Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

AGP 4X of 8X

Anoniem
Red Dragon
26 antwoorden
 • Maakt idd. amper iets uit omdat een 6600GT bij 4x AGP genoeg bandbreedte heeft. Ik denk dat het pas uit gaat maken bij een 6800GT/Ultra of vergelijkbaar ATI-spul.
 • [quote:0321b3a874="Obi-wan-kenobi"]Maakt idd. amper iets uit omdat een 6600GT bij 4x AGP genoeg bandbreedte heeft. Ik denk dat het pas uit gaat maken bij een 6800GT/Ultra of vergelijkbaar ATI-spul.[/quote:0321b3a874]

  Maar het lijkt mij toch dat we uit kunnen sluiten dat iemand zo'n videokaart koopt en dat plaats op een sterk verouderd systeem met 4x agp :D
 • Ik zit net op het pchelpforum te lezen over iemand met de vraag of 4X of 8X AGP uitmaakt.

  http://www.pchelpforum.nl/viewthread.php?tid=5497

  Dat maakt in de praktijk toch amper iets uit qua snelheid?

  Er wordt daar iemand compleet afgezeken, en nog wel door een super admin.
  Die super admin beweert dat er een wereld van verschil in snelheid is. Volgens mij lult hij uit zijn nek? of zie ik dat verkeerd??

  In theorie heeft hij gelijk, maar praktisch gezien???
 • [quote:ef540c1a43="Dracoplasm"]Maar het lijkt mij toch dat we uit kunnen sluiten dat iemand zo'n videokaart koopt en dat plaats op een sterk verouderd systeem met 4x agp :D[/quote:ef540c1a43]Nou, zo verouderd hoeft het ook niet te zijn. Er zijn zat oudere moederborden die slechts 4x AGP ondersteunen, maar waar wel gewoon een P4 3,06GHz / 533FSB CPU op past. Jij weet ook best dat dat een 6600GT prima trekt. :wink:
 • Ja ik weet dat het het wel trekt, maar bedoel het meer te zeggen met de ultra. Maar goed wat jij zegt is natuurlijk wel weer waar, zoals altijd :roll: :wink:
 • [quote:cc94cbf245="Dracoplasm"]Maar goed wat jij zegt is natuurlijk wel weer waar, zoals altijd :roll: :wink:[/quote:cc94cbf245]Is dat sarcastisch bedoeld? :lol:
 • Idd, mijn oude A7V333 moederbord had ook gewoon nog 4x Agp en die is nou ook niet echt superrrr oud, maar wie zet daar ook een 6800 Ultra op:P
 • Heb er ook maar ff een reactie bij gezet. Wel raar dat een (super?) admin dat zo zegt.

  Wel stelletje amateurs daar zeg… Volgens hun PC bouw gids moet je bij het aanbrengen van PCI kaarten altijd bij het bovenste slot beginnen, krijgt je videokaart ook lekker veel lucht enzo.. :roll:

  [quote:131e1bf5e1]Het is slim om deze in volgorde te vullen: dus eerst PCI-slot 1, dan PCI-slot 2, en zo verder. PCI-slot 1 is de witte connector die het dichtst bij het AGP-slot van de videokaart zit.[/quote:131e1bf5e1]
  En dan moet je voor de gein de foto er bij eens zien: http://members.chello.nl/a.stork2/000021-10.jpg :wink:
 • dat viel mij dus ook al op.
  ik had gelijk een beetje een vreemd gevoel over het niveau daar als een super admin zoiets zegt….

  maar ze hebben mijn probleem met norton AV wel opgelost dus er zitten ook wel wat slimme figuurtjes bij :wink:

  maar die super admin moet eens met RD meelopen, dan verdubbeld hij denk in 1 uur al zijn kennis (en zijn manieren). :D
 • Ik ben zelf ook admin op een redelijk groot computerforum, maar deze admin mag idd wel even wat aan z'n manieren (en kennis) werken :) Maar goed, je kunt niet overal even veel kennis van hebben, maar kom dan niet met beweringen die niet kloppen.
 • nee en zeker niet met zo een grote mond!~
  valt me nog mee dat die TS niet gelijk vertrokken is en valt mee dat hij netjes blijft.

