Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Monitor coating eraf polijsten?

Anoniem
Dracoplasm
23 antwoorden
 • Misschien helpt dit je wat verder.
  http://www.circuitsonline.net/forum/view/20042
 • Samsung 17GLi en Andy (al na 3 jaar-fervente roker-, daarna toch nog 5 jaar onontspiegelde lol van gehad)

  Het is glas: de zachtheid van het doekje waarmee je het doet, is belangerijker dan het oplosmiddel(Page met luchtkussens gebruikt :lol: )

  ps Wellicht dat de combinatie met nicotine belangerijk is :-?
 • Andy? Wat is dat? Of lees ik het verkeerd, waarmee heb je het eraf gehaald?
 • Ik heb hier een 2e handse 19" Iiyama CRT staan die ik gehad heb omdat de coating (flink) beschadigd was.

  Nu mijn vraag, is het mogelijk om gewoon de hele coating eraf te polijsten?
  Of gewoon eraf te halen?

  Maakt dit veel uit voor het beeld? Zo nee, waarmee kan ik dat het beste doen?
 • Hmm, vraag me af of dat wel gaat lukken. Maar aangezien de coating bij nieuwere monitoren een kunststof folie is, zou ik denken aan een fohn? Niet te heet zetten iig. Geen garantie of het lukt, het is maar een ideetje.
 • Eraf polijsten moet je wel met beleid doen. Anders smelt heel die coating weg… Fohn lijkt me een strakker idee :D

  Greetz,,
  Sylvester ;)
 • [quote:62739b46d0="Sylvester"]Eraf polijsten moet je wel met beleid doen. Anders smelt heel die coating weg… Fohn lijkt me een strakker idee :D

  Greetz,,
  Sylvester ;)[/quote:62739b46d0]Nu hebk al op internet zitten zoeken maar deze coating is toch dikker dan het lijkt. Op internet vind je mensen die maar meteen er amoniak overheen gegooid hebben en het er toen nog niet afkregen. Ik ga straks eerst op een van de oude monitoren die we nog hier in de garage hebben staan proberen wat er bij polijsten gebeurd, zien we dan wel of we het op de 19" ook gaan proberen :wink:
 • Je zou kunnen proberen of aceton de coating op kan lossen ofzo.
 • [quote:403dc1c360="Comp-Freak"]Je zou kunnen proberen of aceton de coating op kan lossen ofzo.[/quote:403dc1c360]

  Met aceton moet het goed te doen zijn :D

  Greetz,,
  Sylvester ;)
 • Maar daar lost de kast ook in op, dus uitkijken. Verder is het niet echt prettig voor je luchtwegen. Zet eens een fohn op het midden, en kijk of het lekker gaat bobbelen.
  Wat je met ammoniak wilt is me niet duidelijk. Dat doet namelijk helemaal niks met kunststof, behalve stinken dan.
 • [quote:11c9e56f94="gerben"]Maar daar lost de kast ook in op, dus uitkijken. Verder is het niet echt prettig voor je luchtwegen. Zet eens een fohn op het midden, en kijk of het lekker gaat bobbelen.
  Wat je met ammoniak wilt is me niet duidelijk. Dat doet namelijk helemaal niks met kunststof, behalve stinken dan.[/quote:11c9e56f94]

  Je moet aceton met beleid gebruiken… En je luchtwegen vinden die aceton Kwalitatief Uitermate Teleurstellend :-?

  Greetz,,
  Sylvester ;)
 • Probeer eens met nagellak remover zonder aceton.
  Van je moeder of vriendin of vrouw.
 • Pure allesreiniger doet 't ook prima.
 • [quote:14a3882621="FlvanSon"]Pure allesreiniger doet 't ook prima.[/quote:14a3882621]Weet je dat uit ervaring of is dat een 'gokje'?
 • Andy is een allesreiniger. Maar dat was dacht ik samen gegaan met Cif ofzo. Of Ajax. Najah, allemaal 1 pot nat :wink: Tis gewoon zo'n vloeibare alles reiniger die je in een emmer water doet om bijv te dweilen of weet ik wat.
 • @ Safihre Had je mijn link al bekeken daar adviseren ze om de reflectielaag te herstellen ipv het er af te halen.
  Ik heb er ging ervaring mee maar het lijkt mij als je de coating er af haalt dat je met een zonnebril achter de computer moet zitten, vanwege de schittering.
  Want dan is het niet meer ontspiegeld glas.
 • [quote:3066d3abc2="antrix"]@ Safihre Had je mijn link al bekeken daar adviseren ze om de reflectielaag te herstellen ipv het er af te halen.
  Ik heb er ging ervaring mee maar het lijkt mij als je de coating er af haalt dat je met een zonnebril achter de computer moet zitten, vanwege de schittering.
  Want dan is het niet meer ontspiegeld glas.[/quote:3066d3abc2]Ik heb het gelezen… Alleen waar ze het spul vandaan halen om te herstellen is mij niet duidelijk… die link waar ze naar verwijzen gaat zover ik kon zien over PDA beschermhoesjes.
 • [quote:d601bc1678="Safihre"][quote:d601bc1678="antrix"]@ Safihre Had je mijn link al bekeken daar adviseren ze om de reflectielaag te herstellen ipv het er af te halen.
  Ik heb er ging ervaring mee maar het lijkt mij als je de coating er af haalt dat je met een zonnebril achter de computer moet zitten, vanwege de schittering.
  Want dan is het niet meer ontspiegeld glas.[/quote:d601bc1678]Ik heb het gelezen… Alleen waar ze het spul vandaan halen om te herstellen is mij niet duidelijk… die link waar ze naar verwijzen gaat zover ik kon zien over PDA beschermhoesjes.[/quote:d601bc1678] Ben aan het zoeken geweest maar je vind er weinig over, maar heb je er wel eens aan bedacht om een mailtje aan de monitorfabrikant met het probleem te sturen, misschien hebben die een oplossing.
  Het lijkt mij stug dat als de reflectielaag beschadigd is dat je de hele monitor moet weggooien.
 • Slim idee… Ik heb gemail naar Iiyama. Nu hope dat ze me iets nuttigs kunne vertellen en niet iets in de trand van: "Coating kapot? Dat is dan pech meneer!" :wink:
 • [quote:3bcdad9381="Safihre"]Slim idee… Ik heb gemail naar Iiyama. Nu hope dat ze me iets nuttigs kunne vertellen en niet iets in de trand van: "Coating kapot? Dat is dan pech meneer!" :wink:[/quote:3bcdad9381]Zou hun reaktie eerst afwachten misschien werken hun de krassen zo weg of hebben ze een andere oplossing en heb jij een leuke monitor.
  Als je zelf loopt te klooien dan weet je het meestal wel.
  Maar ben benieuwd wat Iiyama als reaktie antwoord laat het even weten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.