Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Analoog naar DVD -- Video-Capture-kaart?

Anoniem
GanGster MarshaLL
8 antwoorden
 • Goed, ik heb een week geleden de Sony CCD-TRV238 gekocht. ( lees topic )
  Een goeie camera, alleen het enige nadeel is dat hij geen firewire of Ilink functie heeft.
  Nu ga ik in juli naar new york, dus wil ik als ik terug kom een leuke dvd maken met wat commetaar ensow, en een menuutje etc, je kent het wel.

  Alleen… hij is analoog.
  Nu heb ik begrepen, dat ik een soort kaart nodig heb.
  Ik heb een beetje rond gesnuffeld op google, alleen word er niet echt veel wijzer van met bijvoorbeeld dit soort sites.
  Er zijn zóveel verschillende dingen heb ik gemerkt.

  WÁT is nou echt handig voor mij om aan te schaffen, om het toch op mijn pc te krijgen zodat ik het op dvd kan branden, er een mooi menuutje voor kan maken, etc.. en toch de kwaliteit op zn best te houden?


  groetjes, Marsh.
 • Nou, mij lijkt dat je met een willekeurige tv kaart jouw opnames in je computer kunt halen, om er vervolgens een dvd van te maken. Dat doe ik hier ook wel eens. Ik gebruik als ik van een VHS videoband een dvd wil maken dus m'n tv kaart (een Pinnacle PCTV Pro). Vanaf de videorecorder (met SCART aansluiting) ga ik naar de video in op de tv kaart (zo'n geel tulpstekkertje) en de audio gaat via een 3.5mm klinkstekkertje. Een verloopkabel is bij iedere goed gesorteerde electrozaak verkrijgbaar.

  Vervolgens neem ik de video op, en bewerk de video tot een dvd. En als je dan bijvoorbeeld Nero 6.x reloaded gebruikt heb je de mogelijkheid om een mooi menu erbij te maken (is wel effetjes werk). Als de schijf groter dreigt te worden dan 4.4GB dan kun je 'm met software als bijvoorbeel DVDRebuilder of DVDShrink comprimeren totdat je productie past! Met Rebuilder duurt het erg lang maar is de beeldkwaliteit goed en met Shrink (bijvoorbeeld) gaat het erg snel maar is de beeldkwaliteit navenant.

  Er zijn hier zoveel mogelijkheden voor, ik noem je gewoon mijn manier, werkt voor mij goed maar misschien zijn er nog wel andere forummers met weer een andere mening (kan ik misschien ook nog wel wat van leren) :wink: :wink:

  Groetjes! :P
 • Is het niet zo, dat je met een tv kaart slechte opnames krijgt? als in de zin van… slechte eind resultaten? Dat heb ik wellis gehoord?
 • DV is natuurlijk altijd beter. Maar je moet gewoon een videokaart of tv-kaart hebben met een goede video-in. Of een apart capturekaartje.
 • [quote:22f2bfc8ed="gerben"]DV is natuurlijk altijd beter. Maar je moet gewoon een videokaart of tv-kaart hebben met een goede video-in. Of een apart capturekaartje.[/quote:22f2bfc8ed]

  Ehh, ja maar een DV heb ik dus niet,, en ik snap dat ik zo'n capturekaartje nodig heb, maar mijn vraag is dus "watttt" is nou het beste wat ik aan kan schaffen?
 • Dus merk en type?
 • [quote:b3c40c3c58="gerben"]Dus merk en type?[/quote:b3c40c3c58]

  ehh.. bijvoorbeeld ja? Wat jullie me aanraden? :-?
 • Ik heb de winfast TV2000 XP expert editie. DEze bevalt me prima.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.