Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

6800LE combinatie met VIA KT400

Anoniem
None
39 antwoorden
 • Nou er zijn mensen die upgraden naar PCI-E, dus er is wel een aardig aanbod aan 2de hands AGP videokaarten.
 • ik upgrade ook naar PCIe, maar ik was mijn AGP kaart zo kwijt hoor op marktplaats(6800GT) en nog voor een goede prijs.
 • [quote:6191d40c28="NoepZor"]Nou er zijn mensen die upgraden naar PCI-E, dus er is wel een aardig aanbod aan 2de hands AGP videokaarten.[/quote:6191d40c28]

  Maar dat zullen dan wel oude AGP kaarten zijn en dus niet de snelste/game kaarten. Aanbod op tweedehands markt van snelle AGP kaarten zullen er niet veel zijn.
 • Voor de computer van mijn zoon een nieuwe videokaart gekocht op de veiling van Mycom. Een Asus 6800LE, om zijn 5900XT te vervangen, kan hij weer een tijdje vooruit. Bij aankomst was duidelijk dat de kaart gebruikt was gezien het stof (was een omruiling, stond erbij). Na installatie leek de kaart defect, zware artefacts in alle tests en games ook met alles standaard. Andere drivers maakte niets uit.

  Boze mail naar Mycom, kaart retour, nieuwe :D kaart.
  Om hem te testen even in een andere PC gedaan, kaart werkte perfect.
  Sterker nog, alles open, 16x6 geen probleem. 3dmark2005 3800 punten met een AMD3000+

  Toen weer in de PC van mijn zoon ……meteen artefacts.
  Andere drivers, zowel Via als NVidia maakte niets uit.

  Ik las eerder dat de 6800LE in combinatie met VIA KT400 problemen gaf, vreemde is; de test PC was de Asus a7v8x-x en de PC van zoonlief is de DFI AD77 pro, beide VIA KT400!

  Nu heb ik een mooie nieuwe videokaart alleen niet te gebruiken waar hij voor bedoeld is. Iemand nog goede ideeen?
 • [quote:3863a54a0b="bronnie3"]Andere drivers, zowel Via als NVidia maakte niets uit.
  [/quote:3863a54a0b]Dus de laatste chipsetdrivers en videokaartdrivers zijn geinstalleerd? Nieuwe BIOS-versie wil ook wel 's helpen om compatibiliteit met de GeForce 6-serie te fixen (zie release notes van moederbordfabrikant).
 • Dat zou best wel een de oorzaak kunnen zijn.
  Alleen; DFI doet niets meer aan BIOS updates voor de AD77 volgens mij, ik heb de laatste versie en die is niet bepaald recent. Ik zal nog eens gaan zoeken. Misschien een beta-versie
 • Hmmm, ja: de laatste versie is dus van 2003/02/13 (voor PCB revisie B!), met als omschrijving: 'FIX NVIDIA Ti4200 & ATI 9700 PRO AGP CARD COMPATIBILITY.' Misschien helpt het ook wel voor GeForce 6, mocht die BIOS-versie er nog niet op staan …
  http://www.dfi.com.tw/Support/Download/bios_download_us.jsp?PRODUCT_ID=1269&CATEGORY_TYPE=MB&STATUS_FLAG=A&SITE=US
 • [quote:a1739ef4a0="bronnie3"]Nu heb ik een mooie nieuwe videokaart alleen niet te gebruiken waar hij voor bedoeld is. Iemand nog goede ideeen?[/quote:a1739ef4a0]
  moederboard omruilen
 • [quote:5a62fde5a0="Vandread"]moederboard omruilen[/quote:5a62fde5a0]Bied jij je nForce2 plankie aan dan? :lol:
 • [quote:bcfe608c92="Obi-wan-kenobi"][quote:bcfe608c92="Vandread"]moederboard omruilen[/quote:bcfe608c92]Bied jij je nForce2 plankie aan dan? :lol:[/quote:bcfe608c92]
  Ik zie 2 mainboards in huis: met dezelfde chipsets alleen in de ene pc werkt de kaart niet goed en in de andere wel… conclusie: mainboard omruilen (sjonge obi die banale grapjes ben ik niet van je gewend :roll: :lol: )
 • Mijn ervaring is dat er voor videokaarten in het algemeen een goede markt is, het is ook het meest gewisselde onderdeel van de PC denk ik.
  Ook voor de iets oudere kaarten zijn meestal nog wel kopers, als je een reele prijs vraagt.
  Je moet nu eenmaal rekenen met een flinke afschrijving op je videokaart.
 • Omruilen van moederbord heb ik ook aan gedacht, maar de kast van zoon is nogal gemod.
  Heb eigenlijk geen zin alles weer in en uit te bouwen.
  Bovendien; wil niet graag Windows opnieuw installeren (PC staat vol saved games en instellingen) of zou Windows dat pikken van DFI met 1800+ (op 166) naar Asus met 3000+.
  De chipset drivers zijn dezelfde in ieder geval.

