Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Nieuwe videokaart voor 2 schermen?

Anoniem
helemaal joost
5 antwoorden
 • Ik heb nu een Matrox G450 32mb om twee Sony 19" TFT's aan te sturen. Ongeacht welke refeshrate in Windows in stel, komt de refreshrate niet echt stabiel over. Vooral de monitor die op poort #2 zit.

  Bij witte vlakken is duidelijk een soort storing te zien: vage horizontale strepen die verticaal over het scherm bewegen. Alsof de monitoren opelkaar storen (wat niet het geval is).

  Zou het kunnen dat de uitvoer van de G450 niet krachting genoeg is (of alleen uitgang #2)?

  Is dit reden voor een nieuwe videokaart of valt er nog ergens iets te tweaken? Ik speel zelden games, pc wordt voornamelijk gebruikt voor design & fotobewerking.

  Ik heb al een nieuwe Matrox P650 geprobeerd (mooie aanbieding), alleen die werkt in zijn geheel niet. Hoop dat het een exemplarische fout was.

  Mijn PC: P4 2.4ghz, MSI 845PE, 1GB RAM.
 • [quote:442988f13d="helemaal joost"]Zou het kunnen dat de uitvoer van de G450 niet krachting genoeg is (of alleen uitgang #2)?[/quote:442988f13d]Zou kunnen dat die met een langzamere ramdac is verbonden.[quote:442988f13d="helemaal joost"]Ik heb al een nieuwe Matrox P650 geprobeerd (mooie aanbieding), alleen die werkt in zijn geheel niet. Hoop dat het een exemplarische fout was.[/quote:442988f13d]Ik wou je net een nieuwe Matrox aanraden :P . Maar ik denk dat een P650 of een Parhelia het gewoon zou moeten doen.
 • Check iig drivers en bekabeling. Hoe zit het als je maar 1 monitor aanstuurt?
 • [quote:66362caa04="Comp-Freak"]Check iig drivers en bekabeling. Hoe zit het als je maar 1 monitor aanstuurt?[/quote:66362caa04]

  Als ik 1 monitor op de hoofduitgang zet, is het wel in orde. De monitor op de tweede uitgang levert altijd die storing op.

  Ik heb de nieuwste drivers en de kabels zijn volgens mij ook wel ook. Mijn oude Iiyama CRT's (met andere kabels) hadden hetzelfde probleem.

  Nu moet het gewoon goed zijn, daarvoor koop je geen TFT's.
 • Hebben die TFT's DVI aansluitingen? Dan zou ik zeggen, als het budget dat toelaat, koop een kaart met 2 DVI aansluitingen. Dat kan idd een matrox kaart zijn, maar ook gewoon een modernere ATi of nVidia kaart. Matrox is wel meer geschikt voor jou doel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.