Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Keuze TFT scherm voor Games

Anoniem
None
21 antwoorden
 • Ik ben dus weer eens aan het kijken naar een TFT scherm, naar mijn idee is de markt een stuk verder ontwikkeld, en is het prijsniveau danig gedaald dat het zeer interessant wordt om een TFT aan te schaffen. Doel is vooral internetten, beetje office etc, en uiteraard games. Videokaart is een 9700pro, voorzien van een DVI aansluiting. Hopelijk trekt deze het een beetje op 1280x1024, anders moet ik lager, en dan komt de interpolatie van het scherm om de hoek kijken..

  Ik zit alleen te twijfelen, tussen 17" en 19", en welk scherm ik dan neem. Budget wil ik zo rond de €300 leggen. De schermen waar ik vooral tussen twijfel is de alom gerespecteerde 19" BenQ FP937+ met 8ms, en de 17" Samsung 730BF, met 4ms overdrive.

  Ze kosten ongeveer hetzelfde. Als het zo is dat die BenQ niet onderdoet voor de Samsung, dan houd ik die zeker in mn achterhoofd, voorkeur gaat momenteel voor de 17" Samsung op basis van specs / prijs.

  Als iemand nog andere schermen voor €300 weet, dan sta ik open voor eventuele suggesties. Scherm wordt mits het kan, in september aangeschaft.
 • Ik heb ook erg veel intresse hierin, ben ook op zoek naar een ander tft scherm om mijn halfjaar oude 17"Philips te vervangen, ik wil ook een maatje groter en had eigenlijk voor dat bedrag ook de benq op het oog.
 • Het vershil tussen 8 en 4 ms is niet te zien, de contrastratio's, lichtopbrengst en andere dingen gaan nu meespelen. Contrastratio is volgens mij na reactie snelheid het belangrijkste. Deze zou ik zo hoog mogelijk pakken. Lichtopbrengst is een questie van smaak.
 • Die 4 ms is wel met overdrive.. een kleur wordt bepaald door het voltage. Met overdrive schakelt hij met vol vermogen over, tot de juiste kleur, en gaat dan naar het juiste voltage. Dit schakelt iets sneller, ook bij andere combinaties dan zwart - wit - zwart etc (wat dus laagste - hoogste - laagste spanning is, wat het makkelijkste en snelste is.)

  Volgens mij is ook de contrast ratio van de samsung hoger. Lichtopbrengst zit met een TFT zowieso wel ok.

  Maar ik zit dus nog echt te twijfelen tussen de mindere specs en 19" en de betere specs en 17". Nu weet ik dat die BenQ wel geschikt is voor games, maar 4 ms lijkt me net iets strakker.
 • Zelfs met 12Ms ben je meer dan goed en zal je geen hosting hebben in je games.
 • :P hosting ?? ghosting neem ik aan.
 • Die samsung heeft dus ook ong. 4 ms bij grijs-zwart-grijs. En dan zal blauw-rood-zwart ongetwijfeld ook sneller zijn, dan bij een standaard 8ms paneel. Die 8ms heeft alleen 8ms bij zwart-wit-zwart…. en het is de vraag of je het verschil gaat zien..
 • Al dat "gedoe" en compromissen van kleuren/ghosting/prijs etc heeft ervoor gezorgd dat ik gewoon maar ff lekker klungel op me 19" crt :)
 • Volgens wat heen en weer gePM met de rode draak is de 19" van de BenQ voordeliger tov van de 17" samsung, dan de 8 vs. 4 ms.

  Daarnaast heeft die Benq zich al bewezen als goed scherm. Ik denk dat het een 19" wordt, ik kan altijd nog kijken wat de 4 ms schermen gaan doen, aangezien ik over ongeveer een maand een scherm wil aanschaffen.

  Andere schermen zijn uiteraard ook nog welkom als optie om eens grondig te bekijken. Budget is dus €300 (Om en nabij, dus hoeft niet strak 300 te zijn)
 • Ik zag op zich ook wel wat in de BenQ FP937+
  Maar las net dat deze minder geschikt is om dvd's op te kijken, nou heb ik een erg mooie ht setup thuis met een erg goede tv, maar ik kijk zo nu en toch toch ook nog wel eens een divx-xvid/dvdtje op mijn pc.

