Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Instellingen grafische kaart voor game

Anoniem
tomvdlee
10 antwoorden
 • DirectX8 installeren is geen oplossing, het spel werkt dan zeer waarschijnlijk niet.
 • Heeft iemand tips om mijn grafische kaart goed in te stellen voor games. Wat betreft de grafische instellingen ben ik een leek. En dat blijkt, want nu ik eens een spel heb gekocht (Swat 4) moet ik 'm op de laagste resolutie en detailweergave spelen wil alles een beetje vloeiend verlopen. Aanbevolen systeemeisen Swat 4: Windows® XP with Service Pack 1, DirectX® 9.0c, 2.4 GHz Intel® Pentium® 4, AMD® Athlon™ XP 2500+, or equivalent, 512 MB RAM, 128 MB DirectX® 9.0 compatible graphics card (NVIDIA® GeForce™ 4 TI, ATI® Radeon™ 9500, or equivalent)

  Mijn grafische kaart is een XFX geforce FX5200 128mb agp 8x, computer is amd2700, 512mb/333mhz met XP Home SP2 en Directx 9c.

  Ik heb wat zitten experimenteren met Intellisample, Anti-aliasing, anisotropische filtering, pci-patroongeheugen, OpenGL en Direct3D, maar helaas zijn er zoveel mogelijkheden om dit te combineren en echt beter is het tot nu toe niet geworden.
  En ik heb zoveel mogelijk services uitstaan als ik het spel opstart.

  CB
 • Anti-aliasing en anisotropische filtering moet je zeker uit zetten. Daar is je kaart niet krachtig genoeg voor. De FX5200 is sowieso niet echt een game kaart.
 • Gewoon een andere videokaart kopen (6600gt?), en 512 mb geheugen erbij. Met de 5200 zul je nooit fatsoenlijk kunnen gamen.
 • Ik weet dat het geen echte gamekaart is, maar ik dacht dat 128mb wel genoeg zou zijn. Ik speel vrijwel nooit games, vandaar dat ik de standaardkaart van de computer wel OK vond bij aanschaf. Een nieuwe kaart zal ik dan waarschijnlijk ook niet kopen. Gebruik het echt te weinig. Werkgeheugen neem ik wel in overweging, want op de een of andere manier lijkt de computer inderdaad met sommige bewerkingen wat traag (alhoewel een grondige schoonmaak danwel herinstallatie ook wel weer eens nodig is).

  Ik zal eens proberen alles helemaal uit te zetten. Ik dacht namelijk dat van alle instellingen altijd iets aan moest staan.

  CB
 • Ik heb hier een gf4 4400, en daarmee was de demo van swat4 wel redelijk speelbaar. Het probleem met de 5200 is dat die wel directx9 doet, maar daar beslist niet geschikt voor is. Directx8 kaarten doen het dan meestal een stuk beter.
 • Bij mij deed de demo het ook al matig, maar ja ik wilde het spel gewoon hebben. Eigenwijs!
  Maar kan ik dan niet directx 8 installeren ipv 9. Of werkt dan de kaart niet?

  CB
 • als je hem niet vervangt dan kun je er verder weinig aan doen als,
  alle instelligen van de game op low zetten.

  en evt kun je die kaart nog wat overklokken met b.v rivatuner.
  maar denk dat je er weinig van merkt.


  128mb zegt alleen over hoeveel geheugen de kaart bevat.
  maar dit is om te beginnen traag geheugen.
  zo kan een kaart met 256mb geheugen heel wat slechter presteren als een kaart met 128mb of zelfs 64mb met snelgeheugen.
  verder zegt dit nog niks over de core, die van de 5200 is niet krachtig en draaid dan ook op een langzame snelheid.

  mijn ti4200 64mb.
  is b.v sneller als jouw kaart.
  koop je dan toch een goedkope/uiteindelijk ook niet zo snelle kaart dan kun je beter een kaart hebben die direckt 9. niet ondersteund.

  dat doet mijn ti4200 ook niet dit is een 8.0 kaart.
  daardoor loopt een game als farcry soepel zelfs op hoge instellingen.
  bepaalde effeckten ondersteund deze kaart namelijk niet.

  een kaart die een stuk sneller is als mijn ti4200
  kan toch slechter lopen op een game als b.v farcry omdat die kaart wel sneller is maar ook meer effeckten moet weergeven.

  de ti serie was de vorige generatie high game cards.
  je koopt een ti4200 al voor 45€ dacht ik.
  het leuke is dat je vette games dus toch kunt spelen.
  en dat kun jij zeker niet.
  dus of wat geld uitgeven of het houdt op.
 • Het ligt ook aan wat je gewent bent. Ik ken mensen die doom 3 spelen op een FX5200 met high settings en dat vinden ze goed lopen.

  Gamen kan best met een FX5200, maar verwacht er niet te veel van. Zet in de spellen iig de instellingen allemaal op laag. Misschien dat je dan de resolutie iets op kan krikken. Zorg er ook zeker voor dat je Anti-aliasing en anisotropische filtering uit hebt staan. Ook Vsync, ofwel verticale synchronisatie moet je uit zetten.
 • Allen bedankt voor de info. Had ik blijkbaar toch wat beter op moeten letten met aankoop. Maar goed, ik kan het spel gelukkig wel spelen op 800x600 en dan draait het inmiddels aardig goed (met de nieuwe instellingen).

  CB

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.