Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Welke nVidia 6600 voor MediaCenter?

Anoniem
Obi-wan-kenobi
6 antwoorden
 • Ik wil voor een komende ombouw van deze PC naar een MediaCenter een videokaart inbouwen. Nu werk ik met de ingebouwde VGA op deze Shuttle FN41G2 en voor het normale PC gebruik gaat dat prima. Voor een MediaCenter is een aparte kaart echter aan te bevelen. Ik hoef daarvoor echt niet de nieuwste (en dus duurste) kaart te hebben en daarom kies ik de (relatief goedkope) nVidia 6600 serie om ook in de toekomst nog te kunnen voldoen aan de hardware-eisen. Vraag is nu: welke variant en welke fabrikant? Ik wil van jullie graag weten hoe jullie ervaringen zijn met bepaalde fabrikanten en uitvoeringen. Natuurlijk zijn er genoeg reviews te vinden in bv de bladen, maar de dagelijkse praktijk is *wel eens* :roll: anders….

  Groet, M.V. Wesstein
 • [quote:2db30da33a="M.V. Wesstein"]Voor een MediaCenter is een aparte kaart echter aan te bevelen.[/quote:2db30da33a]Waarom? Gaat er gegamed worden met die Mediacenter-PC? Een passief gekoelde 6600 is wel een idee om het stil te houden …
 • Nee gamen zit er niet in, want de MC software is Linux gebaseerd… ;) Maar een aparte VGA kaart verlaagt de proc-belasting waarmee de zaak nog stiller te maken is. Ohja, ik heb een APG kaart nodig: een nForce 2 chipset kent PCI-e nog niet :P
 • Heb je al een tv kaart? Anders zou je eens naar een ati all-in-wonder kaart kunnen kijken. Sla je twee vliegen in een klap.
 • Nee, ik heb nog geen TV-ontvanger kaart. De All-in-Wonder serie van ATI is me bekend, maar de TV ondersteuning onder Linux is op z'n best gezegd "mager" :-? Vandaar dat ik de gescheiden oplossing ga uitvoeren met een wel ondersteunde losse Hauppage PVR350 kaart (of als ondersteuning voor Linux binnenkort beschikbaar komt z'n grote broertje PVR500 met dubbele TV tuner) en een grafische kaart. De TV waar het geheel op aangesloten wordt heeft een DVI ingang, dus dat is het probleem niet.

  Groet, M.V. Wesstein
 • Kun je niet gewoon een goedkope kaart kopen (bv mx4000/radeon 9250) en die passief koelen?
  ps dit hoort bij 'Videokaarten en monitoren'

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.