Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

X800XL of 6800 GT?

Och, als nvidia een budgetversie van de 7800 uitbrengt, die alles wat er nu op de markt is overklast, dan is na de vakantie de situatie totaal veranderd. Kortom: er is nu geen zinnig woord te zeggen, over wat over twee of drie maanden de beste aanschaf zal zijn.

Anoniem
gerben
13 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben mij een beetje aan het orienteren op een nieuwe pc, en daarmee ook een nieuwe videokaart. Voor welke kaart zouden jullie gaan als je het hebt over een budget van 300-350 euro? Ik dacht zelf aan een X800XL of een 6800 GT. Zijn er nog meer alternatieven?
 • Ik denk niet echt dat er veel alternatieven zijn en als ik het goed heb is de X800XL de beste keuze voor het geld. Is meen ik sterker op shaderintensieve momenten en met AA en AS.
 • Beetje afhankelijk van welke games je speelt. Bij games met OpenGL is de 6800GT sneller, bij andere spellen is de X800XL sneller indien AA en AF aanstaan.
  De 6800Gt is eigenlijk bijna altijd sneller zonder AA en AF.

  De X800XL is over het algemeen een stuk goedkoper dus momenteel mijn inziens de beste keus (en dat van iemand die Nvidia-minded was).
 • Welke games speel je inderdaad?
  Momenteel als je niet van moeilijk doen houd is de Powercolor x800xl bij paradigit te koop voor 299 :) (ik moest rennen dat het niet meer werd… stond dubbelgeparkeerd :lol: )
 • Ik heb een Asus X800XL, iets duurder, maar nog altijd goedkoper dan een 6800GT.

  @vandread: hoe is het met de scores? nog 5 dagen dan komt mijn systeem binnen :wink:
 • [quote:8372d6166f="arjant2"]@vandread: hoe is het met de scores? nog 5 dagen dan komt mijn systeem binnen :wink:[/quote:8372d6166f]
  CSS is veel leuker :roll: :lol:
 • Nou ik speel bijvoorbeeld GTA:VC en volgende week vrijdag dus ook San Andreas. Ook NFSU2 speel ik graag. Dan ook nog processorvreters als bijvoorbeeld C&C Generals. America's Army start ik ook regelmatig op.

  Ik speel op zich niet heel veel, maar als ik speel wil ik het toch mooi op mijn scherm hebben. Ik heb nu een 9800 Pro, ook zeer tevreden over, maar wil toch vooruit. Ik heb nu een P4 2.4 ghz, en zat te denken aan een AMD64 3500. 1 gb werkgeheugen, 200 gb hdd, enz.
 • Tsjah, voor die spellen kan een R9800pro toch ook nog goed mee? Is vind ik zonde om dan 300+ euro uit te geven aan een X800XL als je toch geen HL2 e.d. speelt. Het wordt denk ik interessanter wanneer je daadwerkelijk een A64 systeem gaat samenstellen…
 • Ik had er misschien bij moeten zetten dat het niet om de korte termijn gaat, ik dacht aan na de vakantie bijvoorbeeld. Ben nog vergeten te zeggen dat ik ook nog wel regelmatig Doom 3 speel, wat niet echt wil vlotten, maar wat volgens mij door mijn processor komt.

  Ik wacht met smart op Age of Empires 3, maar dat is alweer november..

  In ieder geval bedankt voor de reacties.
 • Na de vakantie?
  dan kan je beter dan even een nieuw topic openen want tegen die tijd zijn misschien de nieuwe generatiekaarten er wel. Dan kan alles weer anders zijn.

  Dat Doom 3 niet echt wil lopen op je systeem is niet vreemd.
  Zelfs op de allernieuwste kaarten kan deze amper op allerhoogste niveau gezet worden, daar is het spel te zwaar voor.
 • Inderdaad, ben ik het mee eens. Maar als je nu per se Doom 3 vloeiend wil spelen kan je de 6800GT overwegen, maar dan wil je processor niet echt mee inderdaad.

  @offtopic Hee wat grappig, ik wacht ook met smart op AoE3, wordt het pas november :( ? Dacht veel eerder al…
 • Als de TS het geld ervoor over heeft om ca. 600 euro neer te leggen voor een G70 of R520?! Kzou wachten tot na de vakantie… Dan zakken de prijzen ook van de huidige generatie kaarten ;)

  @ ook offtopic: pas in november?!
 • Check het game-forum maar..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.