Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Lucht-Cooler voor 6600gt AGP

Anoniem
None
29 antwoorden
 • Ik heb de kaart in mijn barebone gehad, maar na een tijdje gamen wilde het niet werken. Als ik veel van de kaart vroeg liep mijn witte barebone rood aan.

  Ik heb de VF700 ook liggen maar durf deze nog niet te monteren :oops:
 • dat kan natuurlijk ook met te weinig of geen casefans te maken hebben. Ik heb hier de Cu op mn 6600GT zitten en hij werkt perfect, je hoort hem niet en is toch zo'n 7 graden koeler dan met de lawaaiige stockkoeler. Echt een aanrader!
 • We hebben het over een BAREBONE he!
  Ik neem aan dat je het zelf over een normale pc hebt.
  In een barebone is zelden ruimte over voor extra fans…
 • sorry even overheen gelezen :oops: . Dat is inderdaad een ander verhaal. Wat ik wilde zeggen was dat je dan met een VF700Cu waarschijnlijk niet veel opschiet omdat je de warme lucht toch kwijt moet uit zo'n kleine ruimte.
 • Hey,

  Ik wil graag een beetje goeie koeling op m'n 6600gt omdat ik ook wil gaan oc'en. Volgens mij is er geen Arctic Silencer voor een 6600gt AGP.
  Welke lucht cooler is volgens jullie de beste??

  Ps hij mag niet echt meer dan 1 pci slot aan ruimte in nemen, omdat hij in een barebone moet. . .hehe

  TILT :o
 • De zalman VF700 AlCU of de Cu. Neemt 1 pci slot in beslag. Ik heb zelf de ALCu op m'n 9800pro. Ik denk dat de ALCU als goed genoeg voor jou kaart is. Een Cu kan ook als je toch die 3 graden verschil ongeveer het geld waard vind. Als je ook nog wilt gaan overklokken, zou ik toch voo de Cu gaan, want die houd de boel iets koeler.

  Verder een hele goede koeler, lekker stil, en toch koelt hij uitstekend. Wel is hij nog best groot, dus ik zou eerst wel even kijken of het in die barebone past (het zal vast wel passen, maar toch even die zekerheid is wel handig he :wink: )
 • Toevallig was ik naar precies hetzelfde op zoek… Ik denk dat het de zalman wordt, weet nog niet welke van de 2.
 • De VF700 (Al)Cu van Zalman presteert erg goed en is stil. Houd wel in je achterhoofd dat een barebone niet bedoeld is voor lage temperaturen en overklokken. De warme lucht in de behuizing kan b.v. minder goed afgevoerd worden, waardoor die blijft hangen en de temperatuur van b.v. je vga stijgt.
  In een barebone zou een NV silencer het daarom beter doen, maar die past idd niet. Veel betere luchtkoeling dan de VF700 is er verder niet…
 • Die zalman heb ik hier ook op een 6600GT zitten, de AlCu versie. Leuk koelertje. Echt een aanrader. Let wel op dat ie 3 cm uitsteekt van de kaart omdat de core op zo'n rare plek zit ivm de HSI die het PEG signaal omzet voor de AGP kaart.
 • Ik denk niet dat dit gaat passen in een barebone…Een stock koeler gaat vaak al vrij lastig, laat staan deze joekel, maar zeker weet ik het niet. Als ik jou was zou ik eerst eens bij of een winkel of de barebone fabrikant informeren wat wel en neit mogelijk is.
  Op de zalman site is wel goed te vinden hoeveel ruimte je nodig hebt.

  Ik heb zelf ook de alcu, maar ben niet heel erg tevreden, vind niet dat die koeler mooi strak op mijn videokaart komt.
 • Ik vind die zalman echt de lelijkste cooler ooit! De meeste producten van zalman touwens. Maar de cooler steekt wel erg ver boven de kaart uit en ik denk idd dat het niet o goed gaat passen.

  [img:cdc7495ead]http://www.skenegroup.net/common/images/6600gt_leadtek_pny/ylhaalta.jpg[/img:cdc7495ead]
 • Ik vind hem wel erg mooi, past mooi bij de cpu cooler. Maar goed het is niet verstandig. je zou evt. in de zelfde vorm een raam kunnen uitzagen :wink:

  En een barebone is natuurlijk niet echt bedoelt om over te klocken en de videokaart in een barebone al helemaal niet…
 • [quote:7b97fa901b="tilt"]Ik vind die zalman echt de lelijkste cooler ooit! De meeste producten van zalman touwens. Maar de cooler steekt wel erg ver boven de kaart uit en ik denk idd dat het niet o goed gaat passen.
  [/quote:7b97fa901b]

  *Arjan kijkt even door zijn raampje en ziet dat zijn VF 700 niet uitsteekt…
 • Dracoplasm denkt even na en hoopt dat Arjan het over een BAREBONE heeft… :roll:
 • Die koeler steekt ook alleen uit bij de 6600GT agp :roll:
 • Ja omdat die stomme core weer op een of andere vage plek zit ( niet zo als gewoon, mooi in het midden). En het is ook nog de enigste beetje betaalbare agp kaart anders kom ik op een x800 uit of een 6800LE.
 • dat komt dus door de HSI chip. de 6600GT is ontworpen voor een PEG singaal en de HSI-chip zet het signaal om in een AGP-signaal. Waarom vind je hem trouwens zo lelijk? Ik vind hem juist erg mooi. Hij is ook een beetje lelijk gefotografeerd en trouwens, wat maakt het uit hoe een koeler eruit ziet, als hij maar goed koelt en dat doet de VF700! ik kom 50 MHz core verder met mn 6600GT en 200 mem.
 • Misschien wat kort door de bocht, maar kan die zalman koeler er niet andersom op? Dus met de grote vinnen naar beneden. Of werkt ie dan niet goed meer.
 • volgens mij past de kaart dan niet meer in de agp/pci-e slot, maar kan het mis hebben….. :D
 • Dan zit de heatsink van de HSI in de weg, en idd, volgens mij kan ie dan ook componenten op het mobo raken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.