Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

geforce 6600 overklokken

Anoniem
Sylvester
32 antwoorden
 • Ik zit eraan te denken om mijn geforce 4 mx 440 die hoog nodig aan vervanging toe is, te vervangen door een geforce 6600 agp met 256 MB. Nu las ik alleen in een oude computertotaal gids dat sommige producenten van graphische kaarten overkloksoftware meeleveren. En dat terwijl volgens mij je garantie vervalt als je gaat overklokken. Dit lijk mij tegenstrijdig of heb ik het nu mis. En is deze kaart een goede keuze. Ik wil ongeveer 150 euro aan de kaart besteden. Of kan ik nog even beter wachten tot de nieuwe videokaarten uitkomen waardoor de oudere in prijs dalen. Kunnen jullie voor mij helderheid scheppen want ik kom er niet meer uit.
 • Kun je niet gaan voor de Radeon 9800Pro?!

  Hier een benchmark:

  http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/9800Pro_vs_6600AGP/strona-1.html

  Pricewatch Radeon 9800Pro:
  http://www.tweakers.net/pricewatch/94456
 • Een overklokte 6600 zal beter presteren dan een 9800Pro. Overklokken van een 6600 kun je gewoon softwarematig doen met RivaTuner, zorg er wel voor dat je kaart niet beschadigt door oververhitting.

  Overklok je niet, dan is zo'n goedkope 9800Pro wel een aanrader. Verder zou ik gewoon een 128MB-versie van de 6600 nemen, aangezien je toch weinig hebt aan 128MB extra van het relatief trage DDR geheugen.

  Goedkope 128MB 6600:
  http://www.cool-prices.nl/index.php/18,hid–2,sgid–143,artId–996
 • Bedankt voor de tips. Maar als je gaat overklokken vervalt je garantie dan niet? Dat vind ik dus zo onduidelijk. Want er zijn dus videokaarten waar de software bijgeleverd wordt. Hoe zit het dan met de garantie. En welke merken zijn dit die dat meeleveren?

  Maar als je later spellen krijgt die wel 256 mb nodig hebben dan heb je tog meer aan een editie met 256 mb anders moet je al meteen een nieuwe videokaart kopen.
 • 256MB heeft misschien wel een klein beetje zin op een 6600 maar het is zn meerprijs niet waard. :wink:

  Verder is het zo, dat als spellen 256MB videogeheugen vragen de 6600 allang te traag voor deze games is en dan heb je dus sowiezo weer een nieuwe kaart nodig. :wink:
 • [quote:e611b3397c="roijackers"]Bedankt voor de tips. Maar als je gaat overklokken vervalt je garantie dan niet? Dat vind ik dus zo onduidelijk.[/quote:e611b3397c]Aan een onbeschadigde kaart kan de winkelier niet zien of ie softwarematig overklokt is geweest, dus waarom zou de garantie vervallen? Laat die winkelier maar bewijzen dat ie door overklokking kapot is gegaan! :lol:
 • Ik begrijp dus als je zorgt dat de temps redelijk blijven dat er niks aan de hand is met de garantie? En wat als ze hem naar de gabriek opsturen die kan dat dan ook niet zien? In dat geval…

  En welke producenten geven zelf overkloksoftware voor de graphic cards? Maakt het ook nog uit welke je neemt als je gaat overklokken? of komen ze bijna allemaal evenver?
 • [quote:fe9c6984a3="roijackers"]Ik begrijp dus als je zorgt dat de temps redelijk blijven dat er niks aan de hand is met de garantie?[/quote:fe9c6984a3]Inderdaad.
  [quote:fe9c6984a3="roijackers"]En wat als ze hem naar de gabriek opsturen die kan dat dan ook niet zien? In dat geval…[/quote:fe9c6984a3]Nou een 6600 terugsturen naar de fabriek lijkt me kostbaarder dan jou een nieuwe kaart geven … :wink:
  [quote:fe9c6984a3="roijackers"]En welke producenten geven zelf overkloksoftware voor de graphic cards?[/quote:fe9c6984a3]Ik heb 't wel 's bij Asus, XFX en Gainward gezien. Maar ik weet niet bij welke types 6600 dat is. Zgn. 'Extreme' en/of 'Gamer' Edition kaarten zijn vaak bij uitstek geschikt om te overklokken (ook vanwege snellere geheugenchips dan standaard), maar die heb ik alleen voor een PCI-E slot gezien.
 • Okay bedankt allemaal, ik zit nu aan een club 3d geforce 6600 te denken. Aangezien hij via het werk besteld wordt scheelt het maar 10 euro tussen 128 en 256 mb, heeft iemand toevallig ervaring met deze kaart, ook qua overklokken?
 • Die 6600 maakt gebruik van TSOP geheugen. Over het algemeen is dat trager en minder goed te oc-en dan het BGA geheugen van een 9800pro. Ook denk ik niet dat een 9800pro trager is. We hebben het hier niet over een 6600GT he.
 • 6600gt is mij nog iets te prijzig, of de prijzen moeten snel gaan dalen als de nieuwe videokaarten uitkomen. Op zich is die ati ook wel interesant alleen heeft nvidia op spellen vaak een iets hoger support. Ik hoor maar al te vaak trammalant met spellen en ati. WoW is zo'n voorbeeld. Ik wil gewoon relaxed kunnen gamen zonder gezeur. Dat en de niet super stabiele drivers zijn mijn grootste tegenhou.
 • is een 9800pro of XT sneller eigenlijk dan een 6600GT? (256bit versie–>pro, alledrie non-oc'd)??

  (in ieder geval sneller dan 6600, weet ik, maar GT?)
  :o
 • Ik heb een keer een test gedaan met ut2k4, daarin was mn 9800pro sneller dan een 6600GT, nu weet ik alleen niet meer zeker of dat 9800pro standaard was, of 9800pro @xt.
 • Zie mijn post met de benchmark.. Weliswaar de 256-bits versie maar hij schiet er goed uit… ;)
 • Aparte overclock software bij nVidia is niet nodig; je kan door een simpele registermod via het nVidia tabblad zelf overclocken:

  Ik geloof dat dit is wat je moet doen:

  -Register openen (uitvoeren -> regedit)
  -local-machine
  -software
  -nvidia
  -global
  -nvtweak
  -nieuwe DWORD waarde aanmaken met decimaal 7 die je dan coolbits noemt.

  Kijk eens in het nVidia tabblad: Heej, een overclock functie! :wink:
 • Nadeel van ati blijft dat minder spellen meteen al compatible zijn met games.
 • [quote:761e2e7837="roijackers"]Nadeel van ati blijft dat minder spellen meteen al compatible zijn met games.[/quote:761e2e7837]

  als je bedoelt wat ik denk dat je bedoelt slaat die zin helemaal nergens op :o
 • U bedoelt…….

  Dus wel. Als ik alleen al kijk naar WoW, heel veel ati kaarten hebben hier problemen mee. Dus dat slaat wel degelijk ergens op.
 • wat bedoel je nou?

  denk je dat sommige ati kaarten niet werken met een game ofzo?
 • Zelf hier nog nooit problemen gehad met ATi. WoW speel ik dan niet, maar ik kan me niet voorstellen dat dat niet verholpen is als er nieuwe drivers zijn. Binnen een maand dus.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.