  Zou ik er dan op achteruitgaan tov mijn Philips 17" 16msec. tft?
 • Voor echt mooie kleuren moet je een ander type paneel hebben, die hebben een slechtere responstijd, dus voor games minder geschikt.
 • [quote:f6d175ce38="tilt"]:P hosting ?? ghosting neem ik aan.[/quote:f6d175ce38]

  ghosting bedoel ik dus :lol:

  on topic .
  19 inch is meer dan genoeg, ik gebruik ook een 19inch en vind dit ideaal
 • [quote:de13cda4db="Dracoplasm"]Ik zag op zich ook wel wat in de BenQ FP937+
  Maar las net dat deze minder geschikt is om dvd's op te kijken, nou heb ik een erg mooie ht setup thuis met een erg goede tv, maar ik kijk zo nu en toch toch ook nog wel eens een divx-xvid/dvdtje op mijn pc.

  Zou ik er dan op achteruitgaan tov mijn Philips 17" 16msec. tft?[/quote:de13cda4db]

  Die BenQ FP937+ kopen en je pc aan je tv aansluiten (simpel en goedkoop) en je kan je Divx ideaal kijken op je ht setup ;)
 • [quote:0f9983b6e7="Dracoplasm"]Ik zag op zich ook wel wat in de BenQ FP937+
  Maar las net dat deze minder geschikt is om dvd's op te kijken, nou heb ik een erg mooie ht setup thuis met een erg goede tv, maar ik kijk zo nu en toch toch ook nog wel eens een divx-xvid/dvdtje op mijn pc.

  Zou ik er dan op achteruitgaan tov mijn Philips 17" 16msec. tft?[/quote:0f9983b6e7]
  Zelf heb ik er ook lang tegen aan zitten hikken en uiteindelijk toch de knoop doorgehakt.
  Morgen komt er een nieuw systeem met een Benq FP937 19" tft.

  Hoewel ik geen gamer ben en meer waarde hecht aan goed, kwalitatief en rustig beeld ben ik toch voor de benq gegaan.
  Het is een relatief voordelig scherm met dvi en wordt goed gewardeerd in diverse tests.
  Hij zal morgen uitgebreid getest worden door mij om zeker te zijn dat er geen dode pixels in zitten etc. dus ga ik ook o.a. wel een dvd'tje kijken.
  Ik laat nog wel weten wat ik er van vindt. :wink:

  P&B
 • Vertel gelijk of je de 12ms of 8ms versie heb.
  Of zijn dat 2 versies?
  Iig hoorde ik dat films beter gingen met de 12ms en dat je daar nog 'redelijk' op kan gamen.
 • Ik kan op mijn 16mse4c. ook perfect gamen, totaal geen problemen, dus op die 1"2msec. zal t ook wel lukken.

  En ik weet dat ik het op mijn tv aan kan sluiten, maar daar heb ik geen zin in, ik wil gewoon ook vanuit mijn bedje mijn serie's kijken, op mijn ht set heb ik zo'n beetje 400 orginele dvd's vanuit de hele wereld, dat setje doe ik geen slechte kopie aan ;-)
 • Maar de FP937+ is maar 4 cent duurder :wink:

  Dus een beter scherm voor praktisch dezelfde prijs :)
 • [quote:4d032dbe08="evisu"]Vertel gelijk of je de 12ms of 8ms versie heb.
  Of zijn dat 2 versies?
  Iig hoorde ik dat films beter gingen met de 12ms en dat je daar nog 'redelijk' op kan gamen.[/quote:4d032dbe08]
  Volgens mij gaat het om de 12ms versie, maar dat horen jullie nog wel.
  Als alles goed was verlopen had ik het nieuwe systeem nu al in huis gehad, maar helaas net vandaag de pech van een lekke band :x.
  Zometeen dus snel even een nieuwe band halen en er onder zetten, want met een thuisbrenger kom je niet ver.
  Dus hopelijk heb ik in de namiddag beter nieuws voor jullie :wink:.

  P&B
 • Ik heb nu iets meer dan een jaar een 16ms 17" tft scherm, en tot nog toe geen ghosting gehad in games (games die ik speel zijn bf1942, bf2, nfs series, farcry, C&C series).

  16ms is zat hoor
 • ik wil geen 16 ms, ook geen 12, gewoon 8 of minder, omdat daar vrijwel zeker geen ghosting te vinden is. En de prijzen van een 12 ms of 16 ms scherm liggen niet veel lager…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.