Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Club3d Radeon 9800 Pro overleden?

Anoniem
Dracoplasm
10 antwoorden
 • Zijn de "pinnen" in het AGP-slot (mannelijke zijde) niet beschadigd?
 • Hallo allemaal,

  Ik heb enige tijd geleden een 2ehands Club3D Radeon 9800PRO gekocht, met een Arctic koeler er op. Deze heeft een tijdje prima gewerkt in de pc van m’n broertje (AMD XP2000, Jetway mobo, 300W voeding). Deze week werd tijdens het internetten het scherm ineens zwart en gaf de monitor aan dat deze geen signaal meer kreeg. Opnieuw opstarten, tijdje uit laten staan etc werkte niet. Vandaag in mijn eigen pc (Asus P4S8x, P4-2,66 met 360W Chieftec voeding) geprobeerd. Ook bij mijn eigen pc krijg ik geen beeld. Het diagnoselampje van de videokaart op het moederbord brand trouwens niet. Ook maakt de pc geen geluid bij het opstarten. Ik heb er eerder een kapotte kaart in gehad, maar toen brandde het diagnose lampje en liet de speaker van zich horen.

  Is de videokaart overleden? Of kan er nog iets anders zijn?

  Alvast bedankt,

  Groetjes Ivo
 • De voeding kan ook de geest hebben gegeven……… Of brakke intern geheugen……
 • [quote:2155e9de31="gekido"]De voeding kan ook de geest hebben gegeven……… Of brakke intern geheugen……[/quote:2155e9de31]
  Hij heeft 'm twee systemen getest :-?

  Heeft je broertje zi'n pc/monitor in een geaard stopcontact?
  Zo nee dab kan ie geëlectroputeerd (zegge: gu-eelektroopuuteert) zijn.
 • [quote:e7e466f08d="Sander_e_s"]geëlectroputeerd (zegge: gu-eelektroopuuteert)[/quote:e7e466f08d]Tis geëlectrocuteerd :wink:

  Maar je videokaart zal echt niet zomaar kapot gaan als je je pc in een ongeaard stopcontact hebt. In het vervelendste geval heb je een lekspanning op de case en een brom in je speakers.

  Kaart lijkt me idd niet helemaal fris als hij ook in een ander systeem niet werkt. Daarbij wel de extra stroomvoorziening aangesloten op de kaart?
 • [quote:39732a732c="gekido"]De voeding kan ook de geest hebben gegeven……… Of brakke intern geheugen……[/quote:39732a732c]

  Die voeding leek mij ook een voor de hand liggende oorzaak. Vandaar dus de test in mijn andere systeem.

  @sander_e_s
  Onze computers staan boven en daar hebben we geen geaardde stopcontacten. Maar toen ik zijn oude GF2 GTS weer in de pc zette werkte alles weer gewoon perfect. Dan zou heel toevallig alleen de videokaart een tik gehad moeten hebben

  @comp-freak

  Ik heb de extra stroomvoorziening gewoon aangesloten. Ik heb het ook nog een test gedaan door alle overige apparaten (HDD, cd-roms) van de stroom af te halen, zodat alleen de videokaart er nog op zat, maar ook dat hielp niet.

  Groetjes Ivo
 • Zelfs die pinnen zien er nog helemaal gaaf uit Sander.

  Dus ik begin toch wel bang te worden dat het nogal een miskoop was. Misschien toch een proberen of de verkoper nog tot iets bereid is. Heb 'm pas 6 weken of zo.
 • Ik wens je veel succes. Dat blijft toch altijd het nadeel van het kopen van 2e hands spullen. Misschien dat door het warme weer je systeem veel te warm is geworden en dan is het niet te wijten aan de verkoper.
 • ik denk aangezien het dus afgelopen week pas verkeerd ging en je hem al 6 weken hebt het niet te weiten is aan de verkoper.
 • Hmm, ja eigenlijk hebben jullie ook wel gelijk. Nou ja, dan wordt het bij Mycom een nieuwe halen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.