Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

ATI Radeon stuk?

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Als hij gewoon de bijgeleverde recovery disk heeft gebruikt voor zijn windows format is er geen enkel probleem.
  Gewoon servicedesk bellen.
 • 3 jaar garantie.moet wel in originele staat zijn wat software betreft, dus even recoveren.
 • Al anderhalf jaar maak ik gebruik van een Aldi Medion PC (december 2003) en heb daar tot dusver geen problemen mee gehad. Drie dagen terug vond ik het echter tijd voor een format, omdat het systeem was dichtgeslibt en dus traag was.

  Netjes Windows opnieuw geinstalleerd en alle bijbehorende drivers geinstalleerd. Enkele dagen draaide het systeem perfect, totdat gisteravond mijn beeld opeens op zwart sprong. Het systeem was gecrashed en startte opnieuw op. Een zwart beeld, meer niet. Na een paar minuten wachten kreeg ik weer wel beeld, maar haalde net het Windows XP laadscherm voordat het beeld opnieuw zwart werd.

  Weer een paar minuten later kwam ik nog in XP terecht, maar na enkele minuten bevroor het beeld met allerlei gekleurde pixels die er niet zouden moeten zijn.

  Aanvankelijk dacht ik dat het kwam door dingen die ik die dag had geinstalleerd en hoewel die niet gerelateerd waren aan grafische drivers heb ik toch een systeemherstel uitgevoerd tot een dag terug. Geen verschil.

  Toen dacht ik dat de kaart misschien niet meer goed gekoeld werd, maar voor zover ik zag, was daar ook niks mis mee. Het gaat om een ATI Radeon kaart (typenummer heb ik zo gauw niet bij de hand, omdat ik op een andere PC zit). Ik weet even geen raad meer, behalve dat ik misschien opnieuw moet formatteren.
 • Je bent niet de eerste met het probleem dat je Radeon stuk gaat.. Er zijn zoveel mensen op dit forum geweest waarvan hun Radeon ook stuk ging :-? Ook al een andere kaart geprobeerd?!
 • Aldi pc? helpdesk bellen ofzo?
  Je hebt 2 jaar garantie dus ik zou hem maar gewoon laten repareren.
 • Nee, ik heb de recovery disk niet gebruikt, want vreemd genoeg werkte dat niet. Bij een reboot, na recovery, gaf hij aan dat er geen OS was geinstalleerd. (Nee, ik had de recovery files op de E schijf niet verwijderd). Dus nu gewoon de meegeleverde windows met de oorspronkelijke drivers van diezelfde recovery disk gebruikt.

  Ik ga straks even kijken of een andere grafische kaart nog steeds problemen geeft, dan weet ik in ieder geval zeker waar het aan ligt.
 • [quote:2eaf8bde05="Sylvester"]Je bent niet de eerste met het probleem dat je Radeon stuk gaat.. Er zijn zoveel mensen op dit forum geweest waarvan hun Radeon ook stuk ging :-? Ook al een andere kaart geprobeerd?![/quote:2eaf8bde05]Inderdaad… heb een aantal mensen gesproken die ook de Medion hebben uit dat jaar. Symptonen: Ventilator begint aan te lopen, maakt steeds meer herrie, uiteindelijk koelt hij niet meer voldoende… Gevolg: PC crash. En volgens hen kan ik beter zelf een nieuwe koeling kopen van rond de dertig euro, anders ben je zo weer een aantal maanden verder als je op de service van Medion moet wachten.
 • Hoi,
  Enkele weken wachten is me bij Medion nog niet gebeurt, via de hotline wordt dikwijls als dat nodig is een monteur gestuurd die meestal vervangt wat kaduuk is en in uiterste geval het spul meeneemt !
 • Nou ja, ik heb toch besloten te investeren in deze Zalman koeling, simpelweg omdat je dan ook van de draaiende onderdelen af bent. Scheelt weer in het geluid.
 • [quote:5ff969704f="Chip"]Nou ja, ik heb toch besloten te investeren in deze Zalman koeling, simpelweg omdat je dan ook van de draaiende onderdelen af bent. Scheelt weer in het geluid.[/quote:5ff969704f]Maarere, de kaart geeft slecht beeld? Hoe weet je dat de kaart niet gewoon kapot is? Een kaart raakt meestal pas oververhit in games, windows zelf is alleen maar 2D en vraagt erg weinig van je kaart. Ik vermoed dat er gewoon iets mis is met de kaart. Om dan direct een nieuwe koeler te kopen is een beetje voorbarig. Kan je hem testen in een ander systeem?
 • Ik heb op dit moment een normale ventilator tegen m'n open systeemkast aan staan, pc draait nu weer als een trein. Het ventilatortje op de grafische kaart draait ook in een onvoldoende tempo om de kaart nog voldoende te kunnen koelen.
 • Hmm, dan heb ik niks gezegd en is een nieuwe koeler misschien toch wel een goed idee :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.