Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

TFT scherm voor fotobewerking

Anoniem
Prin0096
8 antwoorden
 • Dag mensen,

  Ik ben op zoek naar een 20" of 21" TFT scherm voor fotobewerking. Het scherm moet kunnen draaien, d.w.z. "op z'n zijkant". Hebben jullie hier adviezen voor of zijn er punten waar ik vooral op moet letten ?

  Bij voorbaat dank voor jullie advies.
 • Let vooral op de kleurechtheid. Er zijn maar weinig tft's geschikt voor serieuze fotobewerking.
 • Echt geen ruimte voor een (veel betere) crt?
 • [quote:df703cf0d9="evisu"]Echt geen ruimte voor een (veel betere) crt?[/quote:df703cf0d9]Draait wat lastig 90 graden, zo'n joekel van een beeldbuis. 8)
 • Geen ruimte voor een CRT. Ik heb zelf zitten denken aan een NEC of een Samsung, maar kan nergens iets vinden of deze goed zijn voor fotobewerking.
 • [quote:d3827acba1="Obi-wan-kenobi"][quote:d3827acba1="evisu"]Echt geen ruimte voor een (veel betere) crt?[/quote:d3827acba1]Draait wat lastig 90 graden, zo'n joekel van een beeldbuis. 8)[/quote:d3827acba1]

  Ik heb er 1 thuis staan, en gaat heel soepel, hangt in een kwart cirkel van metaal, alleen al erg oud ;-)

  Je kan een tft natuurlijk ook altijd nog ophangen aan een beugel die rond draaien kan, of heb je dan niet het benodigde effect?
 • [quote:a78fe720fc="Frenetic"]Geen ruimte voor een CRT. Ik heb zelf zitten denken aan een NEC of een Samsung, maar kan nergens iets vinden of deze goed zijn voor fotobewerking.[/quote:a78fe720fc]Ik weet wel dat Iiyama speciale GraphicPro monitoren verkoopt. Maar wat mag zo'n ding kosten? :roll:
  http://www.pixmania.nl/nl/nl/128771/art/iiyama/tft-monitor-20-prolite-h2.html?rd=1
 • misschien kan je een keer kijken voor een scherm van Apple, die zijn vrij scherp.
  Het nieuwe 24 inch scherm van Dell is vrij goed, dat is trouwens ook getest door de grafische afdeling van Computer Totaal, maja das is wel een stukje groter, maar hij kost wel minder dan 1000 euro.

  De schermen van Nec heb ik mogen testen, 21 inch, had er twee thuis staan. Ik was er niet echt tevreden over en heb ze dan ook weer weggedaan, die waren ook kantelbaar en dergelijke.

  Ik ga binnenkort eens kijken voor dat scherm van Dell, kijken of dat wat is.
  Ik gebruik de schermen voornamelijk voor Adobe Photoshop cs/cs2, fotobewerking dus.

  Hopelijk heb je hier wat aan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.