Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

driver videokaart?

dankje, hij doet het weer:D

Anoniem
anjo_compu
4 antwoorden
 • Ik heb net mn pc helemaal geformatteerd, maar nu heb ik het probleem dat mijn beeldscherm maar 16 kleuren geeft, met een resolutie van 640*480… Dat ligt aan niet de goede driver voor de videokaart, maar ik heb hier niet de driver ervoor, maar wat een groter probleem is; ik weet ook niet welk type videokaart het is…
  hier is een pic van de videokaart
  Het is een pc van IBM, op dit moment staat er windows98 op. Hoe kan ik nu zorgen dat ik meer kleuren krijg? (nee, ik kan dat niet zelf kiezen; daar heb ik de keuze uit 2 of 16 kleuren)
 • Het lijkt me dat je het merk en type wel kan achterhalen met de diagnose tool Everest Home Edition. Die kun je hier downloaden. Dit programma is gratis en geeft o.a. een compleet overzicht van alle hardwareonderdelen in je PC.
 • kan dat dan zijn: number nine SR9 SD Video Adapter?
  En hoe kom ik dan aan een goede driver?
 • [quote:e79cc3ab7a="anjo_compu"]kan dat dan zijn: number nine SR9 SD Video Adapter?[/quote:e79cc3ab7a]

  Waarschijnlijk is dat hem! Op Driverguide zijn hier in ieder geval drivers van te vinden. Ik denk dat je gewoon de SR9 drivers voor Win 98 nodig hebt. Op Driverguide.com moet je je overigens wel eerst gratis registreren. Vervolgens kun je onder het tabblad drivers op de website kiezen voor 'Number nine' als comany. Hier staat jouw kaart dan ook bij. Overigens geeft Driverguide ook aan dat de Windows 98 drivers op een bij de grafische kaart geleverde CD-ROM moeten staan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.