Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

TV-out

Anoniem
Cptn. Crash
4 antwoorden
 • Ik probeer mijn HP pavilion dv1000 (intel extreme graphics 82852/82855)aan te sluiten op de TV (philips breedbeeld, 100 Hz denk ik). Ik heb laptop en TV op 1024*768 gezet beide op 60 Hz (tv ook op 100 Hz geprobeerd). Output naar TV staat op Pal-B. Dit alles verbonden via S-video

  Ik krijg alleen maar mijn bureaublad (in de meest letterlijke zin van het woord) te zien: dus alleen het plaatje wat ik als achtergrond heb. Niks geen icoonen, muis, taakbalk, etc. Heeft iemand wat aanwijzingen?
 • [quote:0245ca8499="Cptn. Crash"]Ik krijg alleen maar mijn bureaublad (in de meest letterlijke zin van het woord) te zien: dus alleen het plaatje wat ik als achtergrond heb. Niks geen icoonen, muis, taakbalk, etc. Heeft iemand wat aanwijzingen?[/quote:0245ca8499]Je hebt het bureaublad van je monitor uitgebreid naar de TV. Kijk maar als je met je muis beweegt: Het pijltje krijg je dan op je TV te zien, als je uit het gebied van je monitor gaat. :wink:

  Wat je moet doen is in de scherminstellingen het uitbreiden van het bureaublad uitschakelen, en de TV als hoofdmonitor instellen (hoe dat bij Intel Extreme Graphics gaat weet ik niet, ff de handleiding erbij pakken dus). Het beeld op de monitor zal dan overigens op zwart gaan, maar op TV heb je dan wel beeld.

  Trouwens, ik zou voor die TV de resolutie op 800x600 zetten, dan zijn de letters nog een beetje leesbaar. 8)
 • [quote:1a8cfa2ed5="Obi-wan-kenobi"][quote:1a8cfa2ed5="Cptn. Crash"]Ik krijg alleen maar mijn bureaublad (in de meest letterlijke zin van het woord) te zien: dus alleen het plaatje wat ik als achtergrond heb. Niks geen icoonen, muis, taakbalk, etc. Heeft iemand wat aanwijzingen?[/quote:1a8cfa2ed5]Je hebt het bureaublad van je monitor uitgebreid naar de TV. Kijk maar als je met je muis beweegt: Het pijltje krijg je dan op je TV te zien, als je uit het gebied van je monitor gaat. :wink:

  Wat je moet doen is in de scherminstellingen het uitbreiden van het bureaublad uitschakelen, en de TV als hoofdmonitor instellen (hoe dat bij Intel Extreme Graphics gaat weet ik niet, ff de handleiding erbij pakken dus). Het beeld op de monitor zal dan overigens op zwart gaan, maar op TV heb je dan wel beeld.

  Trouwens, ik zou voor die TV de resolutie op 800x600 zetten, dan zijn de letters nog een beetje leesbaar. 8)[/quote:1a8cfa2ed5]

  Ja…idd…nu werkt het. bedankt! Zit er nog verschil tussen de verschillend e PAl modussen: Pal-B, Pal-D, Pal-I, etc.?

  En ik vind de films nog al donker op de TV….als ik het beeldscherm qua contrats en helderheid bijstel veranderd alleen de "windows omgeving" en niet dde film zelf. Kan ik dat wel doen met bijv microdvd player? of gaat dat anders?
 • [quote:9d141fbb3f="Cptn. Crash"]Zit er nog verschil tussen de verschillend e PAl modussen: Pal-B, Pal-D, Pal-I, etc.?[/quote:9d141fbb3f]Geen id, ik heb trouwens Composiet gebruikt i.p.v. S-Video.
  [quote:9d141fbb3f="Cptn. Crash"]En ik vind de films nog al donker op de TV….als ik het beeldscherm qua contrats en helderheid bijstel veranderd alleen de "windows omgeving" en niet dde film zelf. Kan ik dat wel doen met bijv microdvd player? of gaat dat anders?[/quote:9d141fbb3f]Ik zou het gewoon op de TV instellen. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.