Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

De ene geforce vervangen door de andere

Anoniem
None
5 antwoorden
 • In mijn pc met windows xp zit nu een geforce 2 mx 400 videokaart met koelfan. Stuurprogramma heeft volgens apparaatbeheer 6.6.9.3. Die toch wel erg oude kaart, rumoerige kaart wil ik vervangen door een passief gekoelde geforce 6200. Zal die gewoon gaan draaien op de reeds geïnstalleerde driver? Of kan ik die toch maar beter verwijderen voor ik de nieuwe kaart installeer om de nieuwe kaart gewoon te laten herkennen?
 • Voor zo'n nieuwe kaart zou ik gewoon de nieuwste drivers pakken.
  http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_77.72.html
 • Je kunt beter ff de oude drivers verwijderen met DriverCleaner en installeer dan de nieuwe die je kunt downloaden via Obi's link.
 • drivers verwijderen
  pc uitzetten
  kaart eruit halen
  nieuwe kaart erin
  nieuwe drivers installeren
  reboot


  Dit geeft je gegarandeerd de minste problemen, en de beste prestaties, dit voor eigenlijk slechts een tiental extra muisklikken en een 5 tal extra min.
 • Idd, de oude drivers zullen niet goed werken, tenminste, dat is bij ATi wel zo :wink: Gewoon de stappen van rombaft volgen, dan kan het niet mis gaan. Misschien wel de nieuwe drivers alvast downloaden als de oude drivers nog met je oude kaart werken, dan hoef je niet op een vervelende resolutie te werken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.