Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Welke driver voor Asus X800XL?

Anoniem
arjant2
10 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb voor de zomervakantie een nieuwe pc gekocht; AMD64 3500, MSI moederbord, en deze Asus X800 XL erin dus. Nu heb ik een drivercd van asus, en als ik die in mijn pc doe, loopt het hele systeem vast. Ik ben van plan om een volledige nieuwe installatie te doen, want er zit weer heel wat rotzooi op. Alleen weet ik niet welke driver ik moet installeren. Een 'asus' driver, of de nieuwe driver van ati.com? Ik las op de doos van mijn videokaart iets over overclocktool, iets wat handig is om te gebruiken? Ook zit er op mijn MSI moederbord een zogenaamde 'dynamic overclocktool' in de bios. Moet ik die aan of uitzetten?

  Een paar vragen die dus voor de zomervakantie achterwege zijn gebleven, ik heb de pc gebouwd en geinstalleerd en ben 2 weken later op vakantie gegaan.. Wie kan mij helpen?


  Misschien handig om te vermelden: ik werk momenteel met XP SP2. Is het handig dat ik meteen overstap op XP64 bit of zal ik bij XP blijven?
 • gewoon www.ati.com en daar de nieuwste ATI catalyst downen :)
  Meestal zijn de nieuwste drivers aan te raden, omdat er vooral voor de nieuwere kaarten optimalisaties en bugfixes voor bepaalde games inzitten
 • Mensen worden ook te lui om ook maar verder te kijken dan hun neus lang is he ;)

  FAQ: Zoek hier eerst voor dat je wat post! [Ver 3.41]

  [quote:a3025faec1]9. Wat voor ATI Radeon kaarten zijn er zoal en welke driver heb ik daar voor nodig?[/quote:a3025faec1]
 • Het gaat mij erom hoe het dan zit met dat overklokken en het feit dat als ik de asus driver installeer er ook echt staat Asus Extreme X800XL. Als ik de ati driver installeer staat er gewoon X800 series geloof ik..

  Maar qua prestaties is dat dus in het voordeel van de ati driver?
 • ik heb dezelfde kaart en ik heb gewoon de laatste catalyst geinstalleerd.
  met atitool is overklokken geen probleem.
 • Atitool is inderdaad eigenlijk altijd te prefereren boven mooi grafische fabrieks tooltjes naar mijn mening.
 • Ok, catalyst 5.8 komt erop. Hoe zit het met dat dynamic overclock van msi in de bios? Is dat aan te raden, en zo ja op welke settings?
 • [quote:7c908c4fd6="Vandread"]Atitool is inderdaad eigenlijk altijd te prefereren boven mooi grafische fabrieks tooltjes naar mijn mening.[/quote:7c908c4fd6]Niet helemaal mee eens. dat tooltje van asus is best aardig.
  ook in verband met direct monitoren van je temps en de fanspeed.

  Wat betreft dat msi overklokken, zou ik voorlopig maar uitzetten.
  heb je toch niet direct nodig of wil je meteen het meest uit je pc gaan halen? ik zou eerst maar eens kijken hoe hij zo bevalt.
 • ATiTool geeft ook de temperaturen weer, en er zit een mooie artifacttester in :) superhandig :)
 • [quote:941b08b2e5="NoepZor"]ATiTool geeft ook de temperaturen weer, en er zit een mooie artifacttester in :) superhandig :)[/quote:941b08b2e5]
  En volgens mij kan die zelfs ook je fanspeed aanpassen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.