Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Resolutie verhogen @ TFT

Anoniem
Dracoplasm
4 antwoorden
 • Hallo.

  Ik heb mss een ongewone vraag, doch stekt dit mij.

  Ik heb een 17" 14ms TFT schermpje. Nu is de max reso 1280x1024.
  Hiervoor heb ik een 21" CRT gehad, welke ik standaard op 1600x1200 had staan. Ik vind de opmaak van het beeld @ TFT te groot als ik hem op 1280x1024 heb staan. Zet ik hem hoger, valt het beeld automatisch uit.

  Nu heb ik ooit eens ergens een discussie over dit verhaal gelezen over iemand die stelde dat je de resolutie van een TFT kon manipuleren met bepaalde softwaretweaks, waardoor je je resolutie danig hoger zou kunnen zetten, maar kan die discussie (natuurlijk) niet meer vinden, alsook kan ik zo 1,2,3 niet vinden waar die tweakdrivers zich bevinden, áls ze al bestaan.

  Daarom wil ik hier even vragen of iemand weet of dit überhaupt mogelijk is, en of het gans schadelijk is of niet, of in hoeverre.

  ThnQ
 • De resolutie van een tft scherm is absoluut, daar valt niets aan te verhogen. Wat je natuurlijk wel kunt doen, is letters kleiner instellen. Denk dat het toch een kwestie van wennen is, 1600x1200 is nou eenmaal een stuk hoger.
 • Mja, naja .. dan moet ik er maar mee leven.
  Letters kleiner zetten heeft geen zin. Het gaat mij er puur om zodat ik met meerdere vensters kan werken. Nu is het te groot voor mij.

  Dan maar een 3-kwart jaar wachten, dan komt er een 21" TFT :)
 • Zijn er al wel, of 24 inch ;)

  die doen 1600x1200 of hoger.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.