  Als die vent super admin is, wat zou ik daar dan wel niet zijn? :D
 • Zoiets als oppermachtige :P
 • Hoop ouwe bekende op dat forum!

  Nu die "gerrit" even met zijn neus op de feiten gedrukt is, is 'ie stil! Je zou toch denken dat wanneer je een admin bent dat je dat wel weet?!
 • jeetje zeg, zit ie TS ff van alles aan te smeren, lekker zo'n admin :D

  Heb ook ff bericht geplaatst, kon het niet laten (JameZ)
 • Wat een zooitje ongeregeld daar :wink: De ene admin lult maar wat en is niet bepaald normaal bezig, de andere wil ons wel heel graag op dat forum hebben en gaat keihard offtopic. Die ene is btw wel vasthoudend, moet je nu eens lezen wat ie heeft vertelt over voltages enzo :lol:
 • Euh,,, deze topic gaat volgens mij nu over een ander forum met een stel prutsers (niet gekeken maar ik trek die conlcussie uit het geen ik hier lees).
  Dit heeft weinig met grafische kaarten verder te maken….

  Wat AGP4x en 8x betreft, zie FAQ :)
 • En hij gaat ook nog eens de mist in met de voltages. 3 volt is toch alleen met agp 1x /1.0? Kan me alleen maar bij de vorige sprekers aansluiten. De bandbreedte van agp 4x wordt niet gevuld door een 6600GT, en zelfs niet door diverse snellere kaarten. Zelfde gedoe als sata300, terwijl de schijven zelf amper 75 halen.
 • De bandbreedte van AGP4x / AGP8x en PCI-Express 16x word simpel weg niet benut. waarom data versturen over deze "trage" verbinding als je alle data in het grafische geheugen kwijt kan? De minimale data die er in de huidige games word verstuurd via het AGP / PCIe slot is van zo weinig belang dat het verschil tussen AGP4x/8x en PCIe 16x verwaarloosbaar is. het is wel meetbaar maar niet merkbaar.
 • Tja, de enige kaarten waar je zo'n verschil bij zou merken zijn de HM en TC varianten en vanwege de smalle zend verbinding van AGP zijn die er niet voor AGP.
 • Dit is het verhaal van die super admin Gerrit die nogmaals even zijn reactie geeft…

  [i:f726f0426f]tja ik ga hier nog even iets toevoegen
  agp 4X hoeveel spaning heeft dat juist 3volt
  agp 8X 1,5 volt

  en wat bedenk je dan wat er gaat gebeuren heren juist de temp is lager
  het spanings gebeuren en amperage per kanaal
  en dan nog hebben de zwaardere nog een extra voeding om de gpu te laten draaien en waarom zit die dan niet op de pciexpress
  precies je komt 8X i,5 volt te kort
  je ziet er komt meer om de hoek kijken en je weet als de temp stijgt daalt de kwaliteit en snelheid.
  met standaard testjes red je het niet vandaar dat er nieuwe uitkomen .
  die wel het verschil laten zien
  ik hoop dat mijn aanvulling betreffende de agp nu wat duidelijkers is ik kan ook wel met data gaan strooien maar dat boeit niet alleen resultaten en een verhaal wat de boodschap overbrengd hopelijk [/i:f726f0426f]

  en nogmaals

  [i:f726f0426f]Nou, ik ben eigenlijk wel benieuwt naar harde gegevens

  die krijg je nu
  standaard geeft de agp bus 66mhz =agp2
  dus per kanaal 66mhz
  dat betekend de data gaat met een snelheid van 66mhz comuniseren met je mobo
  maar als je agp X4 neemt = 4* 33mhz(oude pcipoort norm) 133mhz
  en dan neem je agp X8 je kan het zelf berekenen

  trouwens weet je als je aquamarc test gebruikt moet je eens lezen wat daar verteld word in de uitleg hij zet automatich je kaart in de hoogste stand dus als je agp 8 heb zet hij hem op 8 tevens zet hij ook de kleuren op32bits .
  dus tja dan maakt het ook geen reet uit ,lezen [/i:f726f0426f]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.