Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

artifacts

Anoniem
Comp-Freak
23 antwoorden
 • hallo ik heb net de pny 6600gt gekocht en ik heb volgens mij last van artifacts. tijdens bepaalde spellen zie ik witte vlakken op gebouwen zitten en ze schieten heen en weer. hoe kan dit?? en hoe los ik dit op??
 • heb je de allernieuwste drivers geinstalleerd?
 • Wat zijn de rest van je specs? Welke spellen zijn het? Heb je de nieuwste drivers al geprobeerd? Wat zijn je temps?

  edit: 1 sec te laat :-?
 • Witte vlakken duiden toch vaak op brak geheugen op de videokaart? Dus idd: wat zijn je temps?
 • Als je hem net nieuw hebt, zul je nog niet de nieuwste drivers hebben, wat wel nodig is, want de standaard bijgeleverde drivers zijn ronduit slecht (kheb ervaring).

  Download de nieuwe drivers verwijder de oude en installeer de nieuwe. Bij mij was het probleem toen verholpen.
 • dat hoeft echt absoluut niet :roll: . Nieuwste drivers zijn vaak beter, maar meegeleverde drivers zijn vaak gewoon nvidia/ati drivers.
 • Ja, maar drivers die nieuwer zijn, zijn vaak problemen met spellen in verholpen. Problemen die oa artifacts kunnen veroorzaken. Niet geschoten is altijd mis :wink:
 • Ja, daarom vroeg ik ook of hij de nieuwste drivers had geinstalleerd. Zeker! Maar SIS beweerde dat meegeleverde drivers slecht zijn, en daar ben ik het niet mee eens.
 • ik heb nieuwe drivers geinstalleerd en het is over.

  nog een vraagje: hoe weet je dan de temp van je videokaart?

  ik speel trouwens nu nfsu2 en kan de grapics niet op zn best zetten want dan is de muis heel langzaam, is daar de 6600gt gewoon niet te krachtig voor ofzo. of komt het omdat hij maar 128 mb heeft? als het niet klopt kan iemand het dan ff zeggen. ik speel het trouwens op 1280 bij 720

  alvast bedankt
 • Ligt er ook aan of je FSAA en AF aan hebt staan. Dit vreet vermogen van de kaart en dan kan je idd niet op het allerhoogste spelen. Ik vermoed dus dat je die aan hebt staan. (niet in de game zelf, dan wel bij de driver instellingen) 128 MB ligt het iig niet aan. Dat is voor een 6600GT genoeg. Wat is de rest van het systeem?
 • [quote:0fe53b6f36="Comp-Freak"]Ligt er ook aan of je FSAA en AF aan hebt staan. Dit vreet vermogen van de kaart en dan kan je idd niet op het allerhoogste spelen. Ik vermoed dus dat je die aan hebt staan. (niet in de game zelf, dan wel bij de driver instellingen) 128 MB ligt het iig niet aan. Dat is voor een 6600GT genoeg. Wat is de rest van het systeem?[/quote:0fe53b6f36]

  kan je ff uitleggen wat dat is en wat ik dan moet doen??

  ik heb een p4 2.4 ghz
  asus p4p800 deluxe
  1 gig 400mhz ddr

  hoe meet je de temp op je kaart dan?
 • Ja, de proc doet moeilijk. Bij mijn systeem, A64 3200+, 512 MB en 6600GT loopt t wel goed op max quality, ook met 4xAA en 8xAS

  Veranderen? klik in bureaublad met rechts, dan eigenschappen, instellingen, geavanceerd, tabje 6600GT, dan prestatie kwaliteits verhouding en dan die dingen op "toepassingsgestuurd" zetten.

  suc6!
 • [quote:8a6ab56d9b="Aljosja"]Ja, daarom vroeg ik ook of hij de nieuwste drivers had geinstalleerd. Zeker! Maar SIS beweerde dat meegeleverde drivers slecht zijn, en daar ben ik het niet mee eens.[/quote:8a6ab56d9b]Hoeft niet, maar kan wel degelijk zo zijn. De bij mijn 6800GT meegeleverde drivers van ASUS gaven ook artifacts in bepaalde games.

  Maar ik begrijp dat met nieuwe drivers de TS zijn problemen zijn opgelost.
  Mooi zo!

  Voor wat betreft uitzetten van AA en AF zie bovenstaande.
 • Kan best, mijn winfox drivers werkten wel goed. Suc6 en veel plezier met de kaart!
 • [quote:7f5d13a227="Aljosja"]Veranderen? klik in bureaublad met rechts, dan eigenschappen, instellingen, geavanceerd, tabje 6600GT, dan prestatie kwaliteits verhouding en dan die dingen op "toepassingsgestuurd" zetten.[/quote:7f5d13a227]Zet je ze op toepassingsgestuurd, dan moet je er wel op letten dat je in NFSU2 zelf FSAA enzo uit zet, anders werkt het nog steeds. Ik neem btw ook al aan dat het op toepassingsgestuurd staat. Kijk dan dus bij de kwaliteitsinstellingen van NFSU2.
 • ze stonden al allemaal op toepassingsgestuurd

  maar wat is fsaa dan? en waar stel ik dat in nfs in??
 • Bij opties. Gewoon even verder kijken dan je neus lang is :wink: .

  FSAA is als ik het goed heb hetzelfde als AA, en dat is Antialiasing. Je hebt vast wel eens die lelijke kartelranden in spellen gezien. Met AA kleurt de videokaart als ik het goed begrepen heb de overgangen tussen de twee kleuren op zo'n kartelrand heel mooi inelkaar overlopend. Dus van zwart naar wit, dan kleurt ie t ertussenin allerlei kleuren grijs tot wit. (Ik hoop dat ik duidelijk ben)
 • ok ik heb alles geregeld

  bedankt


  nu weet ik alleen nog niet hoe ik dat fsaa in nfs uit zet, onder welke naam staat het daar?

  alvast bedankt
 • Als het in de drivers uit staat, kan nfsu er als het goed is niets meer aan instellen. Maar het staat dacht ik bij de geavanceerde beeldinstellingen van nfsu. Display > customize settings > Full screen anti-aliasing uit zetten, net als texture filtering. Vsync kan je het beste ook uitzetten heb ik ondervonden.
 • [quote:a958d6000f="Comp-Freak"]Als het in de drivers uit staat, kan nfsu er als het goed is niets meer aan instellen. Maar het staat dacht ik bij de geavanceerde beeldinstellingen van nfsu. Display > customize settings > Full screen anti-aliasing uit zetten, net als texture filtering. Vsync kan je het beste ook uitzetten heb ik ondervonden.[/quote:a958d6000f]

  ik heb het eens geprobeerd, maar ik zie dat de details mooier zijn als je het aanhoudt. wel is het zo dat het spel sneller is als je het uitzet. maar als ze aanstaan vindt ik het wel goed zo.

  bedankt

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.