  Het is eenvoudiger als de 6800 gewoon samen kan werken met de DFI.
  Heb er nog een mailtje aan gewaagd naar DFI. Verwacht er niet veel van.

  Het is ook maar tijdelijk, in het najaar zal het toch wel AMD64 en PCI express worden denk ik.
 • offtopic: wel chill als je vader gewoon een account op dit forum heeft 8) en wel wat van die hardware weet , merk ik :D !
 • [quote:e25470ad7e="Vandread"](sjonge obi die banale grapjes ben ik niet van je gewend)[/quote:e25470ad7e]ja, meestal hou ik me in op dit forum. :P Maar omwisselen is zo'n slecht idee nog niet …
  [quote:e25470ad7e="bronnie3"]Bovendien; wil niet graag Windows opnieuw installeren (PC staat vol saved games en instellingen) of zou Windows dat pikken van DFI met 1800+ (op 166) naar Asus met 3000+.
  De chipset drivers zijn dezelfde in ieder geval.[/quote:e25470ad7e]Windows pikt het, zolang er geen zware driverconflicten optreden. De truc is alvorens je het moederbord verwijdert, zoveel mogelijk ook de geinstalleerde hardware drivers eerst deinstalleert uit Windows. Dan gewoon wanneer je het moederbord in de andere PC geplaatst hebt, de passende drivers in die Windows-versie installeren: that's all. 8)
 • Vrij vertaald het antwoord van DFI (wel snel!):
  DE AD77 pro heeft een oude chipset, de eerste met 8xAGP. Er zijn compatibiliteits problemen met de nieuwste nVidia kaarten (ja, duh)
  Advies; de oude kaart gebruiken, sorry voor het ongemak. :roll:
 • [quote:66549ea1a7="bronnie3"]Vrij vertaald het antwoord van DFI (wel snel!):
  DE AD77 pro heeft een oude chipset, de eerste met 8xAGP. Er zijn compatibiliteits problemen met de nieuwste nVidia kaarten (ja, duh)
  Advies; de oude kaart gebruiken, sorry voor het ongemak. :roll:[/quote:66549ea1a7]
  Omwisselen dus helaas ? :roll: DFI geeft toch vaak best goede support over het algemeen. Ze zijn tenminste eerlijk :lol:
 • [quote:8a9d3d3173="bronnie3"]Advies; de oude kaart gebruiken, sorry voor het ongemak. :roll:[/quote:8a9d3d3173]

  wel duidelijk advies, en je wet wel waar je aan toe ben :)
 • Kan je je kaart niet op 4X AGP zetten in het BIOS? Werkt hij dan wel? Performance verschil zal volgens mij niet zo heel veel uitmaken en kan je in ieder geval die kaart gebruiken.
 • 4x agp; kan ik nog proberen. Denk niet dat het uitmaakt.

  Anders wordt het toch moederbord omruilen.
 • kan je niet gewoon de oude kaart (FX5900XT) verkopen op e-bay ofzo voor een euro of 100 en daar een nieuw moederbord met nForce 2 van kopen:P


  Sander Monster

  ik snap trouwens uberhaupt niet waarom die een nieuwe VGA kaart wil want de FX5900XT kan volgens mij nog prima meekomen met hedendaagse games… (aangezien mijn PCX 5750 dit ook nog kan)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.