Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

LeadTek 6600GT extreme en VF700 AlCu (HELP)

Anoniem
NoepZor
9 antwoorden
 • Ben net m n nieuwe PC in elkaar aan het zetten en daarbij ook de zalman VF700 AlCu op m n Leadtek videokaart. Alles gaat goed…"thermal grease" erop en dat ding erop schroeven…dacht ik. Alleen er zit zoveel ruimte tussen de schroef van de fan en de pin (nipple) die door het kaartje heen zit dat ik me afvraag of ik het wel goed doe.

  Ik heb beide nipples door het kaartje gedaan door de 2 gaten die buiten het kleine 4-kantje met 4 gaten ligt. Is dta goed? De uiteindelijke schroefjes heb ik in de buitenste van de mogelijke schroefgaten aan de fan gedaan. (omdat ik de nipples ook in de buitenste gedana heb op het kaartje. Alleen nu krijg ik maar 1 van de 2 schroefjes in een nipple en de andere hangt een kleine centimeter boven de andere nipple.

  Ik hoop dat m n probleem zo een beetje duidelijk wordt…moeilijk te beschrijven…zou heel graag wat aanwijzingen willen (de thermal grease zit er al op).

  bedankt!

  jaap

  EDIT: er is hier een plaatje te vinden als je naar benden scrollt naar: "Nipple Installation Holes for Various VGA Cards "

  Ik heb daar voor de 2de optie van de 3 gekozen…ik krijg nu het gevoel dat dat de derde had moeten zijn?
 • Kan je ook een foto van je kaart maken, zonder koeler er op? Voor de gaatjes. Btw, heb je die kaart ooit al wel eens gebruikt? Zo nee, waarom vervang je de koeler dan nu al, je weet nog niet eens zeker of de kaart wel goed werkt.
 • [quote:e55a876eaf="Comp-Freak"]Kan je ook een foto van je kaart maken, zonder koeler er op? Voor de gaatjes. Btw, heb je die kaart ooit al wel eens gebruikt? Zo nee, waarom vervang je de koeler dan nu al, je weet nog niet eens zeker of de kaart wel goed werkt.[/quote:e55a876eaf]

  foto'tjes ga ik proberen…voor een idee: de link bij de EDIT in m n eerste post.


  Btw: nee, nog niet gebruikt, maar ik wilde hem eigenlijk meteen volledig in elkaar zetten muv de NB heatsink, omdat ik daar nog wat voor moet verzinnen. Achja: 1ste PC die ik inelkaar zet: jeugdige overmoed :wink:
 • Normaal is het ook niet erg, maar mn broertje had een kaart die na 2 weken artifacts ging geven. Ik raad daarom aan om NB en GPU koelers pas na een maand draaien ofzo te vervangen.
 • Foto's (slechte kwaliteit…sorry)

  1
  –>de schroef hangt naar beneden aan de "voorkant" en er zit 0,5-1 cm ruimte tussen de schroef en de nipple. Aan de andere kant zit de schroef net met een klein stukje schroefdraad vast.

  2
  –> het gaat dus om de schroef rechtsonder (op 4 uur), die op 10 uur zit net een klein beetje in de nipple

  3
  –>moet ik de binnenste gaatjes gebruiken dara ik nu de buitenste gaatjes gebruik?
 • Jah, gewoon kijken wat past. En veel minder koelpasta gebruiken. Dit er eerst allemaal afhalen en dan een klein beetje er op doen, echt een heel dun laagje, alleen op de core.
 • Het probleem is (mede dankzij geweldige PB ondersteuning van Comp-Freak :D ) opgelost…..deze keer was extreme voorzichtigheid na het lezen van "horror verhalen" over het eventueel pletten/breken van de chip de oorzaak.

  Crash
 • Gelukkig maar weer, maar je hebt idd wel veel koelpasta gebruikt ;)
 • [quote:56bc7986cb="Dracoplasm"]Gelukkig maar weer, maar je hebt idd wel veel koelpasta gebruikt ;)[/quote:56bc7986cb]

  Ja…er staat nergens in de handleiding van zalman hoeveel je erop moet doen. Maarja: al doende leert men :D

  Ik ging vooral twijfelen toen ik jouw post zag dat hij te los zat….vandaar.

  Er zitten zijn bij mij kaart trouwens 4 RAM modules op de kaart die alleen aan de bovenkant zijn te beplakken. Dit klopt neem ik aan? In de handleiding staat dat je ze ook ana de onderkant moet plakken: zal wel bij andere kaarten zo zijn.

  Crash

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.