Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

6600 GT en RAM-geheugen

Anoniem
Obi-wan-kenobi
11 antwoorden
 • ik wou wel eens weten of een nieuwe mobo/geheugen een aardige aanrader zou zijn voor mn pc:

  P4 3.0 Ghz S478 @ 3.4
  512 MB DDR400
  Asrock P4S61
  XFX 6600 GT
  300W Aopen (mobo, videokaart)
  300W Sweex (CD-drive, HDD)

  ik kan weliswaar Call of Duty: UO op zn hoogst spelen, alleen in een nieuwe map: barbarossa (nogal leuk) moet ik alles een tandje trugzetten, en dat vind ik tog nog even jammer…. dus wat is op het moment handig om te kopen om te zorgen dat ik mn spelletjes allemaal op zn hoogst kan spelen??

  als er een nieuwe mobo komt kan ik mn momentele 512 kaartje inruilen tegen 2 glijke kaartjes, en dan betaal ik voor een van die 2.
  als er dan ook een nieuwe mobo komt, zou ik graag een dual channel erbij hebben, en ook een simpele 3-channel audio onboard(voor mn mic/headset). ik zat zelf te denken aan een Intel ofzo.

  ik zie ongeveer wel wat et dan gaat kosten
 • Zou je niet even wachten en tzt een nieuw setje nemen met een Athlon64? Een budget is toch wel handig.
 • dat is natuurlijk ook een idee jah, mixien dat ik zelfs met een bijbetaling een beetje een ruiltje voor mekaar kan krijgen :) aangezien de man waar ik dan mee ruil er zwaar van overtuigd is dat P4 beter is :wink:
 • een uitbreiding van je RAM geheugen doet meestal geen wonderen, evenals een verandering van je mobo.

  zou net zoals de vorige poster aanraden om geen actie te ondernemen en wachten tot je wat budget hebt, want met zo'n minime upgrade zit je binnen de nabije toekomst weer met hetzelfde probleem
 • kzit momenteel met een bankrekeningetje dat wel gebruikt kan worden van volges mij iets van 200 euros
 • AsRock P4V88, kan dual channel en meer opties voor OC.
  Moet dus niet veel kosten!
  En natuurlijk Rivatuner erbij.
 • Ik denk dat je met een nieuw moederbord niet veel verder komt dan die 3.4GHz, dus daar hoef je het niet voor te doen.

  Maar als je perse een Intel chipset wilt, zou ik gaan voor een Asus uit de P4P800S-serie (al te koop voor onder de 60 euro).
  http://www.asus.com/search.aspx?searchitem=1&searchkey=P4P800S
 • nja, de reden dat ik eiglijk zat te denken an een andere mobo, is omdat mn geheugen (DDR 400 512MB) als ik alles op standaard zet (zonder OC dus) hooguit de 2GBps haalt, en het is tog PC3200 = 3.2 GBps tog???
  met de momentele oc zit ik op 2.3 GBps. ik denk dat het an de timings ligt, want die zijn bij mij 2-3-3-6, en volges mij kan ik alleen de eerste veranderen.
 • Ik zou er gewoon 512 geheugen bij halen, scheelt echt wel, ik ben van 1024 (1,5 jaar geleden) naar 512 gegaan en een half jaar later weer naar 1024, alles loopt gewoon wat soepeler/sneller…
 • Daar sluit ik me bij aan, het is voor de meeste applicaties beter om gewoon meer geheugen te hebben dan meer geheugenbandbreedte. Dit omdat de banbreedte boven de 2GB/sec toch door weinig appliaties benut wordt.
 • [quote:ef264fba1a="rombaft"]een uitbreiding van je RAM geheugen doet meestal geen wonderen, evenals een verandering van je mobo.[/quote:ef264fba1a]

  dat ben ik niet met je eens!

  ik heb sinds vorige week 1024mb ram in m'n pc (had 512) en heb bijna nergens meer hakelingen…

  example

  bij WoW op de auction hause (veiling) in ironforge (grote stad) staan meestal een hele hoop mensen, vooral op de server waarop ik speel (deathwing, de grootste van wow europa) met 512 mb kwam ik er niet zonder hakelen doorheen… soms bleef het beeld dan wel 20 seconden hangen. nu met de gb ram erin heb ik nergens last van.
  (alles op hoog, AA aan, 6x multisampling, 24 bit etc @ 1280*1024@85Hz)

  nog een ander voorbeeld; battlefield vietnam

  bij BF:V had ik altijd last van hakelingen, in het begin het meeste, nu totaal niet meer. (ook alles op hoog, geen FSAA, AF)

  Ik denk dat spellen ook steeds meer ram gaan opeisen, wat denk je van alle data bij mijn voorbeeld van world of warcraft, ik denk dat er wel 500 mensen tegelijk op de auction house staan (als het niet meer is)

  een ram upgrade heeft dus zeker zin!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.