Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Responstijd van 20 ms bezwaar?

Anoniem
Prin0096
23 antwoorden
 • Ik sta voor de keuze tussen twee Acer 19 inch LCD schermen, met een responstijd van resp. 16 en 20 ms. Het 'tragere' scherm heeft echter wel een hoger contrast ratio 600:1 t.o.v. 500:1 (brightness beide 250), heeft een DVI-aansluiting en is bovendien in hoogte verstelbaar, met pivotfunctie. De prijs is ongeveer gelijk. Mijn voorkeur gaat dus uit naar het 20 ms scherm, maar ik vraag me af of dat niet te traag is. Ik gebruik mijn PC uitsluitend voor (heel veel) tekstverwerking en -opmaak in Word, soms Excel en ook veel websurfen. Wie kan mij adviseren?
  (Voor alle duidelijkheid: in de FAQ wordt een responstijd van 25 ms al prima geacht, maar ik hoor/lees ook andere geluiden m.n. over ghosting (niet alleen bij gamen maar ook bij websurfen) zelfs bij veel lagere responstijden. Daarom wordt in veel gevallen geadviseerd een zo laag mogelijke responstijd te kiezen).
 • Als je niet gamet, zou ik gewoon gaan voor het 20ms scherm met de nodige extra's.

  Dat responstijd-verhaal pakt in de praktijk trouwens ook anders uit: ik zie geen verschil qua ghosting als ik een 12ms en een 16ms scherm vergelijk … :roll:
 • Jeps, in jou geval zal ik zeker voor de 20 ms gaan. DVI schijnt echt voordeel te hebben bij dingen als internet en tekstverwerken.
 • ff een vraagje:

  wat is ghosting??
 • [quote:fda9842e6e="zerodian"]ff een vraagje:

  wat is ghosting??[/quote:fda9842e6e]Zal vast in de FAQ staan, maar dat is dus dat als jij sneller beweegt dan de responstijd van de monitor, dat je dan dus vegen ziet, omdat de monitor het niet meer bij kan benen, want de oude pizels lichten nog op terwijl er ook nieuwe bijkomen.
 • Pixels van een TFT doen er een tijd over om van kleur te wisselen, de zogenaamde responstijd, hoe lager hoe sneller het beeld wisselt. Ghosting is dat de kleuren nog aan het wisselen zijn, en dat het beeld dan iets wazig wordt. Dit treedt vooral op bij beweeglijk beeld, zoals films en games. De tijd die vermeldt staat is de tijd tussen zwart –> wit –> zwart. Die is het optimaalst, andere kleurwisselingen duren iets langer.
 • Wat is een goede respons tijd voor gamers?
  Dat je gewoon even snel als de gebruikers bent met een beeldscherm met achterkant?
  Of bestaan die niet?
 • [quote:4921458eb2="T-gta"]Dat je gewoon even snel als de gebruikers bent met een beeldscherm met achterkant?
  [/quote:4921458eb2]
  :-? Wat bedoel je hier mee?

  Volgens mij is vanaf ongeveer 16 ms genoeg voor games.
 • 12 of 8 zijn de gangbare gameschermen, al zijn er sinds kort ook 4 ms schermen te krijgen
 • Ik gebruik een 17" philips met 16ms resp. en werkt perfect in games, en het verhaal over een beeldscherm met achterkant, dit heet gewoon een CRT!
 • Volgens mij oefen jij veel met cryptogrammen :wink:
 • hmm en ik ken weer iemand met een TFT met volgens mij een vet hoge response tijd maar nooit ergens last van met gamen. Ik zal eens vragen welke type hij precies heeft…
 • misschien heeft hij wel zo een langzame videokaart dat ghosting niet opvalt. Als hij een dusdanige lage FPS heeft dan heb je denk ook geen last van ghosting in games.
 • Ghosting lijkt me vooral ontstaan door beweging van de persoon zelf, dus als je UT speelt en je draait snel word het blurry?
 • [quote:fd69615452="arjant2"]misschien heeft hij wel zo een langzame videokaart dat ghosting niet opvalt. Als hij een dusdanige lage FPS heeft dan heb je denk ook geen last van ghosting in games.[/quote:fd69615452]

  Oh ja lol, dat heeft er natuurlijk ook wel weer mee te maken :)
 • Ik heb zelf een scherm met een responstijd van 20 ms
  en dat gaat goed met gamen
 • [quote:5c002ed667="Comp-Freak"]Jeps, in jou geval zal ik zeker voor de 20 ms gaan. [b:5c002ed667]DVI schijnt echt voordeel te hebben bij dingen als internet en tekstverwerken.[/b:5c002ed667][/quote:5c002ed667]

  - Zou je dit misschien kunnen uitleggen? (of iemand anders)
  Was is er nou beter aan DVI en welke voordeel heb je met internet en tekstverwerken.

  - Het brengt ook geen voordeel met zich om een DVI naar gewone aansluiting converter te gebruiken neem ik aan?
  Heb nog zo'n ding die op je DVI aansluiting moet en dan convert naar een gewone aansluiting.
 • [quote:0b0d7df6a8="Vandread"]Ghosting lijkt me vooral ontstaan door beweging van de persoon zelf, dus als je UT speelt en je draait snel word het blurry?[/quote:0b0d7df6a8]Natuurlijk, maar als je videokaart maar 30 FPS geeft dan merk je daar weinig van.
 • mijn beeldsherm heeft response tijd van 25 ms :S:S
  maar toch kun je er prima op gamen

  (samsug 172v)
 • [quote:97506dc135="arjant2"][quote:97506dc135="Vandread"]Ghosting lijkt me vooral ontstaan door beweging van de persoon zelf, dus als je UT speelt en je draait snel word het blurry?[/quote:97506dc135]Natuurlijk, maar als je videokaart maar 30 FPS geeft dan merk je daar weinig van.[/quote:97506dc135]
  hoezo niet ? de beeldenwisseling gaat minder vloeiend, maar de TFT moet nog net zo goed van kleur wisselen…

  Maarja is dat niet een beetje te ver van dit topic… de topicstarter gaat alleen internet/office toepassingen doen, en daar is die 20 ms dus prima geschikt voor en boeit ghosting niet

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.