Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

tv naar pc

Anoniem
None
17 antwoorden
 • Ja, alleen is dat denk ik niet dat dat is wat je wilt. Je wilt je TV-signaal toch op je computer bekijken? Dan heb je een video-in nodig op de computer.
 • Er zijn verloopkabels van tv-out (s-video) naar scart. Ook verloopblokjes van s-video naar scart, kun je verder een s-video kabel gebruiken.
 • Is het mogelijk om het televisie signaal via een scartverbinding in de computer te krijgen?

  Ik ben nl. geinteresseerd in het 20 mbit abonnement van Versatel waarbij je gratis de eredivisiewedstrijden krijgt. Ik wil deze webstrijden echter op de computer kijken en niet op de tv. Volgens Versatel kan dit niet omdat het alleen via een Scart verbinding op je televisie aangesloten kan worden.

  Als ik op een of andere manier ook een Scart aansluiting op mijn pc heb, lijkt het me dat dit ook moet kunnen.

  Iemand suggesties?
 • Er is zover ik weet geen reden waarom het alleen op een tv zou werken…. Gewoon doen zou ik zeggen!! ;)
 • [quote:df4f5b58a4="Sylvester"]Er is zover ik weet geen reden waarom het alleen op een tv zou werken…. Gewoon doen zou ik zeggen!! ;)[/quote:df4f5b58a4]

  Volgens Versatel werkt het alleen via een Scart aansluiting naar je tv. Ik neem inderdaad aan dat het via een Scart aansluiting naar je pc ook mogelijk is, maar ik vraag me af hoe ik aan een Scart aansluiting op mijn pc kom?
 • Er bestaan PC met een Scart aansluiting … Op zich kan je van Scart wel naar composiet (of S-VHS). Echter volgens mij bestaat er geen rechtstreekse verloopkabel. Wat vermoedelijk wel kan is een Scart "verdeelkastje" zoeken (of zelf iets maken) waarmee dat wel mogelijk is. Je moet wel een vidoe-in op je computer hebben. Veel TV-kaarten, videobewerkingskaarten en sommige videokaarten bieden die functionaliteit. Er bestaan ook USB adapters.
 • http://www.eynstein.nl/Artikel.php?ID=502

  Dit is gangbaar voor aansluiting op de meeste SET TOP boxes.
  Niet alle ondersteunen S-video, waarom dat zo is weet ik ook niet. Waarschijnlijk kopen tientallen merken hun hardware in dezelfde fabriek, aangezien er maar een enkeling S-video aanbiedt op de digitale receivers.

  Met de zogenaamde CVBS aansluiting, dat is de gele video uit plug kun je het beeld dan naar je PC zetten en via een TV kaart kun je het vervolgens opnemen naar je HDD.
 • [quote:525ed7d4ef="Slashhead"]http://www.eynstein.nl/Artikel.php?ID=502

  Dit is gangbaar voor aansluiting op de meeste SET TOP boxes.
  Niet alle ondersteunen S-video, waarom dat zo is weet ik ook niet. Waarschijnlijk kopen tientallen merken hun hardware in dezelfde fabriek, aangezien er maar een enkeling S-video aanbiedt op de digitale receivers.

  Met de zogenaamde CVBS aansluiting, dat is de gele video uit plug kun je het beeld dan naar je PC zetten en via een TV kaart kun je het vervolgens opnemen naar je HDD.[/quote:525ed7d4ef]

  Bedankt. Deze ziet er heel interessant uit. Ik kan echter niet zien of die een Scart in of uit is. M.a.w. zitten er wel of geen pinnen aan.

  Ik neem aan dat ik er een zonder pinnen moet hebben. Heet dat geen vrouwtje? :oops:
 • Dit is de juiste kabel, deze ondersteund zowel video-in als video-uit. Daarom twee gele cinch pluggen (male). Alleen apparatuur (PC en SET TOP BOX) heeft female cinch aansluitingen, daarom hebben kabels deze niet.
 • Idd, misschien S-Video nemen als dat wordt ondersteund door de videokaart of TV-kaart, schijnt betere kwaliteit te hebben vergeleken met Composiet
 • [quote:15b3778086="NoepZor"]Idd, misschien S-Video nemen als dat wordt ondersteund door de videokaart of TV-kaart, schijnt betere kwaliteit te hebben vergeleken met Composiet[/quote:15b3778086]

  Dat komt omdat bij S-video het signaal (ik dacht de kleur) meer word gescheiden t.o.v composiet.

  Bij composiet moet de ontvanger (TV) de signalen weer uit elkaar trekken en dat levert beeldverlies op. Volgensmij is dit echter wel te verwaarlozen aangezien ik allebei heb geprobeerd en geen verschil zag. Misschien dat je met 2 TV's naast elkaar een groot verschil kunt zien…
 • S-video heeft Chrominantie en Luminantie gescheiden, wat bij Composiet bij elkaar is gevoegd. Het punt is namelijk dat een TV of videokaart een composiet signaal weer moet scheiden naar Chrominantie en Luminantie waardoor er een extra filter nodig is. Dit geeft dus meer kans op slecht beeld wanneer het filter slecht is.
  Alleen wat ik eerder al opmerkte, heel veel SET-TOP boxes ondersteunen geen S-video (modellen voor DVB-C en DVB-T). Dus heb je niks aan een kabel die dat heeft.
  Ik gebruik zelf DVB-S en daarvoor zijn er een paar modellen receivers die wel S-video hebben. S-video gebruik ik zelf ook omdat het CAM filter van mijn TV niet heel erg goed is, door S-video te gebruiken heb ik iets beter beeld. Het best is natuurlijk 3-Comp (YPrPb) maar dat zit nog niet op de DVB-S zover ik weet. Zodra ik er eentje vind met die optie dan koop ik'm :-)
 • [quote:039f921ebe="Hans.Vosman"]Echter volgens mij bestaat er geen rechtstreekse verloopkabel.[/quote:039f921ebe]Deze opmerking was wat voorbarig. Zelf gebruik ik een scart steker met een in/uit schakelaar en video (composiet + S-video) en audio aansluiting. Met een extra kabel kun je dan naar de computer. Er zijn al van die universele stekers voor pakweg 4 euro. Zo'n kabel die Slashead laat zien lijkt me ook heel erg geschikt.
 • dan heb ik nog een vraagje, mbt dit onderwerp.

  btw: van pc naar TV

  ik heb een videokaart met een TV-OUT port.. nu heb ik de kabel die erbij zit ff gepakt maar die kan niet in mn TV daar zit alleen een SCART aansluiting.

  dus is er een mogelijkheid om een tvout kabel te verbinden naar een scart ?
 • Zoiets heet een scart adapter (google maar eens)

  [img:077a1db005]http://www1.nl2.conrad.com/m/3000_3999/3500/3500/3500/350036_BB_00_FB.EPS.jpg[/img:077a1db005]

  Zoals je ziet is deze voor composiet signaal. Bij Gamma hebben ze er 1 met composiet en s-video (en audio)
 • [quote:f81320f716="#Sn00ze-"]btw: van pc naar TV [/quote:f81320f716]Sorry, deze opmerking heb ik niet gezien. Zo'n adapter is daar dus prima geschikt voor.
 • k thnx 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.