Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Geheugen koelen met duivelse geheugenblokjes

Anoniem
None
19 antwoorden
 • Ik heb (zoals velen weten) een PCX 5750 kaart van ASUS,deze is te leen gesteld aan de buurman, alleen is deze na mijn demonstratie van BF2 ook BF2 gaan spelen, deze kaart heeft geen geheugenkoeling, de prestaties van BF2 met deze kaart zijn enigzins belabberd, daarom wou ik geheugenblokjes halen voor het geheugen om deze te OCen. En aangezien ik te lui ben naar de winkel te rijden deze te halen, zal ik deze nooit krijgen. Nou kwam ik laatst op het idiote idee van mijn oude Pentium i75 MHz koelblok, geheugenkoelers voor mijn DDR geheugen te maken, dit is prima gelukt en ik heb precies de goede maten. Alleen is er 1 probleem:

  Hoe maak ik de koelers vast aan mijn videokaartgeheugen? Kan dit gewoon met een druppeltje koelpasta, of blijft dit niet goed plakken, zijn er trucs hiervoor. (lijm ofzo:S)

  Bedankt

  Sander
 • Warmte geleidende tape of epoxy, alleen krijg je dat laatste nooit meer los en dat eerste isoleert alleen maar :wink: Dan kan je beter gewoon een fannetje er over laten blazen.
 • [quote:3eba41160e="Comp-Freak"]Warmte geleidende tape of epoxy, alleen krijg je dat laatste nooit meer los en dat eerste isoleert alleen maar :wink: Dan kan je beter gewoon een fannetje er over laten blazen.[/quote:3eba41160e]

  Niet gewoon normaal met een beetje koelpasta wat ik gewoon een beetje laat opdrogen?

  En waar kan ik die warmte geleidende tape krijgen, en is deze dubbelzijdig? En is DUCKTAPE ook warmte geleidend?
 • [quote:ceeee54f91="Sander1337"]Niet gewoon normaal met een beetje koelpasta wat ik gewoon een beetje laat opdrogen?[/quote:ceeee54f91]Nope

  [quote:ceeee54f91="Saner1337"]En waar kan ik die warmte geleidende tape krijgen, en is deze dubbelzijdig? En is DUCKTAPE ook warmte geleidend?[/quote:ceeee54f91]Tape raad ik dus niet aan zoals je kan lezen in mn vorige post. Ducktape werkt niet zo, echte warmte geleidende tape is wel dubbelzijdig.
 • [quote:aa38da9c3b="Saner1337"]En waar kan ik die warmte geleidende tape krijgen, en is deze dubbelzijdig? En is DUCKTAPE ook warmte geleidend?[/quote:aa38da9c3b]Tape raad ik dus niet aan zoals je kan lezen in mn vorige post. Ducktape werkt niet zo, echte warmte geleidende tape is wel dubbelzijdig.

  Ik dacht dat je me EPOXY afraadde, maarreh, die dubbelzijdige tape kan dus wel? en zo ja, kan ik die gewoon bij de gamma ofzo kopen?
 • [img:80b525f017]http://img83.imageshack.us/img83/3311/naamloos9dw.th.png[/img:80b525f017]
  zo misschien.
 • weer een dubbel post. :oops:

  Ik heb iets vandaag
 • [quote:699a5a902a="Sander_e_s"]weer een dubbel post. :oops:

  Ik heb iets vandaag[/quote:699a5a902a]

  het is me enigzins onduidelijk:S

  wat moet ik nou precies doen?
 • Je moet wel speciale warmte geleidende tape hebben. Ik denk niet dat dit bij de gamma te vinden is. Waar precies wel weet ik niet. Epoxy is denk ik makkelijker aan te komen.

  Maar ik raad je af om het te doen. Als je het al doet, dan met epoxy, alleen krijg je ze er dan nooit meer af. De winst die je haalt is denk ik klein. Een fan die koele lucht over de kaart blaast moet voldoende zijn.
 • Ten tweede, kun je genoeg winst boeken om het spel goed te kunnen spelen ?

