetz,,
  Sylvester ;)
 • [quote:46f167cb22="HardTrance"]Ik weet het niet hoor, maar het zou me niet verbazen als je te weinig intern hebt. Hoewel het dan toch gek is als het echt de hele tijd schokt! Heb je hety bij elk level op alleen bij de grotere? Hoeveel fps noem je schokken?[/quote:46f167cb22]Nee, 512 is voldoende. Ik heb ook er ook 512MB in zitten, verder een minder systeem maar COD draait prima.
 • http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=142481

  Dit was het vorige topic hierover. Ik ben echter alweer een stapje verder. Ik heb Call of Duty opnieuw geinstalleerd. Ik heb Omega Drivers geinstalleerd. Ik heb getest met een 450 watt slave voeding waarop de videokaart aangesloten en de rest van mijn pc op mijn gewone voeding. Ik heb Norton Antivirus verwijderd, omdat die volgens een familielid "laag" geheugen gebruikt en dat doet volgens hem OpenGL ook zodoende zou dat het probleem kunnen zijn. Ik heb nu geen virusscanner. Het zou volgens hem ook aan DirectX 9.0c kunnen liggen, dus heb ik 9.0b er weer opgezet. Dit alles helpt niet.

  Het spel Call of Duty schokt dus aan een stuk door. Tijdens het schokken (eigenlijk tijdens de hele gameplay) hoor ik mijn harde schijf(en) als een gek schrijven (ik denk swappen). Maar ik heb 512 MB ram dat lijkt me ruim voldoende. Voor ik CoD opstart is er 380 mb daarvan vrij ongeveer.

  Wat ik verder nog aan mogelijkheden overhoud:
  -Processor
  -Moederbord
  -Geheugen
  -Harddisk

  Uitgesloten zijn nu (denk ik):
  -Voeding
  -Drivers
  -Internet/Netwerk(kabels)

  Ik begin een beetje hopeloos te worden, heeft iemand nog ideeën waarom CoD niet loopt? Heel graag! Trouwens voor de informatie als ik op mijn eigen pc een CoD Server start heb ik het ook dus het ligt daarom niet aan de internetkabel. Ook bij een vriend in het netwerk heb ik dit (met andere netwerkkabels)

  Alvast bedankt!

  Grt,
  Lennard
 • Installeer de 1.5 patch eens: http://www.callofduty.com/patch/
 • als je hdd zoveel aan het ratelen is, is miss je geheugen kapot/brak :
  test dit met memtest

  Schakel eens [b:a7017c1559]zo veel mogelijk[/b:a7017c1559] progjes uit bij opstarten:
  start, uitvoeren, msconfig, opstarten, en dan vinkjes bij zoveel mogelijk onnuttige dingen weg (msn, virusscanners, dat soort dingen.)

  je moet 'm wel goed kunnen draaien met jou sys :-? . Zet alle opties eens op laag. :-?
 • Geheugen is toch vrij makkelijk te controleren, op de taskmanager met de grafiek voor geheugen voor, minimaliseer hem. Open het spel, en doe ff ALT TAB naar de task manager.

  Dat verhaal over Norton en OpenGL is helemaal nieuw voor mij, Norton is niet bepaald mijn favo scanner, maar dit verhaal is erg vreemd.
 • [quote:1fe981efc5="JBS"]Installeer de 1.5 patch eens: http://www.callofduty.com/patch/[/quote:1fe981efc5]

  Is reeds gedaan. Had ook al getest zonder patch maar dat maakt geen verschil.

  [quote:1fe981efc5="FTI"]als je hdd zoveel aan het ratelen is, is miss je geheugen kapot/brak :
  test dit met memtest

  1) Schakel eens [b:1fe981efc5]zo veel mogelijk[/b:1fe981efc5] progjes uit bij opstarten:
  start, uitvoeren, msconfig, opstarten, en dan vinkjes bij zoveel mogelijk onnuttige dingen weg (msn, virusscanners, dat soort dingen.)

  2) je moet 'm wel goed kunnen draaien met jou sys :-? . Zet alle opties eens op laag. :-?[/quote:1fe981efc5]

  1: Heb ik ook al geprobeerd, vergeten te vermelden. Ik had alleen de echt nodig dingen aan laten staan en voor de rest alles uitgezet. Dit helpt allemaal niet.

  2: Opties maken niets uit. Op 640x480 schokt het, op 1280x1024 net zo hard.


  Bedankt tot zover , iemand nog ideeën please?

  Ik ga trouwens zometeen mijn mem even testen maar het lijkt me niet dat het hieraan ligt aangezien ik mijn pc al 2 jaar zonder problemen super stabiel draai met het huidige ram ???
 • [quote:0c51002fb2="SAPPhIRE"]
  Het spel Call of Duty schokt dus aan een stuk door. Tijdens het schokken (eigenlijk tijdens de hele gameplay) hoor ik mijn harde schijf(en) als een gek schrijven (ik denk swappen). [/quote:0c51002fb2]

  Hoe groot is de partitie waar de swapfile op staat, gewoon effe checken.
  Als die te klein is ga je heel veel swappen krijgen,
  .
 • [quote:ebb4456221="Bosje"][quote:ebb4456221="SAPPhIRE"]
  Het spel Call of Duty schokt dus aan een stuk door. Tijdens het schokken (eigenlijk tijdens de hele gameplay) hoor ik mijn harde schijf(en) als een gek schrijven (ik denk swappen). [/quote:ebb4456221]

  Hoe groot is de partitie waar de swapfile op staat, gewoon effe checken.
  Als die te klein is ga je heel veel swappen krijgen,
  .[/quote:ebb4456221]

  Windows + de swap file van 768-1536 (nix aan veranderd hoor) staan beide op C:. Deze partitie is 30 gigabyte, waarvan 25 vrij. Dat lijkt me niet het probleem. CoD is geinstalleerd op mijn D: schijf van 80 gb wat fysiek een andere schijf is en die heeft nog 6 gb vrij. Moet ook genoeg zijn denk ik?
  Trouwens C: is NTFS en D: is FAT32, omdat die data ook via het netwerk met win98 leesbaar moet kunnen zijn. Verder had ik het schok-probleem ook toen cod op een ntfs schijf stond.

