Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

wil er mij dit iemand uitleggen

Anoniem
None
8 antwoorden
 • zie volgende link :

  http://www.theinquirer.net/?article=25169

  Ik had reeds gehoord dat met de nieuwe windows (vista) je je huidig beeldscherm of althans het overgrote merendeel ervan niet zou kunnen gebruiken, nu volgens dit artikel is je videokaart er ook aan voor de moeite.

  Maar als je bv XP blijft gebruiken blijft alles toch zoals het is of niet ?
  maar uiteindelijk ,oet je dan toch overstappen omdat na enkele jaren (als het zo lang duurt) sommige programma's enz… alleen maar VISTA compatibel zullen zijn.

  Zelf weet ik er niet echt het fijne van, iemand hier wel ?

  Alvast vind ik het allemaal niet veelbelovend en microsoft doet zen best om ons geld eens goed uit de zakken te schudden met nog minder vrijheid en des te meer verplichtingen, kwestie van lef zeker.

  PS : wist niet goed waar te plaatsen maar leek me meer in videokaarten en monitoren te passen
 • Microsoft zet zwaar in op DRM. Dat van die monitors heeft meen ik te maken met bescherming van DVD's, of downloadbare films met DRM protectie. Vind het wel een beetje onzinnig worden. Er wordt ook beweerd, dat onboard video niet meer voldoende zal zijn voor de interface.

  Ik denk dat XP het nog wel een tijdje uithoudt.
 • Het is jammer dat ik hier de link niet kan plaatsen (clean install van xp achter de rug) maar heb als ik het goed heb bij tweakers een stukje gelezen dat AGP geeen genoeg power biedt om VISTA lekker te laten draaien, vensters in en uitklappen en dat soort ongein…… Het zou pas goed werken met de transfersnelheid van PCI-Express…… Wat zou hiervan waar zijn???
 • [quote:0f349d3871="gekido"]Het zou pas goed werken met de transfersnelheid van PCI-Express…… Wat zou hiervan waar zijn???[/quote:0f349d3871]Lijkt me onzin, omdat de meeste PCI-Express kaarten van nu ook niet meer bandbreedte gebruiken dan AGP 8x. Het lijkt me erg stug dat straks iedereen moet gaan upgraden naar een 7800GTX om Vista te kunnen draaien, want dan is het bij voorbaat al een flop.
 • lijkt mij ook, zou belachelijk zijn als je niet eens je os kan draaien met onboard laat staan dat het niet kan met je agp kaartje.

  Heeft dat ding nog meer krankzinnige systeem vereisten:
  iets als minimaal een fx-57 ofzo, alleen nog maar nforce 4 mobo's.

  Ik denk dat Vista keihard flopt als dat zo zou zijn.

  Wat is er trouwens zo zwaar aan de interface van Vista?
 • Een test van vista beta 1:
  http://www.pcmag.com/article2/0,1895,1840730,00.asp
 • Je kunt hem beter zelf testen (mijn download wil niet verder :( ).
 • Ik heb/had hem draaiend, en geen problemen met men 9600 xt en een tft monitor. Draaide prima.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.