  Als je nu bijv gemiddeld 20 FPS hebt, je boek 20% winst met OC'en, dan zou je gemiddeld 24 FPS halen, waar je dus weinig mee opschiet..
 • Nou. die koelblokjes aan elkasar vastklemmen tot dat ze vast zitten, met kabelbindertjes.

  //geen commentaar op m'n tekeing. ben er lang mee bezig geweest :wink:
 • Wel commentaar :D Chips zitten bij het agp slot? dan kan je sowieso al geen klemmetjes gebruiken :wink: Verder, je moet dan dus klemmetjes hebben, geen bindertjes, want er zijn geen gaten om ze door te steken volgens mij.
 • Wat een onzin, je performance winst zal niehiel zijn of zelfs niets omdat dit soort geheugen over het algemeen amper baat heeft bij dit soort koeling.
 • [quote:2cd819bd63="Vandread"]Wat een onzin, je performance winst zal niehiel zijn of zelfs niets omdat dit soort geheugen over het algemeen amper baat heeft bij dit soort koeling.[/quote:2cd819bd63]


  Na langdurige research, ben ik tot de conclusie gekomen dat CONTACTA PROFESSIONAL de beste plak/warmtegeleiding verhouding heeft, dit had ik nog ergens in huis liggen dus waarom niet.
  Ik heb de koelers gemonteerd dus met CONTACTA PROFESSIONAL (modellijm) en ik heb hierdoor een geheugenklok gehaald van 675 MHz (125MHz extra)

  nu kan mijn buur BF2 dus op 1024/768 spelen

  3DMARK2001SE-
  van 11232 naar 12789

  geen verkeerde mod zou ik zeggen, aangezien het geheugen bij mij in mijn behuizing zonder geheugenkoeling op 30 MHz OC zo warm voelde dat ik uit angst van vernietiging van mijn VGA kaart het geheugen weer terug had geOCt, nu dus niet
 • Hier bestaan ook speciale producten voor: 'n soort 2 componenten koelpasta die tevens hecht. zgn "thermal adhesive"
  voorbeeld: Arctic Alumina

  [i:65a01b4517]Misschien 'n beetje mosterd na de maaltijd, maar ik zag dit topic net pas :wink: [/i:65a01b4517]
 • Dan kon je eerst ook wel op 1024x768 spelen..
 • [quote:36263cd5f7="NoepZor"]Dan kon je eerst ook wel op 1024x768 spelen..[/quote:36263cd5f7]

  ja maar met een schokkend beeld, nu schokt tie niet meer,

  Ik ga liever voor vloeiend beeld @ 800x600 dan schokkerig beeld @ 1024x768
 • Je hebt kwa pure Mhz 22,7% winst. Hoeveel de core winst heeft weet ik niet, maar stel dat het vergelijkbaar is. Je haalt nooit de 22.7% winst in de game, die is van nog meer afhankelijk dan alleen de VGA kaart.

  Als je buur eerst 20 fps haalde (schokt iets), dan haalt ie nu 24,54 fps (Met 22.7% winst gerekend), dus niet echt een superverbetering, want dit schokt ongetwijfeld ook wel iets..
 • [quote:df45bbaf09="NoepZor"]Je hebt kwa pure Mhz 22,7% winst. Hoeveel de core winst heeft weet ik niet, maar stel dat het vergelijkbaar is. Je haalt nooit de 22.7% winst in de game, die is van nog meer afhankelijk dan alleen de VGA kaart.

  Als je buur eerst 20 fps haalde (schokt iets), dan haalt ie nu 24,54 fps (Met 22.7% winst gerekend), dus niet echt een superverbetering, want dit schokt ongetwijfeld ook wel iets..[/quote:df45bbaf09]

  uiteraard, maar toch geeft het wel een beetje verschil, hij had trouwens eerst zon 26 frames gemiddeld geloof ik (gemeten met fraps) en nu haalt tie 32 frames (nu ik ook de core nog verder omhoog heb gegooid (van 425 naar 500))

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.