  Heeft het zin om de swap ook op D: te zetten of iig op een andere partitie van dezelfde schijf als waar windows op staat?

  Grt,
  Lennard

  Edit: ik heb trouwens memtest86 gedraaid, iets van anderhalf uur, begon een aantal keer openieuw na klaar zijn, maar hij vond na 2.5 keer geen fouten.
 • laatste moederbord drivers heb je ook geinstalleerd neem ik aan.
 • [quote:638f7bd671="hjs"]laatste moederbord drivers heb je ook geinstalleerd neem ik aan.[/quote:638f7bd671]

  Nee, dat niet. Ik kan op de asus site nergens drivers vinden voor mijn moederbord. Ik heb drivers uit 2004.

  BTW, ik heb ff taakbeheer gemonitord:
  [img:638f7bd671]http://home.hccnet.nl/lennard.schaap/wisselbestand.jpg[/img:638f7bd671]

  Op het laatst sloot ik dus het spel af -> Alles duikt naar beneden…
 • Lijkt me handig als je ook even de Processen post.
 • [quote:172049bdec="JBS"]Lijkt me handig als je ook even de Processen post.[/quote:172049bdec]

  Here they come:

  [img:172049bdec]http://home.hccnet.nl/lennard.schaap/processen.JPG[/img:172049bdec]

  Hiervan kun je dus Firefox, MS outlook express en msn afhalen, die had ik net opgestart

  Grt,
  Lennard
 • Asus? Waarom zoek je bij asus, je hebt een nForce mobo, dan moet je zoeken bij nVidia !!

  of zoek ff in de meuktracker op t.net, bv: http://www.tweakers.net/meuktracker/8358
  http://www.tweakers.net/meuktracker/8209

  oh, en je hoeft niet steeds te groeten hoor :roll:
 • Haha, het is maar uit beleefdheidsvorm hoor! :p

  Maar vroeger stonden de drivers ook op de site van asus, overzichtelijk bij elkaar. Maar nu hun site vernieuwd is niet meer.
  Maar stom dat ik niet aan nvidia heb gedacht, daar moet ik namelijk ook altijd voor me videokaart zijn (al haal ik ze tegenwoordig op OmegaDrivers.net :P)

  Ok ik heb nu de nieuwste drivers maar dat helpt niet. Net opperde iemand in een ander topic dat ik niet genoeg heb aan 512 mb ram en dat als ik nog 512 erbij zet dat het dan flink soepel zou moeten lopen. Als dat het geval is wil ik dat best doen, maar ik ben er niet zeker van.

  In een paar posts hiervoor heb ik een plaatje gepost van het wisselbestand gebruik. Is het reeel wat R-bin in het andere topic zegt, of moet het geheugen voldoende zijn ?

  Wat ik namelijk zie, is dat na het afsluiten van het spel het gebruik van het wisselbestand als een raket naar beneden duikt, wat zou kunnen duiden op geheugengebrek. Maar is 512 tegenwoordig al niet genoeg meer?

  Ik ken mensen met 256 mb die het nog soepel lopen, maar die hebben dan een andere (lees: minder zware) videokaart en een snellere processor.

  Ideeën??
 • Ok ik kwam op GoT een topic tegen over een hardeschijf probleem, waarna ik maar eens de snelheidstest gedaan heb.

  [img:d6fd600ff0]http://home.hccnet.nl/lennard.schaap/hardeschijven.JPG[/img:d6fd600ff0]

  Voor de duidelijkheid dit zijn dus aparte schijven maar ik heb 2 dezelfden. Op de bovenste staat Windows en op de onderste staat Call of Duty + Data

  Hebben we hier wat aan of is dit gewoon veel te ver gezochte onzin van mijn kant?
 • Ik weet het niet hoor, maar het zou me niet verbazen als je te weinig intern hebt. Hoewel het dan toch gek is als het echt de hele tijd schokt! Heb je hety bij elk level op alleen bij de grotere? Hoeveel fps noem je schokken?

  Grtz HT
 • kan je een andere vga kaart lenen ? Niet geschoten altijd mis.
 • Ik heb zelf nog een andere vga kaart, een Sapphire 9200 - 256 MB. Bovendien is dit al het tweede exemplaar van de 6600gt want bij de vorige was de koeler naar de *****.
  Maar die oude kaart heeft hetzelfde probleem. Het ligt dus niet aan de videokaart. Tijdens de schokken staat de framerate nog op laten we zeggen ongeveer 140 fps. Je hoort dan de harde schijf schrijven en vervolgens gaat-ie weer verder. Soms blijft ie echt een halve minuut hangen en zie je de harde schijf als een gek schrijven. Voor de rest van de tijd knippert het lampje 3 keer per seconde ofzo.

  Kan het eraan liggen dat de AGP bus van mijn mobo niet deugd? Het is maar een gek idee dat me net te binnen schoot.
 • Ome Bill zegt dat je je pagefile niet op de schijf moet zetten waar je besturingssysteem op staat. Het beste is 'm te verdelen over een aantal andere(snelle) schijven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.