Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

6600GT dood na verkeerde resolutie?

Anoniem
None
35 antwoorden
 • Niet iedereen heeft een paar honder euro zo 123 klaarliggen om een nieuwe graka te kopen (of wat kost zo'n ding) :roll:
 • Heb je een ander scherm?
  Wellicht was je "Monitor(en) Daewoo 17" " niet zo blij met de resolutie.
  Haal hem iig even een tijdje van de stroom af.
 • Ik heb vanmiddag de zalman vf700-alcu-LED gemonteerd op mijn XFX 6600GT. Alles werkte, de temperatuur daalde zelfs van 59 tot 37 graden. Hij heeft zo'n 5 uur stabiel gedraaid. Ik had America's Army gedownload en die startte ik zojuist op. Ik veranderde de resolutie naar 1280x1024. Daarna drukte ik op alt+tab omdat ik een melding van de firewall kreeg. Toen ik terugging naar America's Army stond die opeens op een resolutie van 1024x een vaag getal (niet 768). Er stond een melding bij over dat het systeem het misschien niet aan zou kunnen. Voordat ik ergens op klikte liep de pc vast met allerlei rare kleuren. Na een reset startte de pc ook niet meer op maar zag ik alleen maar rare kleuren. Ik heb meteen daarna de originele koeler eropgezet, maar dat hielp niet. Met een oud agp-kaartje bootte hij meteen. Ik heb geen andere pc waarin ik de 6600gt kan testen.
  Wie weet raad???

  Hier een plaatje van wat je ziet bij het opstarten:
  [img:9a66cf483a]http://img321.imageshack.us/img321/2957/scherm5qr.th.jpg[/img:9a66cf483a]
 • Heb je hem al geprobeerd in veilige modus op te starten? Of geeft hij GELIJK bij het Booten al geen normaal beeld meer?

  Zie je eventueel gekke dingen op de videokaart?
 • Kun je met die 6600GT nog wel booten in de veilige modus? Als dat kan zou je de drivers van daaruit kunnen verwijderen, kijken of hij vervolgens wel weer normaal start en dan de drivers opnieuw installeren. Want het lijkt mij waarschijnlijker dat dit gewoon een softwareprobleem is dan een hardwaredefect.

  DarkCrusader was me net voor.
 • [quote:7d6fe4f1f8="DarkCrusader"]Heb je hem al geprobeerd in veilige modus op te starten? Of geeft hij GELIJK bij het Booten al geen normaal beeld meer?

  Zie je eventueel gekke dingen op de videokaart?[/quote:7d6fe4f1f8]

  Dit gebeurt gelijk na het booten, ik kan dus zelfs niet meer in het BIOS komen. De drivers heb ik al met een ander kaartje verwijderd.
 • Ik heb precies het zelfde beeld gehad bij mijn MSI 6600gt, bij mij gebeurden het nadat ik waterkoeling had geinstaleerd. Ik ben toen naar een pc winkeltje gegaan en daar zijden ze dat de chip van binnen stuk was gegeaan, dus ik geef je weinig hoop. Ajaj dat klink wel heel erg definitief, misschien heeft iemand een oplossing. Zou voor mij ook wel leuk zijn :P
 • als ie echt direct zo'n beeld geeft , dus eigenliujk nog voor je drivers (hardwareversnelling) ingeschakeld zijn is er wel degelijk iets goed fout.

  Ik heb een lichte vrees dat je core beschadigd is door de koeler te plaatsen (ta hard aangespannen? niet gelijkmatig aangespannen?) .

  Dit kan normaal gezien niet door een "slechte resolutie" te gebruiken.

  Zit er nog garantie op die kaart ? zo ja, met de originele koeler erop moet het wel lukken om ze terug in te geven en een nieuwe te krijgen. zolang je maar niet piept van je koeler verhaal
 • Nog even los van het feit dat wie de kaart goed gaat bekijken toch wel achter de wisseling van koeling komt, vraag ik me af waar we hier mee bezig zijn. Als je risicovolle modifikaties aan gaat brengen en het GAAT mis, wees dan een kerel en neem zelf de konsekwenties, zeg ik altijd maar. De oude koeling terugfrutselen en naar de winkel vind ik zelf een wat achterbakse methode van werken…..

  Begrijp me goed: ook ik heb in mijn eigen systeem een paar wijzigingen doorgevoerd. Mocht IK morgen iets verkloten dan neem IK daar de gevolgen van.
 • [quote:e4f5759d36="Vandread"]Heb je een ander scherm?
  Wellicht was je "Monitor(en) Daewoo 17" " niet zo blij met de resolutie.
  Haal hem iig even een tijdje van de stroom af.[/quote:e4f5759d36]
  Nog niet geprobeerd, maar aangezien hij het met een ander kaartje wel doet denk ik niet dat dat het probleem is.

  EDIT: en hij boot ook niet verder, dus het ligt niet aan de monitor
 • Dat begrijp ik. Ik ben zelf ook niet roomser dan de paus, maar je kunt zoiets ook bedenken VOOR je gaat modificeren. Feitelijk is het oplichting. Je doet iets met een produkt wat volgens garantievoorwaarden absoluut niet mag. Het gaat fout en dan probeer je de boel te belazeren.

  Wie zoiets doet hoeft hier op het forum ook later niet meer aan te komen met dikke verhalen over een winkel/leverancier die zich niet goed aan de regels houdt. De regels gelden aan beide kanten, toch?

