Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

[ATi Radeon 9800 Pro] Probleem na installatie drivers

6 antwoorden
  • Hi, Sinds enige tijd heb ik een ATi Radeon 9800 Pro, 2e hands. Alles draaide perfect, totdat ik vreemde artifacts bij onder andere 3ds Max begon te zien. Vreemde miniscule zwart-witte blokjes bij de 3d-weergave en faces van meshes ([b:623629e764]face = 3-hoekig vlak in een 3d model[/b:623629e764]) die oppeens verkeerd geplaatst zijn (zou ook aan het programma zelf kunnen liggen). Dit had ik verder niet in andere 3d applicaties, dus ik heb het maar laten liggen. Totdat ik de demo van F.E.A.R. installeerde, en de vreemde artifacts ook bij die game zichtbaar waren, (faces die overal door het beeld liepen, zwarte lijntjes en blokjes over het scherm). De instellingen in F.E.A.R. laag gezet, niets hielp. Toen heb ik de ATi Radeon CATALYST drivers opnieuw geinstalleerd, maar ook dat bleek niet te helpen. Na zoeken op het C!T forum bleek het soms te helpen om VPU Recover uit te schakelen. Dit gedaan, windows opnieuw opgestart, maar toen kreeg ik in windows alleen maar zwart scherm. Windows 1e x opnieuw geinstalleerd, braaf SP2 geinstalleerd, daarna weer de catalyst drivers. Reboot, vreemde artifatcs in windows, zwart scherm, etc. Windows 2e x opnieuw geinstalleerd. Tijdens de installatie het 'selectiebalkje' bij setup, omgeven door paarse lijntjes. SP2 geinstalleerd, CATALYST drivers weer geinstalleerd, bleek het aan de drivers te liggen. Zodra ik de ATi Catalyst drivers installeer, crasht '[b:623629e764]cli.exe[/b:623629e764]' (ATi Catalyst drivers blijkbaar), en krijg ik daarna zwart scherm. Daarna die drivers verwijderd, de Omega drivers geprobeerd (gevonden in de FAQ), maar zodra ik windows boot, krijg ik gewoon zwart scherm na het laden van windows (lijkt op zoiets wanneer je je resolutie te hoog zet). VPU recover stond op dit moment gewoon aan. Het leek me in eerste instantie een te ver overgeclockte kaart, maar ik heb 'm niet overgeclockt, en ik kon 'm niet downclocken omdat ik de drivers niet fatsoenlijk aan de praat krijg. De temperatuur is goed lijkt me, ik heb een Zalman koelelement eraan hangen met een huge Zalman koeler, koelelement blijft koud. Verdere evt. nuttige system specs: -asrock K7S8X mobo -768mb DDR -ATi Radeon 9800 Pro Ik hoop dat iemand deze symptomen herkend of enig idee heeft hoe ik dit kan oplossen. Ik heb het garantiebewijs niet, omdat de persoon blijkbaar is vergeten het mee te sturen en niet reageerd op m'n emails. :evil: :cry: [edit]dus m'n pc werkt nu wel, maar zonder ATi Radeon drivers, en dat is niet lang vol te houden ;)[/edit]
  • Ik heb ook wel gelezen over mensen die juist problemen kregen NA de installatie van de omega drivers. Deze worden dan niet goed verwijderd bij deinstallatie, of upgraden naar een andere driver. Haal alle drivers eens weg met drivercleaner, en installeer dan de nieuwste catalyst drivers. http://www.drivercleaner.net/
  • Ik heb dat ook al geprobeerd (schone windows install)... =(. Maar zal het toch nog 's een x proberen.
  • heeft niet geholpen, iemand anders nog een idee?
  • ik hoop het niet voor je maar je kaart is volgesn mij beschadigd en daar zal je mee moeten leren leven denk ik.
  • Wat voor voeding heb je?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.