Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

SLI of wachten op crossfire

Anoniem
r.marijnissen
7 antwoorden
 • Ik wil een nieuw systeem samenstellen.
  Ik heb het volgende systeem op het oog:

  http://www.alternate.nl/html/shop/productDetails.html?artno=SHDV08&

  Nu vraag ik me af of er al mensen goede of slechte ervaringen hebben met SLI.
  Tevens vraag ik me af of ik niet beter een systeem kan samenstellen met een Radeon X800 XL kaart.
  Of misschien kan ik dan beter wachten en een crossfire systeem moederbord kopen.
  Al met nogal wat dilemma's, maar je ik denk dat iedereen hier mee zit.
  Het moet een gamer PC worden, zonder monitor en andere randapparatuur ligt het budget rond de 1200 euro

  Greetings 2UALL

  Munchy
 • Voor dat geld heb je volgens mij geen SLI systeem, overigens zijn er al best veel vragen geweest over SLI. Je zou eens kunnen zoeken op dit forum.
  SLI is wel geinig, als je games hebt die het ook ondersteunen. Verder is het nog al moeilijk om het aan de praat te krijgen, en natuurlijk behoorlijk prijzig.

  Ik zou in ieder geval nog wachten op reacties van de andere forummers, de dingen die ik hierboven heb neergezet kloppen volgens mij allemaal wel, maar ik heb het ook maar gelezen op dit forum.
 • Tegenwoordig heb je kaarten zoals de 7800GTX , deze zijn zo sterk dat je CPU zelfa al is het bv een 4000+ in de meeste gevallen nog een bottleneck vormt, dus eigenlijk is SLI volledig uit den boze mijn inziens.

  Exhter, wil je perse toch twee vid kaarten in je systeem zou ik toch crossfire afwaxhten, crossfire werkt in iedere game zonder dat daarvoor ondersteuning moet zijn vanuit de driver wat bij SLI het geval is
 • Als je geen haast met upgraden hebt zou ik wachten tot eind van het jaar, CrossFire is vermoedelijk gewoon leverbaar en ATI's R520, RV515 en RV530 ook. Men weet tegen die tijd ook hoe SLI en CrossFire tegen over elkaar staan met de high-end kaarten.
 • Crossfire is idd beter en wordt beter ondersteund. Ik betwijfel echter het nut van SLi of Crossfire als je geen 4800+ hebt of een FX-57. Mijn 3500+ heeft soms al moeite om mijn X800pro bij te houden, laat staan een GF7800GTX :o Pas bij 1280x1024@6xAA begind het een ander verhaal te worden. Ben je dus van plan om Crossfire te gebruiken dan is het wel wijs om de hoogste AA aan te zetten omdat anders je CPU het niet bijbeend. Anti-Aliasing en Anisotrophic filtering legt een zware last op je GPU en is CPU onafhankelijk waardoor het geheel meer in belans komt.
  Sli of Crossfire heeft geen zin als je gamed op 1024x768 of geen hoge Anti-Aliasing gebruikt op hoge resoluties.
 • Ik denk dat ik maar van crossfire en/of SLI af zie.
  De PC is voor mijn zoon en hij heeft nog een goede 17" IIyama.
  Deze wil ik nog niet weg doen, ik geloof dat voor een 17" monitor 1024X768 de beste instelling is. SLI of crossfire heeft dan geen zin heb ik begrepen.

  Greetings 2UALL

  Munchy
 • Kun je beter doen. Voor 1024x768 is het niet echt zinnig. Daar komt ook nog eens bij dat op een CRT monitor minder Anti-Aliasing nodig is om een goed beeld te krijgen (techniek van beeldopbouw).

  Bespaar je onnodig geld en koop een X800pro. Die kaartjes zijn zuinig en trekken 1024x768 de komende tijden met gemak.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.