Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

beeldscherm 'flikkert' groenig

dankjulliewel voor jullie reacties. Ik zal straks even de kabel bekijken en kijken of het hieraan ligt.

Anoniem
leekah
5 antwoorden
  • het beeld op mijn monitor wordt af en toe enkele seconden heel licht groenig tot heel groen. Soms flikkert het ook van goed, naar iets minder goed. Vaak is het ook maar een miniem verschil dat nauwelijks opvalt, maar toch net een storend effect geeft. Hoe kan dit komen? Kabel heb ik al gekeken of die er goed in zit. Kan de kabel kapot zijn of zit dit echt in de monitor zelf?
  • Ouderdom lijkt me…

    Als je de monitor goed kent, geef 'm een paar klappen op de juiste plek en het is weer over voor een tijdje. Ik zou alleen wel beginnen te kijken naar een nieuwe.

    (Heb hetzelfde gehad, alleen met een rode waas… gaat nu ook niet meer uit of spontaan uitaanuitaanuitaan… gebruik 'm dus maar niet meer.)
  • Soms wil het ook liggen aan een slechte kabel, of een kabel die niet goed zit.
  • Als je de kabel kunt vervangen, doe dat dan eens. Kijk ook eens of er geen verbogen pennetjes in de stekker(s) zitten. Probeer de monitor eens op een andere pc, of een andere monitor op deze pc.
  • Ik heb dit probleem ook een keer gehad, toen was er een pennetje van de connector omgebogen. Haal de kabel eens van je videokaart af en kijk of alle pennetjes recht zitten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.