Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

beginnen we op de grens te zitten??

Anoniem
Red Dragon
6 antwoorden
 • OK, vroeger dacht men ook altijd men zit op de grens van het kunnen en enkele maanden nadien was ze weer ferm doorbroken.

  Maar nu met de nieuwe grafische kaarten is de CPU gewoon de bottleneck aan het worden.

  OK, geen probleem, CPU moeten zwaarder worden.

  Maar, het laatste jaar haat het in CPU land kwestie van prestaties niet meer vooruit zoals het geweest is, 't enige echte dat eigenlijk nog gebeurd is dual core, en misschien nog later nog meer cores.

  Maar dit is een heel dure oplossing, ook de komende jaren kan dit niet echt goedkoop geproduceerd worden.

  Ze mogen dan wel volende jaar of nog iets langer een GPU uitbrengen met 40 pipelines enz… maar de CPU's kunnen toch niet volgen, wat is het nu er dan van?
 • Denk eerder dat het een hikje is. Je ziet nu een omschakeling naar multi-core processoren. De games moeten daar nog gebruik van gaan maken. Doen ze dat eenmaal, dan gaat het gewoon vrolijk verder.
 • Ben het met Gerben eens, denk dat het tijdelijk is, zodra games (en andere software) optimaal gebruik van Dual-Core (of Multi-core) gaan maken zal de CPU niet meer zo'n grote bottlneck zijn als dat nu met een 7800GTX in SLI het geval is.

  rest mij de vraag, rombaft, wil je het over CPU's hebben of grafische kaarten? (dit ivm de plek waar deze topic staat)
 • Atm zijn de topkaarten eigenlijk idd te snel, maar als er binnenkort nieuwe spellen uit komen met oa UE3 engine, dan denk ik dat ook deze kaarten wel weer wat mogen gaan doen en dat het cpu probleem al weer kleiner is.
 • Er zijn natuurlijk ook nog wel andere ontwikkelingen mogelijk. Het is een beetje stil rond de PPU, maar daar is men nog wel mee bezig. Verder kunnen videokaarten ook geschikt gemaakt worden voor physics of ai berekeningen. Waardoor de videokaart welhaast een zelfstandige spelcomputer wordt.
 • [quote:327168f44c="Red Dragon"]Ben het met Gerben eens, denk dat het tijdelijk is, zodra games (en andere software) optimaal gebruik van Dual-Core (of Multi-core) gaan maken zal de CPU niet meer zo'n grote bottlneck zijn als dat nu met een 7800GTX in SLI het geval is.

  rest mij de vraag, rombaft, wil je het over CPU's hebben of grafische kaarten? (dit ivm de plek waar deze topic staat)[/quote:327168f44c]

  Over GPU . Die kan precies niet meer verder ontwikeld worden doordat hij tegengehouden wordt door de CPU.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.