Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Shared videogeheugen aanpassen

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Ik heb gewoon onboard VGA en dat is voor mij opzich wel goed genoeg. Alleen heeft die onboard VGA nu maar 16MB videogeheugen. Ik heb 256MB ram, maar wil daar nog 256 of 512 bij zetten. Dan zou ik daarna m'n videogeheugen willen aanpassen. Hoe doe ik dat?
  Hoe maak ik van die 16MB 32MB of iets in die richting, ik kan namelijk nu niet eens m'n monitor op 1280x1024 zetten tegelijk met 32-bits kleuren en 85Hz.
 • Als het kan, staat het in het bios. Niet ongewoon dat je daar 16, 32 of 64 kunt instellen. Als je er niet uitkomt, geef dan merk en type moederbord eens aan. Is een goedkoop videokaartje anders geen overweging?
 • Dat wordt dan wel een gewoon PCI kaartje, ik heb namelijk geen AGP en al helemaal geen PCI-E.
  Moederbord is ASUS A7VC en ik heb ook maar een 150W voeding.
 • Kijk idd eerst eens in de bios, normaal staat het daar, met stappen van 8/16/32/64. Waarschijnlijk is 512 ram wel lekker erbij, helemaal wanneer je XP draaid…
 • Dit is de goedkoopste in de pricewatch.
  http://www.tweakers.net/pricewatch/98037?Landfilter=Benelux
  Je kunt ook eens naar een tweedehandsje kijken, moet wel te vinden zijn.

  Shared memory zou instelbaar moeten zijn van 8 tot 64 MB.
 • Die Radeon 9250 is een gewone pci kaart?
  En 512 erbij, dus 768 totaal - het videogeheugen als ik met die onboard verder zou gaan.
 • [quote:5f937c4550="kid jansen"]Die Radeon 9250 is een gewone pci kaart?
  En 512 erbij, dus 768 totaal - het videogeheugen als ik met die onboard verder zou gaan.[/quote:5f937c4550]1. Jup
  2. Klopt, dus dan zou dat 768 - 64 worden, dan hou je zat over om lekker met XP te werken. Echter, naast dat je mss beperkt wordt door de hoeveelheid videogeheugeh is het ook gewoon mogelijk dat de onboard videokaart de gewenste resoluties niet ondersteund. Zoek dat van tevoren dus wel even op. Moet als het goed is wel in de handleiding staan.
 • Kijk wel uit wat je uitgeeft aan dit ding. 512MB pc133 kost je minimaal 60 euro, dan nog eens een videokaart van 45, een koeler van 13, wat verzendkosten erbij. Dan zit je haast al boven de verkoopwaarde van het hele systeem. Ik zou er zelf 256 bij zetten, dan shared geheugen naar 32, en het ding accepteren zoals het is.
 • dat is misschien wel een beter idee, dan gooi ik er inderdaad wel 256MB bij, maar de koeler wil ik toch echt wel, af en toe laat ik dat ding 's nachts aan en dan vind ik die herrie behoorlijk irritant.
 • Je kunt het ding ook eens op 7 volt proberen te zetten. En dan in de gaten houden of de boel niet te warm wordt.
 • Of natuurlijk gewoon een nieuw systeem overwegen, als je niks extreems wilt heb je al systemen voor 300 euro…
 • [quote:e04988acc2="gerben"]Je kunt het ding ook eens op 7 volt proberen te zetten. En dan in de gaten houden of de boel niet te warm wordt.[/quote:e04988acc2]

  lijkt me niet een heel erg goed idee, want als ik mijn temps vergelijk met wat ik hier zoal lees dan zijn ze toch redelijk hoog mobo 44 idle en 51 stressed en cpu 46 idle en 54 stressed.
 • [quote:e2c754ec5c="ric0209"]Of natuurlijk gewoon een nieuw systeem overwegen, als je niks extreems wilt heb je al systemen voor 300 euro…[/quote:e2c754ec5c]

  nieuw systeem wil ik echt nog een jaar mee wachten. het gaat allemaal best wel hard nu, en heb nu ook nog niet echt behoefte aan een nieuw systeem.
  Dat ding van mij heb ik gekocht voor €469 en hij is nu €110, als zulke devaluaties doorgaan wil ik nog wel ff wachten.
  Alleen dat RAM geheugen dan, maar dat is vooral bij het kijken van filmpjes en bij heel lang aan staan. Als hij net is opgestart is hij voor mij snel genoeg. Alleen als ik veel dingen tegelijk gebruik gaat het hard.

  Als ik een nieuw systeem wil (over een jaartje ofzo) dan horen jullie het wel. En dan ben ik ook wel bereid om veel geld uit te geven zodat ik ff een leuk high-end systeempje heb, nu heb ik het niet echt nodig.
 • CPU is niet zo'n punt, maar die moederbordtemperatuur is wel hoog. Maar dan vraag ik me ook af of je er wel een pabst in moet zetten. Dei verplaatsen namelijk ook niet zo heel veel lucht. Je zou de huidige ook eens goed schoon kunnen maken, en even smeren (drupje olie onder de sticker).
 • de fan is redelijk schoon en pas geolied, welke fan (merk, type) kan ik dan beter nemen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.