Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Welke 19" TFT Monitor

Anoniem
CV
12 antwoorden
 • Ik ben van plan een nieuwe monitor aan te schaffen, heb nu een Iiyama Visionmaster Pro 454, deze is 19", dus wil graag weer een 19"monitor, alleen nu een TFT. Heb al naar verschillende monitoren gekeken, en ben uitgekomen op de Benq FP937 of de Iiyama Prolite 481S-S3, beiden hebben een aanbevolen resolutie van 1280 bij 1024 en de Benq heeft 12ms reactietijd, de Iiyama 8ms.

  Zijn dit monitoren van goede kwaliteit, de CRT monitor die ik nu heb werkt nog goed, maar neemt heel veel ruimte in, en hier wil ik vanaf. Graag advies over de monitoren :wink: , misschien zijn er nog wel betere, de Iiyama is trouwens het duurst, ongeveer 390 euro.

  Alvast bedankt.
 • Kijk eens naar de BenQ FP937S+ Ook 8 ms en al te koop vanaf 350 euro :)
  Momenteel zit ik ook te dubben of ik deze ga nemen, wat me ook leuk lijkt maar wat denk ik niet gaat gebeuren is de Dell 2005fp: 20inch breedbeeld tft *link*
  Maar die is ook wat duurder :lol:
  De Benq schijnt nogal kille kleuren te kunnen hebben.
  Dus wat is wijsheid, wachten? de benq kopen omdat die goeie prijs prestatie geeft?
  Of mezelf plunderen en voor de breedbeeld gaan 8)
 • [quote:5253eb99f5="Vandread"]Kijk eens naar de BenQ FP937S+ Ook 8 ms en al te koop vanaf 350 euro :)[/quote:5253eb99f5]Lijkt me ook de betere keus, ben zelf al heel tevreden met de 12ms FP937S, maar die + schijnt nog een stukkie beter te zijn. Jammer dat de Samsung 913N geen DVI heeft, anders was dat ook een leuke geweest.
  [quote:5253eb99f5="Vandread"]De Benq schijnt nogal kille kleuren te kunnen hebben.
  [/quote:5253eb99f5]De een noemt het 'kil', ik noem het 'natuurgetrouw', we leven immers in een kille wereld, niet in een Sims2 wereld … :lol:
 • [quote:d220973f60="Obi-wan-kenobi"]De een noemt het 'kil', ik noem het 'natuurgetrouw', we leven immers in een kille wereld, niet in een Sims2 wereld … :lol:[/quote:d220973f60]
  De mensen die het over het algemeen zeggen werken met fotobewerking etc… lijkt me niet dat ze een sims2 idee hebben ;)
 • Dell scherm ziet er ook erg mooi uit, maar vraag me af of breedbeeld niet gaat zorgen voor vertekening bij games? Wat is bijvoorbeeld de aanbevolen resolutie. Mijn Visionmaster Pro 454 heeft trouwens ook iets van breedbeeld weg.
 • [quote:3caef987bd="Vandread"]De mensen die het over het algemeen zeggen werken met fotobewerking etc…[/quote:3caef987bd]Nou, ik bewerk ook wel 's een fotootje, maar heb geen last van 'kille' kleuren. Maar ik heb dan ook een Canon Ixus, misschien helpt dat. :wink:

  Het is net zoiets als Philips vs. Sony Trinitron KTV's, smaken verschillen denk ik …
 • [quote:74c2dcfa0c="CV"]Dell scherm ziet er ook erg mooi uit, maar vraag me af of breedbeeld niet gaat zorgen voor vertekening bij games?[/quote:74c2dcfa0c]Wanneer een spel een bepaalde (breedbeeld)resolutie ondersteunt, zou er geen sprake mogen zijn van een vertekend beeld. Verschilt per spel dus.
  [quote:74c2dcfa0c="CV"]Mijn Visionmaster Pro 454 heeft trouwens ook iets van breedbeeld weg.[/quote:74c2dcfa0c]Verklaar nader, het is toch gewoon een 4:3 monitor?
 • Het is wel een 4:3 beeldscherm, maar de beeldbuis heeft een ander formaat dan een oud 19"scherm wat ik had. Resoluties zijn wel de normale resoluties die er zijn, 1280x1024 / 1600x1200 enz.

  Mocht een spel de resolutie niet ondersteunen, speel je dan het spel bijvoorbeeld in een kader, of heb je dan een heel vertekend beeld. Nieuwe spellen ondersteuenen meestal wel verschillende, ook breedbeeld, resoluties, maar oudere spellen niet.
 • Dell ding: Resolutie : 1680 x 1050 (WUXGA)
  Dat is 16:10 (iets anders dan "normaal" breedbeeld) wat in CSS/HL2 gewoon ondersteund word als resolutie, dus geen vertekend beeld :)
  Wat ik waarschijnlijk doe is in Rotterdam (woon ik in de buurt ;)) bij mediamarkt eens ga kijken voor die Benq en omdat ze een laagste prijs garantie geven binnen 30km met een daadwerkelijke shop neem ik de yorcom lijst even mee zodat wanneer ik een dooie pixel heb ik gewoon makkelijk kan ruilen aangezien mediamarkt daar niet moeilijk over doet 8)
 • Ik zou eens wat schermen gaan bekijken in een winkel en niet zomaar iets kopen. Ik vind het een persoonlijke keuze. De één vind dit mooi en de ander weer dat. Kijk en vergelijk en bepaal wat je het mooiste vind.
 • Heb al naar verschillende schermen gekeken, mijn broertje heeft TFT van BenQ en hier op mijn werk heb ik er een van Iiyama, kleuren verschillen niet echt veel, en per model binnen een merk verschillen de kleuren ook niet bijster veel vind ik. Vind het Dell scherm echter wel wat hebben, maar deze kan ik nergens bekijken…
 • Ik moet zeggen dat ik wel verschillende schermen heb gezien en daar toch wel wat verschillen in gezien heb. Zelfs bepaalde types van IIyama vond ik mooi maar andere weer niet, idem voor schermen van Samsung. Maar wat ik al zei het is een persoonlijke keuze.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.