Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Waterkoeling op mijn 6800LE, vraagje.

Anoniem
bmwmaster
7 antwoorden
 • Ik heb vandaag mijn Innovatek NV40LE koelblok binnegehad. Ik ging is even kijken op mijn oude, stukke 6800LE, hoe ik hem erop zou moeten zetten. Toen ik de koeler van die kaart eraf haalde, dat was een Arctic Silencer NV5, zag ik dat er nogal wat koelpasta over de chip heen was gelopen.

  Mijn vraag is nu, kan het zijn dat mijn kaart kapot is gegaan door die koelpasta? Dat die kortsluiting heeft gemaakt??

  Hier is een foto:

  http://home.hccnet.nl/e.pijnenburg/DSC01228.JPG
 • Ik denk persoonlijk van niet. Toen ik de Zalman VF700 ALCU op m'n 9800pro aan het schroeven was, zag ik ook heel lichtjes, hele kleine vlekjes van witte koelpasta, ook op dezelfde plekken. (ja, bij mij zag ik 2 kleine vlekjes) Ik heb het gewoon laten zitten. Alleen moet ik er wel bij zeggen, dat het haast geen vlekken waren maar meer een soort waas, dat ik nu bijna begin te denken of het wel niet gewoon stof is.

  En m'n kaart werkt nog steeds, dus ik denk niet dat het daardoor is gekomen.

  Bij jou is het duidelijk wel koelpasta, waardoor het verhaal wel heel anders wordt. Koelpasta geleid natuurlijk erg goed, dus miss. zijn er 2 'draadje's met elkaar 'verbonden' waardoor er kortsluiting kan onstaan. Maar ik durf zeker niet met zekerheid te zeggen.
 • Ik vind het voorbeeld van de TS wel redelijk "extreem". Er zit echt veel te veel koelpasta op en nog erger, het zit ook tussen de weerstandjes/condensatoren is. Je kan proberen om de boel eens goed schoon te maken. Hele kleine kans dat je kaart dan weer werkt.
 • Jah.. ik ebn niet zo verschrikkelijk voorzichtig, dat is een van mijn zwakke punten..:D

  MAar ik heb al met VI-computer contact gehad, daar heb ik hem gekocht, en zij zeiden dat ik een nieuwe mocht komen halen als ik de bon liet zien. Natuurlijk heb ik ze niet verteld dat ik de koeler heb verwisseld, alleen dat hij artifacts geeft.
 • Mjah, als je een nieuwe kan krijgen moet je idd niet meer gaan klooien :wink: Maar iets schoonmaken kan geen kwaad, want als ze dit zien kunnen ze moeilijk gaan doen.
 • er zit idd wat veel koelpasta op maar al bij al vind ik het wel meevallen, heb al veel erger gezien.

  Maar die koelpasta zal niet de oorzaak zijn van niet werken, koelpasta is niet geleidend, zie die kerel met zen pc in slaolie, de pc werkt perfect en toch zit de olie overal rondom heen, kan geen kwaad
 • Ik heb het idd ff nagekeken en mijn vergissing was idd dat ik dacht dat koelpasta wel stroom kon geleiden. Iig de normale witte pasta doet dat niet, ik kan me echter wel voorstellen dat AS wel stroom geleidt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.