  Ik ben echt geen regeltjespolitie, maar als je duidelijk zelf de regels overtreedt en de risikos aangaat, moet je achteraf niet het zaakje op het bordje van een ander leggen. Meer zeg ik niet.
 • [quote:7e5b68a446="KeesA"]Dat begrijp ik. Ik ben zelf ook niet roomser dan de paus, maar je kunt zoiets ook bedenken VOOR je gaat modificeren. Feitelijk is het oplichting. Je doet iets met een produkt wat volgens garantievoorwaarden absoluut niet mag. Het gaat fout en dan probeer je de boel te belazeren.

  Wie zoiets doet hoeft hier op het forum ook later niet meer aan te komen met dikke verhalen over een winkel/leverancier die zich niet goed aan de regels houdt. De regels gelden aan beide kanten, toch?

  Ik ben echt geen regeltjespolitie, maar als je duidelijk zelf de regels overtreedt en de risikos aangaat, moet je achteraf niet het zaakje op het bordje van een ander leggen. Meer zeg ik niet.[/quote:7e5b68a446]

  Ik heb me er al bij neergelegd dat ik een nieuwe kaart moet kopen…
 • Heb je geen garantie meer? Stock koeler weer erop en teruggaan? :)
 • [quote:e6a7b08d6a="KeesA"]verhaal[/quote:e6a7b08d6a]
  En ik vind het brutaal dat jij hier iemand de les gaat lezen, mag een persoon zelf oordelen over wat hij wel of niet doet. ;)

  @TS
  Maaruh stuur je bon en die kaart naar mij op en je krijgt de helft van de 2e hands waarde als ik garantie krijg :lol:
 • Idd, niet christelijk, wel goedkoop 8)
 • Heb hem via Ebay gekocht bij iemand die (nog steeds) allerlei moederborden en videokaarten nieuw verkoopt. Ik zou garantie bij XFX moeten hebben (stond er toen bij), maar heb (uiteraard :S) nog geen reactie terug van de verkoper (heb een mailtje gestuurd). Ik koop iig nooit meer zoiets via ebay….
 • [quote:676b0a5996="Vandread"][quote:676b0a5996="KeesA"]verhaal[/quote:676b0a5996]
  En ik vind het brutaal dat jij hier iemand de les gaat lezen, mag een persoon zelf oordelen over wat hij wel of niet doet. ;)

  @TS
  Maaruh stuur je bon en die kaart naar mij op en je krijgt de helft van de 2e hands waarde als ik garantie krijg :lol:[/quote:676b0a5996]Ik lees niemand de les en vertel niemand wat ie moet doen. Ik constateer dat ik het slappe hap vind om zelf iets te verkloten en dan een ander er voor te laten opdraaien. Als dat WEL jouw mentaliteit is vraag ik me af hoe hard JIJ piept als je merkt door een ander belazerd te worden.

  Als enig fatsoen er niet toe doet, ben ik verder uitgepraat.
 • [quote:4d69fbf9a6="KeesA"]Ik lees niemand de les en vertel niemand wat ie moet doen. Ik constateer dat ik het slappe hap vind om zelf iets te verkloten en dan een ander er voor te laten opdraaien. Als dat WEL jouw mentaliteit is vraag ik me af hoe hard JIJ piept als je merkt door een ander belazerd te worden.

  Als enig fatsoen er niet toe doet, ben ik verder uitgepraat.[/quote:4d69fbf9a6]
  Ik vind het onzin dat je bij een cpu wel de koeler mag verwisselen en bij een gpu niet. Een Socket A cpu is net zo kwetsbaar en toch vervalt daar de garantie niet als je de koeler verwisseld.
  Voor de rest heb ik een rechtsbijstandsverzekering dus kom maar op :wink:
 • vandread : niet helemaal mee eens. CPU en kooler zijn 2 losse onderdelen. Bij de videokaart is de koeler er fabriek af al op gemonteerd.
  Je rechtsbijstandverzekering zal het niet in behandeling nemen als je zelf hebt gemodificeerd.

  Topic starter : ethiek buiten beschouwing gelaten, je kan hem opsturen en hopen dat een sul ernaar kijkt of niet (geen tijd), dan heb je geluk, echter kijken ze er wel naar of bij de importeur dan kan je tenminste onderzoekkosten verwachten.
 • [quote:7aa118b829="Bosje"]vandread : niet helemaal mee eens. CPU en kooler zijn 2 losse onderdelen. Bij de videokaart is de koeler er fabriek af al op gemonteerd.
  Je rechtsbijstandverzekering zal het niet in behandeling nemen als je zelf hebt gemodificeerd.

  Topic starter : ethiek buiten beschouwing gelaten, je kan hem opsturen en hopen dat een sul ernaar kijkt of niet (geen tijd), dan heb je geluk, echter kijken ze er wel naar of bij de importeur dan kan je tenminste onderzoekkosten verwachten.[/quote:7aa118b829]
  -Is natuurlijk ook wel zo, maar een gpu is vaak robuster als zo'n athlon xp.
  -Ik heb het over als ze mij bedonderen ivm Kees zijn opmerking hoe ik me zou voelen (eigen bedrijf ;))
  -Er zijn een flink aantal gevallen die ik ken van gewoon garantie krijgen na gebruik van niet orginele koeler. bv van een mainboard van mijzelf (chipsetkoeler) En ook van ati 9700pro die gewoon rma ging (he noebzor :P 2fast is ook zo'n handelaar he ;)) maar het kan ook wel eens minder uitpakken zelfs als je nog de orginele koeler erop hebt zitten… en op ze minst hoef je echt niet onderzoekskosten te verwachten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.